EVERTON-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 9. Fordulójának rangadójára ezúttal Liverpool-ban kerül sor ahol az Everton együttese fogadja a Manchester United-et. A hazai együttes egy nehézkes szezonkezdést követően igyekezett formába lendülni melynek eredménye képen többek közt a tavalyi bajnok Chelsea csapatát sikerült két vállra fektetniük. Mutatójuk 3 győzelem 4 döntetlen és 1 vereség mellyel épp úgy álltak a forduló előtt mint a Totthanem Hotspur. Roberto Martinez együttese finoman szólva sem mentes a sérülésektől, Baines;Cleverley;Hibbert és Pienaar biztosan nem lép ma pályára valamint Stones és Besic pályára lépése is erősen kérdőjeles. A vendégek miután egy hét erejéig a tabella élén álltak rögtön vissza vissza is adták vezető helyüket a városi rivális Manchester City-nek, miután sima 3:0-s vereséget szenvedtek az Arsenal együttesétől. Ezt leszámítva nem lehet a vörös ördögöknek okuk panaszra ugyanis Shaw; Young és McNair játékán kívül minden mezőnyjátékos egészségesnek számít. A két együttes felváltva diadalmaskodott az elmúlt éveket tekintve így nem jelenthető ki egyértelmű esélyesnek egyik csapat sem.

Everton: Howard;Coleman;Stones;Jagielka;Galloway;McCarthy;Barry;Naismith;Barkley;Lennon;Lukaku

Manchester United: De Gea;Darmian;Smalling;Jones;Rojo;Schweinsteiger;Schneiderlin;Mata;Rooney;Herrera;Martial

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 3.percben Naismith lövését blokkolták a vendég védők. A 4.percben vendég szabadrúgás következett a 16 jobb oldaláról melyet Mata ívelt a 16-oson belülre ám a hazai védők vágták ki a labdát. A 8.percben egy jobb oldali beadást követően mindenki lemaradt labdájáról így a hazaiak hozhatták a labdát. A 11.percben Rooney lőtt távolról a kapu mellé. A 12.percben Barkley lövését blokkolták a vendég védők. A 12.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Lukaku lőtte a sorfalba, az ezt követő sarkrúgásból helyzet nem alakult ki. A 18.percben Herrera távoli lövését Howard tolta a kapu fölé. Az ezt követő szögeltet követően Schneiderlin elé került a labda aki higgadtan lőtt a kapu bal alsó sarkába 0:1! A gólpassz Smalling nevéhez fűződik. A 22.percben egy bal oldali akciót követően Rojo tökéletes beadását a középen érkező Herrera fejelte a kapuba 0:2! Az esetet követően Coleman sárgult be egy korábbi lerántásért. A 30.percben egy jobb oldali beadást követően Lukaku fejelte ki De Gea kezéből a labdát azonban Rojo a gólvonalról hozta el a labdát. A 35.percben egy bal oldali beadást Smalling vágott az alapvonalon túlra. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 41.percben Jagielka lőtt 17 méterről a kapu fölé. A 42.percben egy kitűnő kiugratást követően majd lőtte a labdát középre ahol Martial érkezett de a labdát végül Howard szerezte meg. A 43.percben Darmian középre adását vágták ki a hazai védők. A 44.percben Galloway lövését blokkolta Smalling. A sarokrúgást követően Barkley lőtt kapura ám lövését De Gea védeni tudta. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a hazaik kezdték. A félidőben Lingard állt be Mata helyére valamint Naismith helyét Kone vette át. A 47.percben hazai szabadrúgás következett melyet Barkley ívelt középre ahol labdáját Lukaku lőtte a kapu mellé. Az 50.percben Shweinsteiger sárgult be. Az 51.percben Rojo hibáját követően Kone szerezte meg a labdát aki egyből tüzelt ám lövését blokkolták majd ezt követően ismét a kapu elé lőtték a játékszert de ez mindenki orra előtt elsuhant. Az 53.percben Rojo sárgult be, az ezt követő szabadrúgást Barkley ívelte középre de a labda a vendégekhez került. Az 54.percben ismét hazai szabadrúgás következett melyet Barkley ívelt a kapu elé ahonnét a vendég védők lőtték ki  labdát. Az 55.percben egy jobb oldali akció végén Kone adta Lukaku elé a labdát kinek lövését De Gea hatalmas bravúrral lábbal hárította. Az 59.percben ismét hazai szabadrúgás következett ám ezúttal a bal oldalról melyet Barkley ívelt a kapu elé újfent melyet követően De Gea védte a lepattanó labdát. A 62.percben egy eladott labdát követően Schneiderlin adta a labdát Lingard elé aki Rooney elé játszott a támadó pedig Howard mellett lőtt a kapu közepébe 0:3! A 68.percben Smalling blokkolta Coleback próbálkozását, az ezt követő sarokrúgás után Lennon közeli lövését blokkolták. A 70.percben egy gyors vendég kontra végén Rooney-t állították meg a 16-oson belül. A 70.percben Lukaku sárgult be. A 73.percben Lennon helyére Deulofeu érkezett a hazaiaknál. A 74.percben hazai szögelt következett de helyzet ebből sem alakult ki, még ebben a percben Carrick állt be Schweinsteiger helyére. A 77.percben Lingard lőtt a kapu mellé. A 78.percben Lingard jobb oldali középre adását Stones fejelte szögletre Schneiderlin elől. A sarokrúgást követően Martial hozta helyzetbe magát ám a védők végül szerelni tudták. A 80.percben hazai szabadrúgás következett kitűnő szögből melyet Barkley lőtt a kapu fölé centikkel. A 81.percben Herrera helyére Fellaini érkezett. A 88.percben Lingard középre adását követően a hazai védők vágták ki a labdát. A 89.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Martial tört a 16-oson belülre majd passzolt Lingard elé aki azonban a labda mellé rúgott. Ezzel véget is ért a mérkőzés a végeredmény 0:3!

Az első játékrészben a vendégek birtokolták többet a labdát főként az első 30 percben. Ami az eredményt tekintve gyorsan meg is mutatkozott előbb egy szögletet követően majd egy gyors kontra végén. A hazaiak ezt követően igyekeztek átvenni a meccs irányítását de veszélyes helyzeteket így sem tudtak kialakítani. A mutatott játék alapján a vendégek megérdemelten vezetek. A második félidőben a hazai együttes negyed órán keresztül elképesztő nyomást gyakorolt a vendég védelemre amely azonban állta a sarat sőt Rooney révén be is talált mellyel el is döntötte a találkozó sorsát. Az Everton ezt követően már nem tudott akkora nyomást kifejteni így a vendégek sima győzelmet tudtak aratni.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.