F.C. BAYERN MÜNCHEN-ATLETICO MADRID

A Bajnokok Ligája elődöntőinek visszavágóit rendezik meg a hét közben. A mai este folyamán a két párosítás közül  a nagyobb izgalmat és minőségi focit hozó Bayern München Atletico Madrid visszavágót tekinthetjük meg. Az elmúlt héten a spanyol együttes Niguez révén 1:0-ra diadalmaskodott a már akkor is hatalmas mezőnyfölénybe kerülő bajorok felett. A vendég együttes bízhat a statisztikában ugyanis ebben az idényben 2 mérkőzésén született olyan végeredmény amely a mai napon a kiesésüket jelentené, ezen kívül az elmúlt években a spanyol együttesek 45 párharcból 43-at nyertek meg természetesen más országok együtteseivel szemben. A bajorok az idei idényben ugyanakkor 29-szer érték el azt az eredményt mellyel ma este is tovább jutnának az az 2 gólos sikert. Mindezek ismeretén túl a Bayern München vezeti hazája bajnokságát  32 mérkőzéséből 26-ot nyert meg 4 döntetlen és 2 vereség mellett. Utóbbi 5 bajnokijából 4-et nyert meg 1 döntetlen mellett. Haza környezetben 16 mérkőzésből 14-et nyert meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Legutóbbi 5 hazai bajnokijából 3-at nyert meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Badstuber és Robben neve szerepel. A vendég együttes a spanyol bajnokság második helyezettje, eddigi 36 mérkőzésükből 27-et nyertek meg 4 döntetlen és 5 verség mellett. Utolsó 5 bajnokijukat megnyerték, idegenben 18 mérkőzésből 13-at nyertek meg 1 döntetlen és 4 vereség mellett utolsó 5 idegenbeli bajnokijukon 4 győzelem mellett egyszer kaptak ki. A sérültek listáján Tiago neve szerepel valamint Godin játéka kérdéses. a két együttes múlt heti találkozója volt az egyenese kieséses szakaszban az első így elmondható, hogy a matracosok eddig 100%-osak a Bayern München ellen. A ma este esélyese a hazai együttes nemcsak a mérkőzést hanem a továbbjutást illetően is ám ismerve Simeone hozzáállását aligha lesz egyszerű dolga a bajoroknak.

Bayern München: Neuer;Alaba;Martinez;Boateng;Lahm;Alonso;Robery;Vidal;Müller;Costa;Lewandowski

Atletico Madrid: Oblak;Luis;Gimenez;Godin;Juhanfran;Niguez;Gabi;Fernandez;Koke;Griezmann;Torres

