F.C.BARCELONA-REAL MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 28. Fordulójának csúcsrangadóját rendezik meg 21:00-ás kezdéssel a Camp Nou stadionban ahol a listavezető Barcelona fogadja a tabella második helyezettjét a Real Madridot.  A hazaiak elmúlt 6 bajnokijukból 5-öt nyertek meg 1 vereség mellett így elmondható,hogy jó formának örvendenek. Ezen kívül a katalánok a Manchester City-t is kiütötték a BL-ből így már a legjobb nyolc közt érezhetik magukat. A vendégek formája már korántsem ennyire jó,az elmúlt hónapban a blancók játéka visszaesett s ennek köszönhetően veszítették el első helyüket. A korábbi  6 bajnokijukból mindössze 3-at tudtak megnyerni 2 döntetlen és 1 vereség mellett. a két együttes őszi összecsapásán az akkor kitűnő formában játszó Real Madrid könnyedén nyert meg 3:1-re. A korábbi évekre visszatekintve kiderül,hogy a győzelmek tekintetében ha hajszállal is de a Barcelona áll jobban. A sérültek listáján Vermaelen szerepel a hazaiaknál valamint Rodriguez a vendégelnél. Rendkívül érdekes összecsapás elé nézünk ahol az esélyek inkább a hazaiak győzelmét jósolják.

Barcelona: Bravo;Alba,Pique;Alves;Mascherano;Mathieu;Rakitic;Iniesta;Messi;Suarez;Neymar

Real Madrid: Casillas;Pepe;Ramos;Carvajal;Marcelo;Kroos;Isco,Modric;Bale;Benzema;Ronaldo

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 3.percben egy szép passzot követően Iniesta tört be a 16-oson belülre de végül szerelni tudták. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 8.percben Benzema lőtt a kapu mellé 19 méterről. A 12.percben Benzema játszotta Ronaldo elé a labdát aki közelről a keresztlécre rúgta a labdát. A 13.percben vendég sarokrúgás következett melyet rögtön még egy  követett de helyzet ebből sem alakult ki, még e percben Ramos lőtt a kapu mellé távolról. A 17.percben Neymar adta a labdát Messi fejére ám a labda végül elkerülte a kaput. A 19.percben hazai szabadrúgás következett melyet Messi ívelt középre ahol Mathieu érkezett s fejelt a kapu bal alsó sarkába 1:0! Casillasnak esélye sem volt. A 21.percben Pepe sárgult be egy szabálytalanságot követően. A pontrúgást ezúttal is Messi vállalta magára de a kapu helyett a sorfalat találta el. A sarokrúgást követően Alba lőtt a kapu mellé távolról. A 26.percben Marcelo lövését blokkolták a hazai védők,mée ebben a percben vendég sarokrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 27.percben újabb vendég szöglet következett de a hazaiak jöhettek ezt követően szabadrúgással. A 28.percben Suarez sárgult be. A 30.percben hazai szögelt következett melyet követően egy újabb következett követően Suarez labdáját Neymar rúgta közelről Casillas ölébe, az ellentámadásból Benzema sarkazta Ronaldo elé a labdát aki köszönte s a kapu közepébe lőtte a labdát 1:1! A 34.percben Marcelo lőtt a kapu mellé. A 37.percben Alba sárgult be reklamálásért valamint Ronaldo színészkedésért. A 39.percben vendég szögelt következett melyből Bale szerzett vezetést de a partjelző lest intett így érvénytelen volt a találat. A 43.percben Ronaldo lövését védte Bravo. A sarokrúgásból Bale szerezhetett volna vezetést ám közelről a kapu mellé lőtt. A 45.percben Ramos sárgult be. ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46.percben Benzema labdáját Bale elől tisztázták a hazai védők. A 48.percben hazai szabadrúgás következett valamint Carvajal egy sárgát is kapott az eset következtében. A szabadrúgást Ramos fejelte ki a 16-oson kívülre. A 49.percben Benzema lőtt kapura de Bravo óriásit védett. Az 52.percben Modric sárgult be, a hazai szabadrúgást Messi lőtte a 16-oson belülre de Ramos szögletre mentett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki de jöhetett egy újabb sarokrúgás melyet követően Benzema rúgta a mezőnybe a játékszert. Az 56.percben egy szenzációs megoldás után Suarez révén szerzett vezetést a Barcelona 2:1. a támadó 2 emberrel a nyakán lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát. Az 58.percben egy vendég szögletet követően Ronaldo fejelt a kapu fölé. A 61.percben Mascherano sárgult be. A 64.percben Isco is sárga lapot kapott egy csúnya belépőt követően. A 65.percben Iniesta is a sárga laposok sorsába állt. A 67.percben egy nagy szlalom után Neymar lőtt 20 méterről  a kapu fölé. A 69.percben Ronaldo szabadrúgását fejelték ki a védők. A 71.percben Neymar lövését blokkolták a vendég védők. A 71.percben Alves sárgult be. A 73.percben Varane állt be Pepe helyére. A 73.percben Messi próbálkozása zúgott el a jobb kapufa mellett. A 74.percben Neymar hagyott ki hatalmas helyzetet. A 75.percben Busquets érkezett Rakitic helyére. A 77.percben Messi lőtte a labdát Ramos lábába. A 78.percben Benzema megpattanó lövését védte Bravo kapus, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 79.percben Iniesta helyére Xavi állt be illetve Jese váltotta Isco-t. A 84.percben Suarez játszotta magát tisztára majd lőtt a kapu mellé, még e percben Neymar helyére Rafinha érkezett. A 86.percben Alba kapott kitűnő labdát de lövését Casillas védeni tudta. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 87.percben Messi lövését védte hatalmas bravúrral Casillas. A 88.percben Silva érkezett Modric helyére. A 89.percben újabb vendég szöglet következett melyből helyzet azonban ezúttal sem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:1-es eredmény.

Egy rendkívül magas színvonalú mérkőzést láthattunk. Az első félidőben a vendégek talán egy hajszállal jobban játszottak ám ez csak az 1:1-es félidőhöz volt elég. Az első játékrész hozta a szebb illetve folyamatosabb játékot. A második játékrészben a hazaiak egy gyönyörű Suarez megoldásnak köszönhetően megszerezték a vezetést s azt már nem is engedték ki a kezükből a mérkőzés végéig. A második játékrészben a legtöbb dolga a bírónak akadt amit a rengeteg sárga lap is jelez. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk ahol a hazaiak megérdemelten győzték le a helyzeteit elpuskázó Real Madridot.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.