F.C BARCELONA-ATLETICO MADRID F.C

A Spanyol Bajnokság 38. Fordulójának csúcsrangadójára kerül sor ma este. Az ellenfél a bajnoki címért folytatott küzdelemben ezúttal azonban nem a Real Madrid mint az elmúlt években hanem egy meglepetés csapat egy másik madridi egyesület az Atletico Madrid. Jelen állás szerint  a matracosok állnak jobban 3 ponttal állnak a katalánok előtt de mivel a gólkülönbsége a Barcelonának jobb így hazai győzelem esetén ugyan pontegyenlőség áll fent ám a hazaiak gólkülönbsége jobb illetve az egymás elleni eredmény is a Barca sikerét hozná. Azonban amennyiben döntetlen vagy Atletico győzelem születne abban az esetben a matracosok ünnepelhetnék 10. Bajnoki címüket. Az elmúlt mérkőzéseken a hazaiak 3 győzelmet 2 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek el míg a vendégeknek 4 győzelem 1 döntetlen 1 vereség a mérlegük. Az őszi mérkőzésen 0:0-ás döntetlen született. Nagyon izgalmas mérkőzés előtt állunk ahol bármi megtörténhet.

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az 5. percben Pique sárgult be egy rúgást követően és a vendégek jöhettek szabadrúgással. A pontrúgásból helyzet nem alakult ki. Adriano lőtt a 16-os bal oldaláról Courtois kezei közé. A 12. percben Juhanfran tette a labdát középre egy jobb oldali keresztlabdát követően de Pique menteni tudott. A szögletből helyzet nem alakult ki. Diego Costa sérült meg egy vendég támadás során, a labdát az Atletico adta vissza a hazaiaknak az eset után. 10 emberrel védekeznek a vendégek. Adrian állt be Costa helyére a 16. percben. A 18. percben hazai szöglet, egy középre adást fejelt ki a vendég védelem. Iniesta pakolt oda egyet Arda Tura csípőjére aki emiatt a földön maradt az ápolás idejére megint 10 emberrel védekezhettek a matracosok. Raul Garcia érkezett Arda Turan helyére a 23. percben. Sanchez fejelt egy jobb oldali beadást követően a 24. percben Courtois kezei közé. Mascerano könyöklését követően a jöhettek szabadrúgással a vendégek. A 25. percben vendég szöglet következett. Koke végezte el de a középreadását a kapu fölé fejelték. Dani Alves középre tett labdáját Pedro fejelte a kapu fölé. Hatalmas harc folyik a középpályán a labdákért melyeket többnyire a hazaiak nyernek meg ám a kapu elé így is nagyon ritkán jutnak el. A vendégek inkább kontrajátékra vannak ráállva. Pinto húzott le egy bal oldalról beívelt labdát a 31. percben. A 33. percben egy jobb oldali akciót követően Sanchez elé került a labda aki kapásból a jobb fölső sarokba bombázta a labdát, Courtois talán azt gondolhatta,hogy az oldalhálóban köt ki a labda ezért sem nyúlt oly nagy lendülettel a labda után, 1:0! ezzel most a Barca kezében a serleg képzeletben. A 36. percben Godin sárgult be egy szabálytalanságot követően. Thiago sárgult be egy csúnya belépőt követően a 37. percben. Alves elől mentett Godin a 41. percben. A hazaiak rengeteget birtokolják a labdát szinte kapujuk elé szögezik a vendég gárdát. vendég szöglet a 43. percben, Koke középreadását követően Pinto öklözte a mezőnybe  a labdát. A 44. percben ismét egy vendég szöglet melyet megint a mezőnybe vágott a hazai védelem. A 45. percben egy jobb oldali beadást mentett a Piqe szögletre, a szögletből helyzet ezúttal sem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc az első félidő végén. Messi és Busquets sárgult be a 48. percben, ezt követően helyzet már nem alakult ki a félidő végén, így az állás 1:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46. percben Villa lőtt kapufát a 16-oson belülről. A 47. percben Pinto mentett hatalmasat. A 49. percben vendég szöglet melyet Koke adott középre és Godin fejelt nagy erővel a kapu jobb alsó sarkába 1:1! Ezzel ismét az Atletico kezében a serleg. Az 57. percben Busquets helyére Song érkezett, a csere oka ezúttal is sérülés. Hazai szabadrúgás következett 40 méterrel a kapu elől, helyzet nem alakult ki. Neymar érkezett a pályára Pedro helyére a 62. percben. A 64. percben Messi lőtte közelről a labdát a hálóba ám lesen helyezkedett így a gól érvénytelen volt. Óriási nyomás helyeződött a vendégek kapujára a cserét követően az Atletico csak másodpercekre képes elhagyni saját térfelét. Felipe Luis rúgta fel Messit a 16-os előterében ezért besárgult és a hazaiak jöhettek szabadrúgással a 69.percben. A labda mögé Messi állt oda és lőtte a labdát 20 méterről a sorfalba. Vendég csere a 72. percben Adrian helyére Sosa érkezett . Song sárgult be kezezésért a 73. percben. Vendég szabadrúgás a 75. percben, a távolság 25 méter. A középre ívelt labdát Gabi fejelte középre de Adriano lőtte ki a mezőnybe a labdát. A 77. percben Xavi állt be Fabregas helyére a hazaiaknál. Hazai szöglet a 80. percben, Xavi ívelte középre majd a labda Alves elé került aki 30 méterről középről tüzelt de Courtois nagyot védett, szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Vendég szöglet a 83. percben melyet követően a kapu torkából rúgják ki a hazaiak a labdát. A 84. percben Pique dobta fel magát a 16-oson belül de a bíró ezt látta így kirúgásal jöhettek a vendégek. A 86. percben Godin mentett hatalmasat  egy jobb oldalról középre adott labdát követően. Adriano tekert kapura a 88. percben de a labda a kapu mellett húzott el. Mascherano sárgult be egy szabálytalanságot követően a 90. percben. A hosszabbítás 3 perc, Raul Garcia sárgult be a 92. percben. Hazai szöglet a 93. percben, Pinto is a kapu előtt de a beívelésből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés a végeredmény 1:1! Így a bajnok az Atletico Madrid!!

Egy káprázatos mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben 2 kényszerű cserével és egy bekapott góllal nem volt egyszerű helyzetben a vendég gárda ám a félidő végén jelezték ők is a pályán vannak. A második félidőre úgy jöttek ki a vendégek, hogy meg akarják a bajnoki címet és ezért tettek is Godin révén. A mérkőzés összességében a hazaiak birtokolták többet a labdát szokásukhoz híven, míg a vendégek inkább a kontráikban bíztak a meccs nagy részén. Összességében az Atletico rászolgált a bajnoki címre még ha nem is ezen a meccsen elsősorban de a szezonban összességében a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt ők nyújtották.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.