F.C. BARCELONA-ATHLETIC BILBAO

A Spanyol Foci 2014-2015-ös szezonjának utolsó tétmérkőzését rendezik meg ma este ahol a Barcelona és az Athletic Bilbao küzd meg az aranyéremért. a mérkőzést a Camp Nou-ban rendezik tehát a Barcelona ténylegesen hazai pályán nyerheti meg idei második nagy trófeáját. A hazaiak utolsó 6 tétmeccsük közül csupán a Bayern  München-től szenvedtek vereséget idegenben így elmondható,hogy csúcsformában várhatják a ma esti összecsapást ahol akár már Suarez is játszhat  tehát gyakorlatilag a legerősebb 11-el állhatnak ki a katalánok. A vendég Bilbao a bajnokságban a 7. helyen végzett az az Európa Liga selejtezőre kényszerül ha csak nem legyőzi a Barcelonát s így kivívja a jogot  főtáblán való induláshoz. A vendégek elmúlt 6 mérkőzésükből 3 győzelmet és 3 döntetlent értek el. A sérültek listáján Iturraspe;Muniain és Ramalho szerepel valamint Marchs eltiltás miatt nem szerepelhet. A két együttes korábbi összecsapásait egy-egy kivételtől eltekintve a Barcelona nyerte így a mérkőzés esélyesei is a katalánok. Jó mérkőzés előtt állunk.

Barcelona: Ter Stegen;Alba,Mascherano,Pique;Alves;rakitic,Busquets;Iniesta;Messi;Neymar;Suarez

Athletic Bilbao: Herrerin;Bustinza;Laporte;Etxeita;Balenziaga;San Jose;Rico;Iraola;Williams;Etxebarria;Aduriz

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 6.percben egy bal oldali beadásról Aduriz maradt le. A 10.percben ugyan megszerezték a hazaik a vezetést de a találat lesről született így maradt a 0:0! A 12.percben Suarez ziccerét fogta Herrerin. A 20.percben egy fantasztikus Messi szólót követően a hazaiak szerezték meg a vezetést. Az Argentin az egész hátsó alakzatot megbolondította s lőtt a kapu bal alsó sarkába. A 27.percben Pique lövését védte Herrerin. Az ezt követően sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 28.percben Neymar lőtt éles szögből a kapu mellé. A 29.percben egy vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 30.percben Suarez keresztbe tett labdájáról Messi maradt le. A 34.percben egy bal oldali beadás után megint Aduriz maradt le a labdáról. A 36.percben egy hazai akció végén Messi került ziccerbe de ő önzetlenül az  üresen érkező Neymar elé. A 41.percben Williams lőtt 18 méterről lőtt a felsőn lécre. A 42.percben Pique sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 43.percben Iraola sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Messi lőtte a labdát a keresztlécre. Ezzel véget ért az első játékrész. 

A második félidőt a vendég együttes kezdte. A 49.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. Az 52.percben egy jobb oldali beadást követően Mascherano maradt le a labdáról. Az 54.percben Iraola lövését blokkolták a hazai játékosok így újabb sarokrúgás következett melyet követően Ter Stegen húzta le a labdát. Az 55.percben Iniesta helyére Xavi érkezett. Az 56.percben Suarez lövést blokkolták a 16-oson belül. Az 57.percben hazai szöglet következett melyből helyzet végül nem alakult ki. Az 58.percben Iraola helyére Susaeta érkezett. Az 58.percben Balenziaga sárgult be. A 66.percben Neymar lőtt a kapu mellé több méterrel. A 67.percben hazai szabadrúgás következett a térfél jobb oldaláról melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. A 70.percben hazai szöglet következett melyet lövetően a Bilbao hozhatta el a labdát. A 71.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 74.percben Alves ment el a jobb oldalon majd adott középre ahol Messi érkezett s lőtt a kapu közepébe 3:0! A 75.percben Gomez és Iturrasbe állt be Rico és . A 77.percben Alba helyére Mathieu érkezett valamint Pedro váltotta Suarezt. A 80.percben Williams fejelt közelről Ter Stegen kapujába egy bal oldali beadást követően 3:1! A 83.percben Gomez távoli lövését védte Ter Stegen,még e percben egy jobb oldali beadást Williams lőtt a kapu fölé. A 88.percben Neymar sárgult be. A 89.percben Aduriz is sárga lapot kapott reklamálásért. A 90.percben hazai szabadrúgás következett de előtte reklamálásért Busquets sárgult be. A pontrúgást Xavi lőtte a kapu mellé centikkel. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén,melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 3:1-es végeredmény.

A kupadöntő jó mérkőzést hozott az iramot tekintve ám a várt izgalmak elmaradtak. A hazaiak az elejétől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést és gyakorlatilag a mérkőzés 2/3-án át meg is tartották. A hazaiaktól főként Messi sziporkázott de rajta kívül is akadt kiemelkedő teljesítmény, a vendégek igyekeztek főként a mérkőzés végén szorosabbá tenni a mérkőzést de végül egy szépítő gólon kívül többre nem futotta. A Barcelona megérdemelten nyerte meg a Spanyol Kupát.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.