EVERTON F.C.-TOTTENHAM HOTSPUR

A Premier League 20. Fordulójának vasárnap délutáni rangadóját a Goodison Parkban rendezik meg ahol az Everton együttese fogadja a Tottenham gárdáját. A hazai együttes a tabella második felében helyezkedik el s mindössze a 11. helyet foglalja el, összesített mérlegük 19 meccset követően 6 győzelem 8 döntetlen és 5 vereség, az elmúlt 5 fordulóban 1 győzelem mellett 2 döntetlen és 2 verség szerepel. Így sok mindent lehet állítani a stolverkosok formájáról de az semmi képp,hogy bombasztikus lenne. A sérültek névsora már-már végtelennek tűnik ugyanis Ovideo;McCarthy;Pienaar;Jagielka;Browning és Hibbert neve szerepel sőt Cleverley játéka sem tekinthető biztosnak. A vendég együttes épp a hazai együttes ellentéte, a szezonkezdést leszámítva Pochettino együttese szárnyalt az ősszel mind a megszerzett pontok tekintetében de még inkább a mutatott játék miatt. A vendég gárda jelenleg a 4. a tabellán eddigi 19 meccsükön 9 győzelmet 8 döntetlent és mindössze 2 vereséget szenvedtek el amivel a Leicester-rel holtversenyben állnak a veretlenségi mutató élén. az elmúlt 5 találkozóból 3-at győzelemmel abszolváltak 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek névsora sem túl hosszú igaz Dembele;N’Jie és Pritchard harcképtelenek. Mindkét együttes elsősorban támadóiban bízhat, a hazaiak Lukaku remek találatainak (15) köszönhetik, hogy egyáltalán nem a kieső zóna környékén tartózkodnak. A vendégek pedig a nehezen induló de azóta szárnyaló Kane-nek köszönhetik elsősorban az előkelő helyezésüket. A két együttes őszi összecsapása 0:0-ra végződött amely eredmény a mai összecsapás után nehezen leképzelhető ám az Everton jó hazai mérlege miatt jó esély mutatkozik a döntetlenre. Jó mérkőzés előtt állunk.

Everton: Howard;Coleman;Stones;Mori;Baines;Cleverley;Barry;Barkley;Lennon;Lukaku;Kone

Tottenham Hotspur: Lloris;Davies;Vertonghen;Alderweireld;Walker;Dier;Carroll;Eriksen;Alli;Lamela;Kane

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 4.percben Walker jobb oldali beadását követően Coleman mentett hatalmasat. A 9.percben Kane egy távoli lövését követően a jobb kapufáról kifelé pattant a fizika törvényeit meghazudtolóan. A 15.percben vendég szabadrúgás következett Barry talpalását követően, a szabadrúgást Lalmela lőtte a sorfalba, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 22.percben Lukaku kapott jó labdát a 16-oson belül majd tálalt Lennon elé aki 12 méterről a jobb felső sarkába lőtte a labdát 1:0! A 25.percben egy jobb oldali támadás végén Kone elé került a labda aki a kapu helyett a vendég védők lábát vette célba. A 26.percben Eriksen megpattanó lövése kerülte el Howard kapuját, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 30.percben vendég szögelt következett melyet követően Davies lőtt 22 méterről a felső lécre. A 33.percben Caroll távoli lövését Howard fogta magabiztosan. A 35.percben Coleman helyezkedett jól s lőtte ki a mezőnybe Lamela labdáját. A 36.percben Coleman sárgult be kezezésért. A 37.percben Kone fejelt Lloris kapuja mellé. A 38.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően helyzet ezúttal sem alakult ki. A 40.percben Alli közeli fejese ment el a kapu előtt keresztbe. A hosszabbítás 2 perc, a 46.percben Alli kapott egy hosszú és pontos labdát a 16-oson belül majd maga elé tette mellkassal s végül parádés mozdulattal lőtt a kapuba 1:1! Ezzel véget is ért a félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 48.percben Barkley lőtt távolról a kapu fölé. A 49.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendég védők fejelték ki a labdát. Az 57.percben Kane került helyzetbe ám lövését leblokkolták. A 60.percben Deulofeou állt be és Besic Kone és Lenon helyére. A 65.percben hazai szöglet következett melyet követően Baines csúsztatását vágták ki a vendég védők ám a labda maradt a hazaiaknál majd Cleverley középre adása húzott el Lukaku feje fölött. A 69.percben Lamela sárgult be ütésért, ezt követően Son állt be Eriksen helyére a vendégeknél. A 72.percben Caroll is sárga lapot kapott. A 73.percben Deulofou lőtt Davis lábába a labda a kapu mellé pattant, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 78.percben Dier fejesét Howard védte szép mozdulattal. A 79.percben Lukaku fejelte fel a labdát a levegőbe majd a lepattanót Besic lőtte parádés mozdulattal a kapura de Lloris szenzációsan védett, az ezt követő szögeltből a labda a kapu mellé szállt centikkel. A 81.percben Barkley beadását vágták ki  a vendég védők. A 83.percben Chadli állt be a vendégeknél Alli helyére. A 87.percben hazai szöglet következett melyet követően nem alakult ki gólhelyzet. A 88.percben Onomah váltott Lalmelát a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben Besic lövését Vertonghen blokkolt. A 92.percben Son lövését blokkolták  a hazai védők, majd Lukaku lövése ment el a kapu fölött az ellentámadás végén. A 93.percben Lukaku lövését blokkolták majd a kipattanót Barkley lőtte kapura de gól végül nem lett belőle s ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első játékrész nehezen indult be de ezt követően sorra követték egymást a nagyobbnál nagyobb helyzetek főként a vendégeknél, ám a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg ráadásul egy extottenham játékos Lennon révén. A vendégek ezt követően dominálták a játékot s a félidő végén Alli révén az egyenlítést is sikerült megszerezniük. A második játékrészben pulzáló játék alakult ki, a félidő eleje unalmas volt majd ezt követte 15 perc foci majd újabb lassabb szakasz következett s a befejezés ismét izgalmasra sikerült. Összességében jó mérkőzést láthattunk s egy feltámadó Everton-t a második félidőben. A döntetlen reális eredménynek tűnik a játék alapján.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.