F.C. BARCELONA-RAYO VALLECANO

A Spanyol Bajnokság 26. fordulóját rendezik meg a hét végén. A Barcelona együttese hazai pályán fogadja a Rayo Vallecano együttesét. A hazaiak jelenleg a tabella 2. helyét foglalja el ám abban az esetben ha nyerni tudnának hazai környezetben akkor átvennék a vezetést a Real Madridtól. A Barcelona formája kitűnő elmúlt 6 bajnoki mérkőzésükből 5-öt győzelemmel zártak egy vereség mellett. A sérültek listáján Vermaelen valamint Busquets neve szerepel, eltiltás miatt Neymar nem játszhat. A vendégek a 11. helyen állnak a tabellán, az elmúlt 6 bajnokijukból 2-őt győzelemmel abszolváltak 4 vereség mellett. A  sérültek listáján Tono neve szerepel valamint eltiltás miatt Baena és Casrto nem játszhat. A két együttes őszi mérkőzésén a Barcelona sima 2:0-ás győzelmet aratott. Összességében is hatalmas a katalánok fölénye a vendégekkel szemben. A mai mérkőzés egyértelmű esélyese a Barcelona.

Barcelona: Bravo;Mathieu;Alba;Alves;Pique;Xavi,Iniesta;Mascherano;Messi;Suarez;Pedro

Rayo Vallecano: Alvarez;Tito;Ba;Amaya;Insua;Lica;Trasorras;Bueno;Jozabed;Kakuta;Baptistao

A mérkőzést a vendégek kezdték. Az első percben Kakuta adta jobbról középre a labdát de Bravo kapus lehúzta a labdát. A 6.percben Suarez lőtt a kapuba Xavi passzát követően 1:0! Kitűnő megoldás volt a csatártól jobb külsővel lőtt a kapu közepébe. A 7.percben vendég szöglet következett melyet követően Kakuta lőtt a kapu fölé. A 9.percben Suarez ment el a bal oldalon s el is húzta a kapus mellett a labdát de a védők végül kivágták a játékszert. A 10.percben Trasorras megpattanó lövését fogta Bravo kapus. A 12.percben úgy tűnt Suarezt buktatták a 16-oson belül ám  a bíró tovább-ot intett. A 14.percben egy hazai támadás végén a hazai védők blokkolták a labdát. A 15.percben vendég szabadrúgás következett minek végén a hazaiak szerezték meg a labdát majd egészen a vendég 16-osig meneteltek vele helyzet végül nem alakult ki. A 19.percben Xavi tekert középre egy szabadrúgást de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 21.percben Pedro került helyzetbe ám lövését Alvarez kapus hárítani tudta, még e percben Suarez lövését védte a kapus. A 26.percben Insua lövését védte Bravo kapus. A 27.percben Tito sárgult be egy lerántást követően. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 29.percben Mascherano sárgult be lerántásért, a szabadrúgásból Trasorras lőtt a kapu mellé. A 33.percben Messi emelte át gyönyörűen Alvarez kapust ám a labda végül a kapu mellett kötött ki. Több helyzet már nem alakult ki így a félidő eredménye 1:0!

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 48.percben egy hazai szabadrúgást követően a vendég védők fejelték ki a labdát. A 49.percben egy hazai szögletet követően nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt majd Pique került az üres kapuhoz a legközelebb s lőtte a labdát a kapuba 2:0! Az 51.percben egy vendég szabadrúgás következett melyet követően a labda a jobb kapufa mellett haladt el. Az 54.percben Alvarez védett nagyot egy jobb oldali beadást követően. Az ezt követő szögletből Suarezt rántották le így büntető következett. Az esetet követően Tito sárgult be így piros lappal mehetett az öltöző felé. A büntetőt Messi hagyta ki ám a bíró visszafújta amit Messi már nem hagyott ki 3:0! Az 58.percben Alba sárgult be egy lerántást követően. A 60.percben Mascheranót váltotta Rakitic. A 63.percben egy szép akció végén Messi váltotta gólra Suarez passzát 4:0! A 64.percben Jozabed helyére Qini érkezett valamint Iniesta helyére Rafinha érkezett. A 66.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Messi lőtt kapura de Alvarez hatalmasat hárított. A 68.percben Messi ment el egy szenzációs csellel a 16-oson belül majd lőtt a kapu jobb alsó sarkába 5:0! A 69.percben Lica helyére Adriano érkezett. A 70.percben hazai szöglet következett melyet Alvarez húzott le. A 74.percben Adriano váltotta Albát. A 75.percben Adriano próbálkozását védte Alvarez. A 80.percben Alves kapott piros lapot miután a 16-oson belül buktatta Buenot. A 11-est Bueno értékesítette 5:1! A 82.percben Baptistao helyére Manucho érkezett. A 83.percben egy villámgyors hazai kontrát követően Suarez lőtt Alvarez kezébe. A 84.percben Aquinho sárgult be. A 87.percben Suarez indult meg a kapura egyedül majd passzolt Messi elé aki azonban a kapu mellé lőtt 6 méterről. A 89.percben Alvarez vetődött ki jól a kapujából így Suarez nem tudott újabb gólt szerezni. A 90.percben Adriano is  sárga laposok sorsára jutott. A hosszabbítás 3 perc. a 91.percben Messi passzából Suarez emelt a kapuba ezzel 6:1! A 93.percben Suarez hagyott ki ziccert. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredménye 6:1!

Egy rendkívül jó mérkőzést láthattunk ahol a hazai együttes ha kezdetben nehezen is de feltörte a vendégek védelmét s végül meglehetősen simán nyerni tudott. a gólok sorát a jó formában levő Suarez nyitotta meg s mint végül kiderült ő is zárta. A vendégek rendkívül jó focit játszottak s magukhoz mérten igyekeztek minél többet birtokolni a labdát. A hazaiak győzelme a második félidő elején vált biztossá. Összességében a hazaiak megérdemelten tartották otthon a  pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.