F.C.BARCELONA-C.F.ELCHE

A Spanyol Bajnokság 1. fordulóját rendezik meg a hétvégén s ezzel az európai topligák közül az Olasz Bajnokságon kívül mindegyik „nagy bajnokság” elkezdődött. Ma este 21:00 órás kezdéssel a Barcelona látja vendégül az Elche együttesét. A hazaiak nagy átalakuláson mentek keresztül a nyáron Fabregas elhagyta a klubot a Chelsea kedvéért Victor Valdes is távozott. Ugyanakkor érkezett a klubhoz Rakitic a Sevillától,Ter Stegen a Münchengladbachtól,Claudio Bravo a Sociedadtól,Vermaelen az Arsenaltól,Mathieu a Valenciától valamint a nyár eddigi legnagyobb igazolása Luiz Suarez a Liverpooltól aki azonban október 25-ig nem játszhat. Ezen kívül változás történt a kispadon is ahol Tata Martinot Louis Enriqe váltotta. A két klub különböző célokért küzd,a hazaiak a bajnoki címet szeretnék elhódítani míg a vendégek a bent maradásért lesznek nagy csatában a tabella alsó felében. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol a hazaiak a meccs egyértelmű esélyesei.

Barcelona: Bravo,Alves;Mascherano,Mathieu;Alba;Rakitic;Busquets;Iniesta;Rafa;Messi,El Haddadi

Elche: Tyton;Suarez;Lomban;Pelegrin,Gallego;Godrigues;Pasalic;Coro;Parada;Angel;Jonathas

Az első játékrészt az Elche kezdte. A mérkőzés első perceiben egy macska rohant a pályára melyet csak nagy futkorászást követően tudtak  eltávolítani a pályáról. Az 5. percben egy szép hazai támadás futott a bal oldalon majd Rafinha elől mentettek a vendég védők.  A 12. percben Dani Alves volt lesen így a vendégek jöhettek kifelé szabadrúgással. A 15. percben egy bal oldali beadást követően a vendég védelem az alapvonalon túlra juttatta a játékszert így következhetett az első hazai szöglet. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 17. percben egy távoli lövést blokkolt a vendég védelem. A 22. percben El Haddadi lőtte szét a felső lécet egy szép hazai támadás végén. A 28. percben egy hazai szöglet következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 32. percben Iniesta távoli lövése csattant a felső lécen. A 33. percben hazai szabadrúgás következett a szögletzászló elől,a beívelt labdára Alves érkezett de végül a kapu mellé lőtte a labdát. A 36. percben Messi állt lesen így a vendégek hozhatták a labdát. A 38. percben egy újabb bal oldali akciót követően kis híján a kapuban kötött ki a labda de a védőkről végül az alapvonalon túl ment ki a labda. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 40. perc egy tiki-takára emlékeztető támadás végén a kapu előtt Messi kitűnő passzára érkezetek a védők a vendégek szerencséjére így maradt a 0:0! A 42. percben egy szép bal oldali passzot követően Messi vette át parádésan a labdát majd 14 méterről gurított a jobb alsó sarokba 1:0! A 43.percben Mascherano fautolta gólhelyzetben Jonathast így egyből piros lappal mehetett zuhanyozni. A szabadrúgásból gólhelyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc az első félidőben. Véget ért az első játékrész melynek eredménye 1:0!

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A félidőben Bartra érkezett Rafinha helyére. A 46. percben egy szép kiugratást követően El Haddadi emelte át a vendégek kapusát s ezzel 2:0-ra módosította az állást. A gólpassz Rakitic nevéhez fűződik. Az 50. percben egy bal oldali akciót követően kellett a vendég védelemnek közbeavatkoznia. Az 54. percben Angel helyére Alvaro érkezett a vendég oldalon. Illetve az 55. percben Pasalic sárgult be. Az 57. percben egy jobb oldali akciót követően Tyton menetett nagyot kivetődve. A 63. percben egy középen történő passzjátékot követően Messi mutatott be egy cselt majd lőtt 15 méterről a kapu bal alsó sarkába. A 65. percben Corominas jött le és Fajir állt be a helyére a vendég oldalon. A 67. percben Pedro állt be El Haddadi helyére. A 75. percben egy távoli lövést hárított Tyton. A 78. percben Iniesta helyére Roberto állt be. A 81. percben Adrian érkezett Pasalic helyére a vendégeknél. A 85. percben Pedro szerzett labdát a jobb oldalon de középre adását a vendég védők lőtték ki az oldalvonalon túlra. A 90.percben egy vendég szöglet melyből helyzet végül nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc melynek oka Jonathas akinek el is kellett hagyni a pályát így mindkét együttes 10-10 emberrel fejezte be a mérkőzést. A 93. percben Tyton mentett nagyot Messi kiugratásánál Pedro elől. Ezzel véget ért a mérkőzés.

Az első félidő vége izgalmasra sikerült a gól illetve a kiállítás miatt,ezt követően remélni lehetett,hogy a vendég gárda majd erőre kap a második félidőben ám ehelyett a 10 emberrel játszó hazaiak rúgtak megerőltetés nélkül 2 gólt. Nagyon sima mérkőzés volt mely megmutatta,hogy még mindig hatalmasak a különbségek a tabella eleje és vége között.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.