F.C. BARCELONA – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 5. fordulóját rendezik meg a hét közben. Az eddigi fordulók hoztak hatalmas meglepetéseket mint például a Barca veresége az Alaves ellen valamint az Atletico Madrid első két fordulós döntetlenje illetve papírforma mérkőzéseket melyeknek köszönhetően a Real Madrid eddig 100%-os mutatójának köszönhetően vezeti a tabellát. Az utóbbi években csupán 3 csapat tudta megnyerni a Spanyol Bajnokságot, a két gigász mellett az Atletico Madrid s úgy fest ez idén sem lesz másképp. A mai napon az említett trióból mindegyik együttes pályára lép sőt a Barca otthonában fogadja az Atleticót. A hazaiak a forduló előtt a 2. helyen álltak 3 győzelemmel és 1 vereséggel míg a vendégek 2 győzelemmel és 2 döntetlennel az 5. helyen. A nyár folyamán mindkét együttes erősített így egy rendkívül pikáns összecsapás előtt állunk. A két együttesből egy-egy játékos sérült,a Barcá-ból Umtiti a vendégeknél pedig Moya. Ugyan a bajnokság elején járunk így a meccsek jelentősége még nem értékelődik fel ám a rosszabb szezonkezdet miatt a vendég együttes számára hatalmas eredmény lenne egy döntetlen vagy egy esetleges meglepetés győzelem a Nou Camp-ban.  A mérkőzés legnagyobb győztese a Real Madrid lehet aki ha ma nyer valamely riválisával szemben növelni tudja előnyét. Jó mérkőzés előtt állunk.

Barcelona: Ter Stegen;Roberto;Pique;Mascherano;Alba;Rakitic;Busquets;Iniesta;Messi;Neymar;Suarez

Atletico Madrid: Oblak;Juhanfran;Gimenez;Godin;Luis;Fernandez;Griezmann;Niguez;Koke;Carrasco;Gameiro

A mérkőzést a Barcelona kezdte. 9.perc: Rakitic fejelte Iniesta fejesét a kapura de Oblak hárítani tudott. 11.perc: hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 14.perc: Messi lőtt a 16-oson belülről a kapura de Oblak óriási bravúrral mentetni tudott. 21.perc: Iniesta kapott jó passzt majd lőtt a kapura de Oblak a labda útját állta. 22.perc: Suarez került nagy helyzetbe de a védelem végül fel tudott szabadítani. 25.perc: Neymar lövését blokkolták a védők. 29.perc: Ter Stegen húzta le a labdát Griezmann elől. 31.perc: Carrasco lőtt a kapu mellé távolról. 33.perc: Suarez lőtt távolról a kapu mellé. 35.perc: hazai szöglet melyet követően a labda Neymar elé pattant aki a kapu mellé lőtt. 38.perc: újabb hazai szöglet melyet követően a vendégek hozhatták el a játékszert. 41.perc: Messi szólózott majd lövését blokkolta a vendég védelem, az ezt követő szögletből Iniesta elé került a labda aki Rakitic fejére ívelt aki közelről nem tévesztett 1:0! 45.perc: Griezmann végzett el szabadrúgást de helyzet végül nem alakult ki. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt az Atletico Madrid kezdte. 46.perc. Griezmann hagyott ki nagy helyzetet illetve Ter Stegen védett hatalmasat. 51.perc. Busquets sérülés miatt elhagyta a játékteret helyére Gomes a nyári szerzemény érkezett. 54.perc: Koke sárgult be. 57.perc: vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. 59.perc. Messi sérülten hagyta el a pályát helyére Turan érkezett. 60.perc: Correa helyére Gamiro egy szintén nyári igazolás érkezett a vendégeknél, ezt követően Torres érkezett Niguez helyére. 61.perc: Correa lőtt 17 méterről kapura pontosan 1:1! 65.perc. hazai szöglet következett Rakitic szögletét követően de helyzet nem alakult ki belőle. 67.perc: Griezmann sárgult be. 73.perc. Carrasco helyére Partey állt be a vendégeknél. 75.perc. Hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 82.perc. Partey sárgult be. 83.perc: Pique került a 16-oson belül nagy helyzetbe ám ha centikkel is de célt tévesztett. 84.perc: Suarez sárgult be. 86.perc: Luis is a sárga laposok sorsára jutott. 87.perc. vendég szöglet következett melyet követően Godin fejelt 11 méterről de Ter Stegen óriási bravúrral hárítani tudott. 89.perc. ismét vendég szögelt ám ebből helyzet már nem alakult ki. 90.perc. Alba sárgult be. a hosszabbítás 3 perc, 93.perc Neymar lövése tévesztett célt, ezt követően Iniesta hibázott nagyot 16 méterről s lőtt a kapu mellé. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a Barcelona nagy lendülettel kezdte a mérkőzést s sorra alakította ki helyzeteit. A vendégeknek a 29.percig szinte momentumuk sem volt. A félidő végén ismét beszorult a vendég gárda melyet a hazaik ki tudtak használni. A második játékrészben a vendégek több nagy helyzetet is ki tudtak alakítani melyek közül az egyik célt is ért. A Barcelona ugyan uralta  játékot ám a sérülések nem tettek jót a csapat összjátékának valamint Suarez ma rossz napot fogott ki. A vendégek jól használták ki helyzeteiket sőt kis szerencsével a mérkőzést is megnyerhették volna. Kitűnő összecsapást láthattunk ahol a hazaiak jobban megérdemelték volna a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.