A mérkőzést az Atletico Madrid kezdte. A 2.percben Oblak öklözte ki a labdát a 16-oson belülről. A 3.percben Torres lőtt lesről Neuer lábaiba. Az 5.percben vendég szabadrúgás következett a pálya bal oldaláról melyet Neuer fogott magabiztosan. A 6.percben hazai szöglet következett melyet követően Boateng fejelt a kapu fölé. A 9.percben Lewandowski elől fejelték a vendég védők az alapvonalon túlra a labdát. A sarokrúgásból a vendégek hozhatták a labdát. A 12.percben Lewandowski fejelt centikkel a jobb kapufa mellé. A 14.percben Vidal lőtt a kapu fölé távolról. A 15.percben Gabi lövését védte Neuer. A 16.percben egy megpattanó labdát juttatott Lewandowski a kapu mellé. A 17.percben Vidal távoli löketét Oblak fogta magabiztosan. A 20.percben Müllr kapott kitűnő labdát ám a kapura lövés helyett Lewandwski-nak passzolt aki éles szögből Oblak-ba lőtt. A 23.percben hazai szöglet következett melyet követően Oblak ütötte ki röviden a játékszert. A 27.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak szerezték meg a labdát. A 27.percben egy lepattanót követően Lahm lőtt 17 méterről centikkel a keresztléc fölé. A 29.percben hazai szabadrúgás következett 18 méterre a kaputól melyet Alonso lőtt a kapuba 1:0! A 30.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 33.percben Ribery ment el a jobb szélen de beadását blokkolták így sarokrúgás következett melyet követően Gimenez sárgult be lerántásért s így a hazaiak büntetőhöz jutottak. A büntetőt Müller lőtte Oblak kezébe majd a kipattanót Alonso lőtte Oblak kezébe, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a hazai együttes kezdte. A félidőben Fernandez helyére Carrasco állt be a vendégeknél. A 48.percben vendég szabadrúgás következett melyet Neuer húzott le. A 49.percben Vidal lövését blokkolták így hazai szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. Az 52.percben Costa távoli lövését Oblak fogta magabiztosan. Az 54.percben egy hazai védelmi hibát követően Tores indította Griezmann-t aki ziccerben lépett ki s lőtt higgadtan a kapuba 1:1! Az 56.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Griezmann lőtt a sorfalba. Az 59.percben Vidal lőtt távolról a kapu mellé. A 60.percben Juhanfran lőtt 18 méterről  a kapu mellé. A 63.percben hazai szöglet következett melyet követően Boateng lövését blokkolták. A 64.percem Martinez fejelt a kapu fölé. A 67.percben Oblak fogta Alonso távoli lövését. A 70.percben Lewandowski lövését védte Oblak. A 73.percben Costa helyére Coman érkezett a  hazaiaknál. A 73.percben Gimenez blokkolta Alaba lövését, az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. A 75.percben egy jobb oldali csúsztatást követően Lewandowski fejelt 2 méterről a kapuba. A 76.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaik hozhatták a labdát. A 77.percben Torres csúsztatott a kapu mellé. A 78.percben egy hazai kontra végén Müler lőtt centikkel a kapu mellé. A 80.percben hazai szöglet következett melyet követően a hazaiknál maradt a labda. A 81.percben Oblak öklözte ki a labdát. A 82.percben Griezmann helyére Partev érkezett a vendégeknél a pályára. A 83.percben Coman távoli lövését fogta Oblak. A 83.percben a vendégek jutottak büntetőhöz miután Torres-t buktatta Martinez a 16-oson kívül de a bíró mégis 11-est ítélt. A büntetőt Neuer védte szép mozdulattal. Az eset után Martinez sárgult be. A 87.percben Lewandowski ért bele rosszul a labdába így Oblak védeni tudott. A 88.percben hazai szöglet következett melyet követően Alaba lőtt kapura de Oblak hárított nagy bravúrral. A 89.percben Coman lőtt közelről a keresztléc fölé. A hosszabbítás 5 perc. A 92.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 93.percben Coman lőtte  lelátó 20. sorába a labdát, ezt követően Koke helyére Savic állt be a vendégeknél. A 95.percben Alaba lövését blokkolták. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első játékrészben a hazaik nagy nyomást helyeztek a vendégek védelmére s több kisebb-nagyobb helyzetet sikerült is kialakítaniuk az első 15 percen. A vendég együttes egyértelműen a kontrákra játszott de helyzeteken kívül többre nem jutottak. A hazai erőfeszítések előbb egy szabadrúgás révén vezettek célhoz majd rögtön ezt követően egy védelmi hiba már akár a hazaik továbbjutását jelentő gólt is meghozhatta volna ám Müller Oblak kezébe lőtt. Ezt követően a tempó csökkent. A második játékrészben a hazaiak elképesztően nagy nyomást gyakorolt a vendégekre ám egy védelmi hibát követően Griezmann egyenlített ki. Ezt követően a hazaiak továbbra is nyomtak s Lewandowski a kapuba is fejelt. A vendégek nem törtek össze sőt a továbbjutást egy 11-es révén ki is harcolhatták volna ám ez kimaradt. A hazaiak végig nyomtak ám több találatot már nem tudtak szerezni. Összességében a Bayern megérdemelten nyerte meg a mérkőzést sőt talán még a továbbjutásért is többet tettek ami a támadásokat illeti de ebben az évben ez kevésnek bizonyult az Atletico Madrid ellen.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.