F.C. BARCELONA-VALENCIA F.C.

A Spanyol Bajnokság 33. fordulójának rangadóját rendezték meg Vasárnap este, ahol a hazai együttes Barcelona együttese fogadta a Valencia gárdáját. A hazai együttes gyakorlatilag a válogatott meccsek óta nem nyert mérkőzést 1 kivétellel de ennek is köszönhetően búcsúztak a Bajnokok Ligájából így idén sem lesz címvédés. Jelenleg ugyan a bajnokságot vezetik ám előnyük töredékére csökkent s egy esetleges zakó esetén pontszámban az Atletico Madrid utol is érheti a gránát-vörös kékeket. Eddigi 32 mérkőzésükből 24-et nyertek meg 4 döntetlen és 4 vereség mellett. Utolsó 5 bajnokijukon 2 vereség mellett 2 győzelem és 1 döntetlen áll. Hazai környezetben eddigi 16 mérkőzésükből 14-et nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Utolsó 5 hazaijukból 4-et nyertek meg 1 vereség mellett. A vendég együttes nemrég edzőváltáson ment miután eredményei miatt Gary Neville-t menesztették. Az együttes jelenleg a 12. helyen áll 32 mérkőzésből 9-et nyertek meg 10 döntetlen mellett 13 vereség szerepel. Az utolsó 5 mérkőzésükön 1 győzelem mellett 1 döntetlen és 3 vereség szerepel. Idegenben 16 mérkőzést játszottak 4 győzelem mellett 3 döntetlen és 9 vereség szerepel. Az utóbbi 5 idegenbeli mérkőzésükön 2 győzelem mellett 1 döntetlent és 2 vereséget értek el. A két együttes korábbi 17 mérkőzésből a hazaiak 11-et nyertek meg 5 döntetlen és mindössze 1 Valencia siker született. Az utolsó 5 összecsapáson 3 Barca siker született 1 döntetlen és 1 Valencia siker született. A Camp Nou-ban lejátszott utóbbi 5 összecsapásból 4 hazai siker született és 1 vendég siker. Az előzetesek alapján az esélyek a hazaik mellett szólnak ám jelenlegi formájukat látva nem jelenthető ki,hogy az összecsapás egyértelmű esélyesei. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Barcelona: Bravo;Alba;Mascherano;Pique;Roberto;Rakitic;Busquets;Iniesta;Neymar;Suarez;Messi

Valencia: Alves;Barragan;Mustafi;Abdennour;Siqueira;Perez;Parejo;Rodrigo;Fuego;Gomes;Mina

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. Az 5.perceb Sergi lövését blokkolták a vendég védők, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 7.percben Messi kapott a 16-oson belül majd lőtt kapura de Alves hárítani tudott. A 12.percben Neymar lőtt a 16-oson belülről kapura ám lövését ezúttal is Alves fogta. A 15.percben Barragan sárgult be. A 17.percben Rodrigo kezelte le jól a labdát majd centikkel lőtte a játékszert a kapufa mellé. A 22.percben hazai szöglet következett melyet követően Suarez fejelt kevéssel a kapu fölé. A 26.percben ismét Messi lőtt kapura de Alves ezt is hárítani tudta, az ezt követő ellentámadás végén Rakitic ért szerencsétlenül a labdába s így Bravo gyakorlatilag saját kapujába ütötte a játékszert 0:1! A 29.percben hazai sarokrúgás következett de helyzet ezúttal nem alakult ki belőle. A 31.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 35.percben Pique sárgult be. A 36.percben ismét hazai sarokrúgás következett melyet hazai szabadrúgás követett, a pontrúgást Messi lőtte a sorfalba. A 38.percben Messi fejelhetett kapura ám Alves ismét hárítani tudott. A 40.percben Suarez sárgult be. A hosszabbítás 1 perc melyben Parejo labdáját Mina lőtte a hálóba 0:2! Ezzel véget ért a félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 47.percben Rakitic kapott jó labdát majd lőtt 8 méterről a kapu mellé. Az 51.percben Parejo sárgult be. Az 55.percben Mina lövését Bravo védte. Az 58.percben Alba lőtt 11 méterről a kapu mellé. A 60.percben Mina helyére Paco érkezett a vendégeknél. A 63.percben Alba adta középre a labdát melyet Messi lőtt a kapu bal oldalába 1:2! A 65.percben Paco fejesét blokkolta a hazai védelem, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 68.percben Gomes sárgult be.  A 71.percben Neymar lövését Alves hárította. a 74.percben Perez helyére Cancelo érkezett a vendégeknél. A 75.percben Rakitic lőtt közelről  jobb kapufa mellé. A 84.percben Neymar lövését blokkolták s az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 86.percben Neymar sárgult be. A 87.percben Siqueirea kapott jó labdát de 3 méterről is a kapu mellé tudott lőni. A 88.percben Rodrigo helyére Gaya állt be a vendégeknél. A 89.percben Pique került nagy helyzetbe ám a kapu mellé lőtt. A hosszabbítás 3 perc, melyben nagy helyzet már nem alakult ki.

Az első félidőben ahogy az várható volt  hazaiak irányították a játékot s sorra alakították majd hagyták ki helyzeteiket. A vendégek egy-egy kontrát tudtak vezetni azonban a hazaiak hathatós segítségével előbb megszerezték a vezetést majd megduplázták előnyüket. A második félidőben a hazaik még nagyobb nyomást helyeztek a vendégekre ám ezzel is csak a szépítő gólig jutottak. Több nagy ziccer maradt kihasználatlanul mely azonban mindkét félre elmondható. A hazaiak összességében jobban játszottak ám helyzeteiket nem tudták belőni a Valencia ugyanakkor szinte az összes helyzetét értékesíteni tudta. A barca előnyel elfogyott s a fordulót követően ugyanannyi ponttal állnak mint az Atletico Madrid.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.