F.C. BARCELONA-F.C. SEVILLA

Elérkezett a sokak számára várva várt pillanat amikor is a Nemzetközi kupák start pisztolyát ellövik azaz az Európai Szuperkupa gazdára talál. A kupadöntőt az előző Bajnokok Ligája kiírás győztese valamint a második számú nemzetközi kupasorozat az Európa Liga győztesei játszák le egy semleges helyszínen ezúttal Tibilis Grúzia fővárosa. A Bajnoko Ligája előző kiírását magabiztosan megnyerő Barcelona nemcsak a legnagyobb Nemzetközi Trófeát hódította el hanem a Spanyol bajnokságot s a Spanyol kupát is így 2009 után ismét végrehajtotta eme bravúrt. A katalánok elsősorban kitűnő támadó hármasuknak köszönhetően nyerték meg ezen sorozatokat. Messi;Suarez ;Neymar egyaránt 20 gól fölé jutott a maga nemében szinte egyedülálló. A Barcelonát sujtó büntetés miatt a katalánok nem igazolhatnak az idén nyáron,legalábbis új játékos nem csatlakozhat 2016. Jan 1.-ig a kerethez. Ettől függetlenül Arda Turan tulajdon képen a spanyolok keretéhez csatlakozott valamint Alex Vidal is akit épp mai ellenfelüktől igazoltak a gránátvörös kékek. Hír még a Barcelonáról,hogy a Kupadöntőt követő napokban Pedro aki a ma este folyamán Neymar-t pótolja a Manchester United keretéhez csatlakozik. A Sevilla egy szenzációs szezont tudhat maga mögött igaz a Spanyol Bajnokságban az 5. helyen végzett a Barca,Real Madrid,Atletico Madrid és a Valencia mögött valamint története során ismét két egymást követő évben megnyerte az Európa Ligát. Olybá tűnik a Spanyol csapatok dominálnak idén is a Szuper Kupa döntőjében csakúgy mint tavaly amikor is a Sevilla Ellenfele a szintén Spanyol Real Madrid volt. A Sevillá-tól távozott Carlos Bacca aki némi meglepetésre az A.C. Milan-hoz igazolt,valamint a már korábban említett Alex Vidal a Barcelonához igazolt. Mindenképpen egy érdekes összecsapás előtt állunk ahol a hiányzó Neymar személye jelenthet némi esélyt a sevillaiak számára az esti mérkőzésen.

Barcelona: Ter stegen;Mathieu;Mascherano;Pique;Alves;Rakitic;Busquets;Iniesta;Messi;Suarez;Rafinha

Sevilla: Beto;Coke;Rami;Krychowiak,Tremoulinas;Banega;Krohn-Dehli;Reyes;Iborra;Vitolo,Gameiro

A mérkőzést a Sevilla kezdte. A 3.percben Mascherano buktatását követően vendég szabadrúgás következett melyet Banega egyszerűen betekert a kapu jobb sarkába 0:1! A 7.percben Barcelona szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Messi lőtt a sorfal fölött lőtte a hálóba 1:1! A 10.percben egy veszélyes középre adást követően Suarez előtt húzott el a labda. A 15.percben újabb hazai szabadrúgás következett melyet Messi lőtt a kapu Bal oldalába 2:1! Az estet követően Krychowiak sárgult be. A 21.percben vendég szögelt következett melyet követően Ter Stegen húzta le a levegőből a labdát. A 22.percben egy szép hazai akció végén a vendégek vágták ki a labdát. A 23.percben hazai szöglet következett melyet Beto húzott le a levegőből. A 28.percben Mathieu passzolt Szarez elé aki az üres kapuba passzolta a labdát ám azt les miatt érvénytelenítették. A 31.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 33.percben Alves távoli lövését Beto magabiztosan fogta. A 34.percben Rakitic lőtt távolról a kapu mellé. A 35.percben Banega távoli kísérletét Ter Stegen hárította. A 36.percben Iniesta lőtt az előtte fekvő Koke hátába a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 38.percben hazai szögelt következett melyből helyzet nem alakult ki. A 42.percben Pique vágta ki a labdát a gólvonalról. A 44.percben Suarz lódult meg üresen majd lőtt Beto kapusba majd a kipattanót Rafinha elé passzolta aki a kapuba lőtt 3:1! Ezzel véget ért az első félidő melynek állása 3:1!

