F.C. BARCELONA – CHELSEA F.C.

A Bajnokok Ligája nyolcad döntői az utolsó játéknapjához érkezett. A kieséses kör egyik legnagyobb párharca s a mai estén dől el. A Barcelona ezúttal hazai környezetben néz farkas szemet a Chelsea együttesével. Az első mérkőzésen az angol együttes nagyon jól játszott s kétszer is a kapufa mentette meg a katalánokat egy csúfos vereségtől. Végül Christensen rossz labdája kapóra jött Messi-nek aki életében először lőtt gólt a Chelsea hálójába. A végeredmény 1:1 lett amely a katalánok szemszögéből nézve több mint kedvező. A hétvégén mindkét együttes bajnokit játszott s nyert is. Conte alatt hetek óta inog a kispad így egy esetleges BL búcsú valamint ha lecsúsznak a top 4-ből  Premier League-ben szinte biztosan az olasz edző távozását vonná maga után. A Barcelona könnyed helyzetben van miután óriási előnnyel vezet a fogyatkozó Atletico Madrid előtt s még ennél is nagyobb 15 pont az előnye a Real Madriddal szemben. Így teljes erejükkel koncentrálhatnak a Spanyol Kupa mellett a Bajnokok Ligájára. A mérkőzés előtti esélyek a haza együttes győzelmét és továbbjutását vetítik előre.

Barcelona: Ter Stegen;Alba;Umtiti;Pique;Roberto;Dembele;Rakitic;Busquets;Iniesta;Suarez;Messi

Chelsea: Courtois;Azpilicueta;Christensen;Rüdiger;Alonso;Kante;Fabregas;Moses;Willian;Giroud;Hazard

A mérkőzést a Barcelona kezdte. 3.perc: egy beívelt szabadrúgást követően Suarez játszott Messi elé aki közelről éles szögből lőtt Courtois lábai közt a hálóba 1:0! Bajban a Chelsea. 6.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 20.perc: Hazard próbálkozását blokkolta a hazai védelem, az ezt követő hazai kontrából Dembele játszott Messi elé aki vissza passzolt így a gólt Dembele szerezte 2:0! A továbbjutás úgy fest eldőlt. 23.perc: Sergi Roberto sárgult be. 28.perc. Suarez lőtt kapura de Courtois ezúttal védeni tudott. 29.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 37.perc: Alonso lövését Ter Stegen védte óriási bravúrral. 38.perc: Kante lőtt centikkel a kapu mellé. 45.perc. Willian sárgult be. 46.perc: Alonso lőtte a labdát a jobb kapufára. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Chelsea kezdte. 47.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 49.perc: újabb vendég szöglet helyzet nélkül. 50.perc: Giroud sárgult be. 52.perc: vendég szöglet ám gólveszély nem alakult ki belőle. 56.perc: Iniesta helyére Paulinho állt be. 61.perc: Busquets helyére Andre Gomes állt be. 62.perc. Alonso hagyott ki óriási helyzetet. 63.perc: Messi vezetett egy kontrát melynek végén maga talált a hálóba 3:0! A mérkőzés és a továbbjutás is eldőlt!!! 67.perc: Vidal érkezett Dembele helyére valamint Giroud-ot Morata váltotta illetve Moses helyére Zappacosta állt be. 75.perc. vendég szöglet helyzet nélkül. 76.perc. Alonso sárgult be. 79.perc: Messi lövését Courtois védte bravúrral. 82.perc: Hazard helyére Pedro érkezett. 85.perc: hazai szöglet melyet követően Paulinho fejese kerülte el centikkel a vendég kaput. 86.perc: Rakitic szögletéből ár nem alakult ki helyzet. 90.perc: vendég szöglet melyet követően Rüdiger fejelt kapura de próbálkozása a lécről levágódott. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a hazaiak kitűnően kezdtek. A Chelsea ezt követően ugyan uralta a játékot ám a következő találatot szintén a hazaiak szerezték. Igaza a vendégek ezt követően is több veszélyes helyzetet is kialakítottak ám gólig nem jutottak sőt Suarez révén majdnem a hazaiak lőttek újabb találatot. A második félidőben a hazaiak eldöntötték a mérkőzést s egy újabb találatot szerezve. A Barcelona megérdemelten jutott tovább.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.