F.C. BARCELONA – REAL MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 14. Fordulóját rendezik meg a hét végén. Az őszi szezon egyik slágermérkőzését ezúttal a Camp Nou-ban rendezik meg ahol ma 16:15-től a Real Madrid vendégszerepel. Az idei szezon eleddig a bajnokságot tekintve nem úgy alakul a gránát-vörös kékek szempontjából ahogy azt minden bizonnyal tervezték volna. Jelenleg 6 ponttal lemaradva a második, 13 mérkőzést követően 8 győzelmük van 3 döntetlen és 2 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésükön 3 győzelem mellett 2 döntetlen harcoltak ki. Hazai környezetben 6 mérkőzésből Messi-ék mindössze 3 mérkőzést nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett, ami az utóbbi évek egyik leggyengébb szereplése a szezon ezen szakaszán. Iniesta azonban nagy lökést jelenthet a hazaiak számára ugyanis 8 hetet követően visszatérhet a többi sérült mellett is egyedül Mathieu fog sérülés miatt hiányozni. A Real Madrid jelenleg a tabella élén áll. Eddigi 13 mérkőzésükből 10 nyertek meg 3 döntetlen mellett és még vereség nélkül. Utóbbi 5 meccsüket zsinórban megnyerték idegenben 6 mérkőzésből eddig 5-öt nyertek meg 1 döntetlen mellett, így elmondható,hogy a blancok idegenben jobban teljesítenek eddig mint hazai környezetben. A Real Madrid nemrég idegenben simán verte 3:0-ra az Atletico Madridot. Azonban a sérülések terén nem állnak túl jól a királyiak ugyanis Morata;Kroos;Danilo;Koentrao biztosan nem játszik ma de a legnagyobb érvágás,hogy Bale sem. A mai mérkőzés esélyese épp ezért úgy gondolom a Barcelona de egy El Classico teljesen más mérkőzés. Amennyiben ma a Real Madrid nyerne a bajnokságban egy időre bebetonozná első helyét amely nagy előnyt biztosítana a tavaszi szezon előtt. Amennyiben a Barca nyer akkor szorossá válik a bajnokság. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.

Barcelona: Ter Stegen;Alba;Mascherano;Pique,Roberto;Rakitic;Busquets;Gomes;Messi;Suarez;Neymar

Real Madrid: Navas;Carvajal;Varane;Ramos;Marcelo;Kovacic;Modric;Lucas;Isco;Ronaldo;Benzema

A mérkőzést a Real Madrid kezdte. 6.perc: hazai akció futott a pálya bal oldalán de helyzet végül nem alakult ki. 10.perc. újabb hazai roham melynek végén Ramos mentett a kapu torkából, szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 12.perc: vendég szöglet melyet követően Carvajal lőtt távolról a hazai védőkbe. 13.perc: Isco sárgult be. 16.perc: Ronaldo elhaló fejesét Ter Stegen fogta könnyedén. 18.perc: hazai szabadrúgás veszélyes szögből melyet Messi lőtt a lőtt Navas kezébe. 22.perc: Benzema próbálkozását Ter Stegen ütötte oldalra. 25.perc: hazai szöglet melyet követően Modric szabadított fel. 29.perc: Neymar sárgult be. 36.perc: hazai szabadrúgás melyet Messi tett középre de a vendég védők kivágtak. 37.perc: Ronaldo próbálkozását Ter stegen hárította így vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 38.perc: Ronaldo lőtt Ter Stegen kezébe. 40.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 44.perc: vendég kontra mely végén Benzema beadását Pique kishíján saját kapujába lőtte, az ezt követő szögletből Varane fejelt Ter Stegen kezébe. 45.perc: hazai kontra mely végén Modric mentett a 16-oson belül. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Barclona kezdte. 47.perc. Messi passzát követően Suarez elé került a labda dea védők szögletre tisztáztak. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 51.perc: Ronaldo lőtt éles szögből a kapu fölé. 53.perc. hazai szabadrúgás melyet követően Suarez maradt a kapu előtt üresen s fejelt a kapuba 1:0! A gólpassz Neymar nevéhez fűződik. 55.perc. vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 57.perc: Navas jött ki jól kapujából s mentett Suarez elől. 58.perc: Benzema kapott kitűnő labdát de végül nem tudott kapura lőni. 60.perc. Rakitic helyére Iniesta állt be. 66.perc: Isco helyére Casemiro állt be a vendégeknél. 68.perc: Neymar egy csodaszép cselt követően 8 méterről lőtt a kapu fölé. 70.perc. Iniesta lőtt az oldalhálóba 15 méterről, ám lövésébe beleértek így szöglet következhetett de helyzet nem alakult ki belőle. 71.perc. Messi labdáját követően Neymar került helyzetbe de lövését blokkolták. 74.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 75.perc. Modirc lövését Mascherano blokkolta, Suarez sárgult be reklamálásért e percben. 76.perc. újabb vendég szöglet melyet követően a hazaiak hozhatták a játékszert. 77.perc: Gomes helyére Arda áll illetve Benzema helyére Asensio állt be. 80.perc: Carvajal sárgult be. 82.perc: Iniesta passzát Messi lőtte a kapu mellé nagy helyzetből. 83.perc: Busquets sárgult be. 86.perc: Diaz érkezett Kovacic helyér. 87.perc: Ramos fejelte Carvajal keresztlabdáját követően a kapu fölé. 88.perc: Suarez állt be Neymar helyére. 89.perc: Marcelo beadását Ronaldo fejelte kapura de Alba menteni tudott, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 90.perc. Mascherano sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Ramos egyenlített fejjel 1:1! A hosszabbítás 3 perc, 93.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Navas jött ki rosszul a kapujából s Casemiro  mentett a gólvonalról. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaiak birtokolták többet a labdát s támadtak többet de veszélyesebb helyzetei a vendégeknek voltak Ronaldo révén. A mérkőzés a vártnál lényegesen alacsonyabb színvonalon zajlik sőt helyenként alig nézhető. remélhetőleg a második félidőben már több játékot láthatunk. A második félidőben a hazaiak más felfogásban érkezetek a pályára melynek meg is lett az eredménye Suarez révén. Ezt követően a Barcelona többször is eldönthette volna a találkozót ám helyzeteit kihagyta s a vendégek ezt egy utolsó perces góllal büntették meg. Összességében az eredmény a vendégekre nézve hízelgő.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.