A második játékrészt a Barcelona kezdte. A 48.percben Suarez lőtt a kapu fölé. A 49.percben Khron-Dehli lövését blokkolták a hazai védők. Az 52.percben Beto védett magabiztosan Suarez megpattanó lövését követően. Az 53.percben Suaeru kapott a 16-oson belül jó labdát majd lőtt higgadtan a kapuba 4:1! Az 54.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 56.percben Reyes tüzelt a 16-oson belülről a hálóba ezzel 4:2-re módosítva az állást. Az 58.percben Rakitic távoli lövését Beto védte szép mozdulattal. A 62.percben egy barca szögletet követően Busquets fejelt a keresztlécre. A 63.percben Roberto állt be Iniesta helyére. A 67.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 68.percben Kolopianka érkezett Reyes helyére. A 70.percben Kolopianka távoli lövése húzott el Ter Stegen kapuja mellett. A 71.percben egy bal oldali beadást követően Vitolo-t rántották le így 11-es következett melyet Gameiro lőtte kapu jobb oldalába. Az esetet követően Mathieu sárgult be. A 74.percben Messi távoli lövését Beto védte bravúros mozdulattal. A 78.percben Rafinha helyére Bartra állt be. A 79.percben Immobile érkezett Gameiro helyére a vendég oldalon. A 80.percben Iborra helyére Adriano állt be szintén a vendégeknél. A 82.percben Immobile gurított középre ahol Kolopianka érkezett s lőtt az üres kapuba 4:4! A 83.percben vendég szögelt következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 87.percben Krohn-Dehli sárgult be. Az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 92.percben egy vendég szabadrúgást követően Ter Stegen ütötte ki a labdát. A 93.percben Banega sárgult be egy buktatást követően. A szabadrúgást Messi lőtte a sorfalba s ezzel véget is ért a rendes játékidő.

A szabályok értelmében 2*15 perc hosszabbítás következeik.  A hosszabbítás első félidejét a Barcelona kezdte. A 92.percben Immobile sárgult be egy lerántást követően. A 93.percben hazai szögelt következett de Bartra fejelt a kapu fölé. A 94.percben Mascherano helyére Pedro állt be. A 94.percben Bartra sárgult be. A 104.percben hazai szögelt következett melyből helyzet nem alakult ki.

A hosszabbítás második félidejét a Sevilla kezdte. A 111.percben hazai szabadrúgás  következett melyet kötően Rakitic szögeltét vágták ki a védők. A 114.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Messi lőtt a sorfalba az ismétlést követően a labda Pedro elé pattant aki 5 méterről a kapuba bombázta a labdát 5:4! A 117.percben Busquets sárgult be,az ezt követő szabadrúgásból Koke fejelt tisztán Ter Stegen kapuja mellé. A 120.percben Krohn Dehli és Dani Alves is besárgult. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 5:4-es végeredmény.

Egy elképesztő mérkőzést láthattunk ahol a mérkőzés elejét jól kezdte a Sevilla majd jött a barca henger s elhúztak 4:1-re. Azonban  a vendégek nem adták fel s a második félidőben nagy erőket mozgósítva kiegyenlített. A hosszabbításban annak a Pedro-nak a gólja döntött aki nagy valószínűséggel távozni fog a kevés játéklehetőség miatt. Összességében elképesztő mérkőzést láttunk ahol a Barcelona nem érdemtelenül nyerte el a Szuperkupát.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.