EVERTON F.C. – TOTTENHAM HOTSPUR

A Premier League szombati játéknapja tele van érdekesebbnél érdekesebbnek ígérkező találkozókkal. A 16:00-órakor kezdődő mérkőzések egyik legizgalmasabb s legnagyobb csatát hozó összecsapása minden bizonnyal a Tottenham evertoni vendégjátéka lesz. A hazaiak ugyan nem kezdték a legjobban a szezont ám ránézve a sorsolásukra nem is akkora meglepetés, hiszen a nyitó fordulón kívül két gigásszal a Manchester City-vel és a Chelsea-vel is meg kellett küzdjenek Rooney-ék. Így az első 3 fordulót követően a stolverkosoknak mindegyik eredményből van egy-egy. Apropó Rooney a hét végén ismét rivaldafénybe került a támadó ám sajnos nem a pályán mutatott teljesítményének köszönhetően hanem ittas vezetés miatt. Az Everton is rendkívül jó átigazolási szezont zárt miután a 3. legtöbbet költő klub lett a két manchesteri együttes mögött. A Tottenham-et elkerülték a nagy átigazolások igaz az utolsó napokban 3 védekező játékost is tudtak igazolni. A nyáron egyedül Kyle Walker költözött odébb a csapat magja egyben maradt. A szezont Pochettino fiai egy nehéz győzelemmel kezdték majd otthon kaptak ki a Chelsea együttesétől majd meglepetésre a Burnley is pontot rabolt tőlük. Kane ismét gól nélküli augusztust produkált így szinte biztos,hogy szeptemberben megkezdi a gólgyártást. A két fél sok kitűnő csatát vívott már s ez a mai sem lesz kivétel az előjelek szerint.

Everton: Pickford;Martina;Williams;Keane;Sigurdsson;Schneiderlin,Gueye;Baines;Klassen;Rooney;Ramirez

Tottenham Hotspur: Lloris;Trippier;Alderweireld;Vertonghen;Davies;Sanchez;Dier;Eriksen;Alli;Sissoko;Kane

A mérkőzést a Tottenham kezdte. 5.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Williams besárgult. 7.perc: egy bal oldali beadást követően Sandro lőtt a kapu mellé. 12.perc: Alli került lövőhelyzetbe ám lövését blokkolták. 13.perc: Alderweireld sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. 15.perc: előbb Sissoko lövését blokkolta a hazai védelem majd az ismétlést Kane lőtte a kapu mellé. 17.perc: vendég szöglet melyet követően Rooney fejelte ki a kapu elől a labdát. 21.perc: Sigurdsson lőtt 20 méterről kapásból a kapu mellé. 24.perc: Eriksen-t szerelték szabályosan a 16-oson belül. 26.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Eriksen lőtt a blokkba. 28.perc: Kane lőtt erőből 25 méterről a kapuba 0:1! Megérdemelt vezetés ráadásul a támadó 100. találata ez a klub színeiben. 30.perc: Trippier próbálkozását Pickford védte. 31.perc: Ramirez lövését blokkolta a vendég védelem, nagy mentés volt. 37.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 42.perc: egy bal oldali beadást követően előbb még védett Pickford ám az ismétlést Erksen már a kapuba lőtt e 0:2! Bajban az Everton. A hosszabbítás 2 perc, melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt az Everton kezdte.A félidőben Ramirez helyére Lewin érkezett illetve Klaassen helyére Davies a hazaiaknál.  47.perc: egy hazai védelmi hibát követően Kane lőtt ismét a hálóba 0:3! A mérkőzés úgy fest eldőlt. A vendégek sokkal jobban és összeszedettebben játszanak eddig. 53.perc. Pickford védte Eriksen próbálkozását. 54.perc: Pickford ezúttal Kane lövését védte. 59.perc. Sissoko fejelt 5 méterről a kapu mellé, a hazai védelem csak asszisztált ehhez. 66.perc: Gueye lőtt kapura Lloris hibáját követően de a labda elhagyta a játékteret. 71.perc. Dembele érkezett Eriksen helyére. 73.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet ezúttal sem alakult ki. 80.perc: Vlasic érkezett a pályára Gueye helyére. 84.perc: Alderweireld mentett Sigurdsson elől, az ezt követő szögletből újabb sarokrúgás következett melyet újabb sarokrúgás követett majd Baines beadását Rooney fejelte a keresztléc fölé. 85.perc: Son állt be Kane helyére. 88.perc: Rooney sárgult be. 89.perc: Alli lőtt kevéssel a kapu fölé. A hosszabbítás 4 perc, melyben veszélyes helyzet nem alakult ki.

Az első játékészben a hazaiak nem kezdtek rosszul ám a vendégek sem ijedtek meg a hazai támadógépezet láttán. Sőt egyre veszélyesebb helyzeteket alakítottak ki míg Kane meg nem szerezte a vezetést. A hazaiak a gólt követően igyekeztek helyzeteket kialakítani de találatig nem jutottak sőt a félidő vége előtt megkapták második találatukat. A második félidőben a vendégek a mérkőzést egy góllal eldöntötték. Ezt követően a hazaiak becsülettel próbálkoztak de találatig nem jutottak. A vendégek gyakorlatilag még 2-3 gólt lőhettek volna de kissé pontatlanok voltak. A mérkőzést a Tottenham megérdemelten nyerte meg ekkora különbséggel.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.