F.C. BARCELONA-REAL MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 31. fordulóját rendezik meg a hét végén. Minden bizonnyal a Ligát illetően a tavasz legnagyobb presztízsű mérkőzést rendezik meg az este folyamán ahol a Barcelona fogadja a Nou Camp-ban a Real madrid együttesét. A katalánok a tabella éléről várják az összecsapást míg a blancok a 3. helyről, a két együttes között 10 pontnyi a különbség. A hazaiak eddigi 30 mérkőzésükből 24-et nyertek meg 4 döntetlen és 2 vereség mellett. Utóbbi 5 mérkőzésükből 4-et nyertek 1 döntetlen mellett. Hazai pályán 15 mérkőzésükből 14-et nyertek meg s mindössze 1 döntetlent játszottak. Utolsó 5 hazai mérkőzésüket meg tudták nyerni. A vendég együttes eddigi 30 mérkőzéséből 20-at nyert meg 6 döntetlen és 4 vereség mellett, utolsó 5 mérkőzésüket megnyerték a királyiak. Idegenben 14 mérkőzésükből 7-et nyertek meg 5 döntetlen és 2 vereség mellett az utolsó 5 mérkőzésükből idegenben 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. A statisztikán végigtekintve elmondható,hogy mindkét együttes kitűnő formának örvend ami jó jel a mérkőzésre nézve. Az utóbbi 19 összecsapásból a Barcelona 11-et nyert meg továbbá 3 döntetlen született és csupán 5 Real Madrid siker. A Nou Camp-ban az utóbbi 5 mérkőzésből 2 hazai siker született 2 döntetlen és 1 madridi siker. Az utolsó 5 mérkőzésükből a Barcelona 4-et nyert meg és 1-et a Real Madrid. A két együttes egymás elleni mérlegéből kiderül, hogy a Barcelona dominálja ezen párosítást az utóbbi években,ebből következően a ma esti összecsapásnak is egyértelmű esélyese,ugyanakkor a Real Madridot sem szabad leírni bombaerős kerete miatt. Jó mérkőzés előtt állunk.

Barcelona: Bravo;Alba;Mascherano;Pique;Alves;Iniesta;Busquets;Rakitic;Messi,Suarez;Neymar

Real Madrid: Navas;Carvajal;Pepe;Ramos;Marcelo;Modric;Casemiro;Kroos;Ronaldo;Benzema;Bale

A mérkőzést a Barcelona kezdte. A 3. percben Pepe ápolása miatt állt meg a játék, aki ezt követően folytatni tudta a játékot. Az 5.percben Casemiro szabálytalankodott így a hazaiak hozhatták szabadrúgásból a labdát de helyzet nem alakult ki. A 8.percben Iniestát állították meg a vendég védők a 16-osnál. A 10.percben Ramos sárgult be. A 15.percben Neymar-t állították meg a védők. A 16.percben Bale passzát Bravo fülelte le, a kidobást követően Iniesta elé került a labda kinek lövését a vendég védelem blokkolni tudta. A 18.percben Carvajal is besárgult, a szabadrúgást Messi lőtte centikkel a keresztléc fölé. A 20.percben Rakitic lőhetett ígéretes helyzetből ám lapos lövését Navas klasszis mozdulattal tudta hárítani. A 21.percben Messit állították meg cselsorozata közben. A 22. percben Neymar került nagy helyzetbe ám a kapu helyett a keresztléc fölé lőtte a labdát. A 24.percben ismét Messi elől kellett a vendég védelemnek tisztázni. A 25.percben Ronaldo lövését Bravo védte szép mozdulattal. A 26.percben Bale hibázott ziccerből és lőtt a kapu mellé. A 27.percben Suarez sárgult be s 1 perccel később Mascherano is e sorsra jutott. A 30.percben Ronaldo lőtt szabadrúgásból a kapu mellé. A 34.percben Neymar-t állította meg a vendég védelem. A 44.percben Benzema lövése landolt a lelátón. A 45.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a Real Madrid kezdte. A 48.percben Messi szabadrúgása ment a kapu fölé méterekkel. Az 51.percben Marcelo lövését blokkolták a hazai védők, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 52.percben Bale lőtt távolról a kapu mellé. Az 54.percben Alves beadását tisztázták a vendég védők, a labda azonban maradt a hazaiaknál s Messi elé került aki nagy helyzetből lőhetett ám Navas ezúttal is a helyén állt s hatalmasat tudott védeni. Az 55.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle mint ahogy az ezt követő sarokrúgásból sem. Az 56.percben következhetett zsinórban a 3 hazai szöglet melyet követően Pique robbant be a kapu elé s fejesével a hazaikat juttatta előnyhöz 1:0! Az 59.percben Ronaldo-t szerelték szép mozdulattal. A 62.percben Benzema kapott üresen jó labdát majd lőtt a kapuba 1:1! A 64.percben Navas védte Neymar lövését. A 67.percben Rakitic beadását blokkolták a hazai védők, az ezt követő szögletből helyzet  nem alakult ki. A 69.percben Ronaldo lövését Bravo védte magabiztosan. A 70.percben Suarez csinálta meg magának a lövőhelyzetet ám végül a kapu mellé lőtt. A 74.percben Rakitic helyére Turan állt be a hazaiaknál. A 77.percben Jese váltotta Benzema-t a vendégeknél. A 80.percben Ronaldo lőtt a kapu mellé, majd egy szabálytalanságot követően be is sárgult a támadó. A 81.percben Suarez lőtt a kapu mellé. A 83.percben Ramos kapott újabb sárgát s mivel neki már volt egy így piros lappal volt kénytelen elhagyni a pályát. A 85.percben Suarez hibázott ordító ziccerből, s az ellentámadás végén Bale ívelt Ronaldo elé aki a bal sarokba lőtte a játékszert 1:2! A hosszabbítás 2 perc, a 91.percben Bale helyére Lucas érkezett a vendégeknél. A 92.percben Turan beadását vágták ki a vendég védők, majd miután a játékszer maradt a hazaiknál ismét Turan elé került aki egy védőbe bombázta azt. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az elő játékrészben a hazaiak dominálták a mérkőzést. Az első negyed órát követően sorra alakították ki helyzeteiket s Navas-nak köszönhető,hogy az eredményjelzőn 0:0 áll. A vendégek igyekeztek gyors ellentámadásokkal észrevétetni magukat ám Bravo eszén így sem tudtak túljárni. A második játékrészben a hazaiak ott folytatták ahol abbahagyták s sorra alakították ki helyzeteiket melyek végül góllá is érettek. Ekkor szinte a semmiből érkezett Benzema egyenlítő találata. Ezt követően ismét nyomott a Barca de a kapu nem sikerült eltalálni vagy ha igen Navas mindent védett. Ramos kiállítása nem rengette meg  vendégeket igaz Suarez egymaga eldönthette volna a találkozó sorsát ám hibázott s az ellentámadásból Ronaldo állította be a 2:1-es végeredményt. Szenzációs találkozó volt ahol a vendégek elképesztő küzdelmének végül meg lett a gyümölcs 3 pont formájában. A Barcelona több mérkőzésre való helyzetet hagyott ki, de ezen vereséggel is maradt még bőven az előnyükből.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.