F.C. BARCELONA – SEVILLA F.C.

A Spanyol Bajnokságot a múlt hét végén lezárták az együttesek, ám még így is maradt egy nyitott kérdés mégpedig a Spanyol Kupa. E kupát két mondhatni kupaspecialista együttes vívja meg. A Barcelona mind hazája bajnokságában s kupájában szinte egyeduralkodó 2008-óta csakúgy mint a BL-ben míg a Sevilla az Európa ligát szinte kisajátította az elmúlt 3 évben. Ami az idei bajnokságot illeti a Barcelona nagy csatában nyerte meg, mai ellenfele a Sevilla a 7. lett. A katalánok mindkét összecsapáson megszenvedtek a Sevilla együttesével s csak az egyik alakalommal tudták megverni a másik összecsapást a Sevilla nyerte. Az utolsó 17 összecsapásukból a gránátvörös-kékek 12-őt nyertek meg 4 döntetlen és mindössze 2 Sevilla siker mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésből 3-at a barca nyert 1 döntetlen és 1 Sevilla siker mellett. Az együttesek erősségét tekintve a mérkőzés egyértelmű esélyese a Barcelona.

Barcelona: Ter Stegen;Alba;Mascherano;Pique;Alves;Rakitic;Busquets;Iniesta;Neymar;Messi;Suarez

Sevilla: Rico;Mariano;Carrico;Rami;Palomo;Iborra;Krychowiak,Coke;Banega;Vitolo;Gameiro

A mérkőzést a Barcelona kezdte. A 4. percben Messi lőtt a kapu mellé. A 9.percben Surez lőtt a bal kapufa mellé. A 12.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 14.percben vendég szöglet következett melyet követően a Barcelona hozhatta a labdát. A 16.percben hazai szöglet következett de a Sevilla hozta el a játékszert. A 22.percben Alba szólója után szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 30.percben ismét hazai szöglet alakult ki melyet követően Alves a kapu mellé lőtt. A 36.percben Mascherano került a kiállítás sorsára. A 38.percben Banega szabadrúgását Ter Stegen hárította. A 39.percbe vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 44.percben hazai sarokrúgás következett melyet követően Pique lőtt a kapu mellé. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Sevilla kezdte. A félidőben Mathieu állt be Rakitic helyére. A 47.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 51.percben Banega lőtt közelről a bal kapufára, óriási ziccer maradt ki. Az 52.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki. Az 57.percben Suarez sérült meg helyére Rafinha állt be. Az 58.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 65.percben újabb vendég szöglet következett de a hazai védelem tisztázott. A 66.percben újabb Sevilla szöglet következett de a hazai védők ezt is kivágták. A 70.percben Rico húzta le Messi beadását. A 73.percben Rami sárgult be. A 75.percben Vitolo is a sárga laposok sorsára jutott. A 76.percben Rico védte Messi szabadrúgását. A 80.percben Konoplyanka állt be Mariano helyére. Ezt követően zsinórban három vendég szöglet következett de helyzet egyikből sem alakult ki. A 87.percben Alba sárgult be. A 89.percben Neymar is besárgult sőt Alves is erre a sorsra jutott. A hosszabbítás 5 perc. A 90.percben Iniesta sárgult be. A 92.percben Banega kapott azonnal pirosat egy rossz becsúszást követően. A 94.percben két Barcelona szöglet következett de helyzet egyikből sem alakult ki. A mérkőzés végén Iborra is besárgult. Ezzel ért véget a rendes játékidő.

A hosszabbítás első félidejét a Barcelona kezdte. A 92.percben Krychoviak sárgult be. A 94.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 96.percben Gameiro lövését blokkolták a kapu előterében. A 97.percben Alba bombája talált utat a jobb alsó sarokba 1:0! A 99.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 101.percben Messi ívelt be szögletet de helyzet nem alakult ki belőle. A 102.percben Cerro sárgult be. A 103.percben Rico védte Messi próbálkozását. A 104.percben Palomo sárgult be, ezt követően Pique fejesét Rico védte szenzációs mozdulattal, az ezt követő szögletből alves lőtt a kapu mellé. A 105.percben Iborra helyére Llorente állt be.

A hosszabbítás második félidejét a Sevilla kezdte. A 113.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 114.percben Gameiro sárgult be. A 118.percben Rico védte Neymar fejesét. A 120.percben Alba helyére Roberto érkezett. A 121.percben Carrico sárgult be majd reklamálásért megkapta második sárga lapját s így kiállni kényszerült. A 122.percben Messi indította Neymart aki a kapu jobb alsó sarkába lőtt 2:0! Ezzel véget ért a mérkőzés.

Az első játékrészben a Barcelona kezdett aktívabban s alakított ki több helyzetet de találatig nem sikerült eljutniuk. A Sevilla inkább pontrúgásaiban s kontráiban bízott ám ebből sem született találat. Mascherano piros lapja kissé erősnek tűnt de remélhetőleg ez negatív irányban nem befolyásolja a mérkőzést a későbbiek folyamán. A második félidőben a vendég együttes sokkal aktívabb volt az emberelőnynek köszönhetően s sok helyzetet alakított ki. A találat végül egyik együttesnek sem sikerült de a játékvezető a mérkőzés végén kompenzált az azt megelőző piros lap miatt. A hosszabbításban a Barcelona sokkal jobban játszott s több helyzetet is kialakított sőt Albha és Neymar révén két találatig is eljutottak. A mérkőzésen a barca sokáig emberhátrányban játszott s ennek ellenére igyekezett támadó focit játszani. Összességében a jobb csapat nyerte e kupát!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.