F.C. BAYERN MÜNCHEN-B.V.B BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 8. Fordulójában rendezik a Liga őszi mérkőzései közül a leginkább várt összecsapást a Bayern München és a Borussia Dortmund között. A hazai együttes hihetetlenül jó formának örvend ugyanis 7 mérkőzésből 7-et nyert meg s 21 lőtt gól mellett csupán 3-at kaptak. A Bajnokok Ligáját illetően is 100%-osak a bajorok ugyanis mindkét mérkőzésüket győzelemmel zárták. Guardiola együtteséből a mai napon Badstuber;Kirchoff; Benatia  és Ribery sérülés miatt hiányozni fognak. A bajorok kitűnő formájának alapja Lewandowski jó formája aki az elmúlt hetekben Costa játékának is köszönhetően ontja magából a gólokat s a múlt héten 9 perc alatt Bundesliga rekordot állított fel ugyanis 5 gólt tudott a Wolfsburg ellen szerezni. A vendégek is jól kezdték a szezont ám 4 győzelem mellé 3 döntetlen is becsúszott Tuchel együttesének. A vendégek közül Sahin és Durm lesz kénytelen kihagyni a mai rangadót sérülés miatt. A két sztárcsapat mérlege a Bajorok erőfölényét mutatja ám az elmúlt években hihetetlenül megerősödő Dortmund több alakalommal is megverte a bőrnadrágosokat. Jó mérkőzés előtt állunk.

Bayern München: Neuer;alaba;Boateng,Martinez;Lahm;Götze;Alonso;Thiago;Costa;Lewandowski;Müller

Borussia Dortmund: Burki;Papastatopoulos;Bender;Hummels;Piszczek,Castro;Weigl;Gundogan;Kagawa;Aubameyang;Mkhitarjan

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2.percben Götze passzát fülelték le a vendég védők, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 4.percben Alaba sárgult be egy lerántást követően. Az 5. percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki, az et övető szögletből gólveszély nem alakult ki. A 11.percben hazai szöglet következett de veszély ezúttal sem alakult ki a kapu előtt. A 16.percben egy veszélyes vendég kontrát állítottak meg a hazai védők, az ezt követő szögletből a hazai védők szerezték meg a játékszert. A 18.percben Costa szabadrúgását Burki védte bravúros mozdulattal. A 22.percben Mkhitarjan távoli lövését követően a labda a léc fölött hagyta el a játékteret. A 24.percben Costa ment el a védők mellett majd lőtt a Burki kapusba. A 26.percben Boateng ívelte Müller elé a labdát kitűnően aki a kijövő kapus mellett elpörgette a labdát majd higgadtan a kapuba lőtt 1:0! A 31.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 34.percben Mkhitarjan szabálytalankodott a 16-oson belül, a büntetőt Müller vágta a kapuba 2:0! A 36.percben Castro passzolt Aubameyang elé aki a kapuba lőtte a labdát 2:1! A 44.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben azonban helyzet nem alakult ki így maradt a 2:1-es félidei eredmény.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 46.percben egy védelmi hibát követően Lewandowski elé került a labda aki nem is hibázott 3:1! Az 52.percben Aubameyang beívelését a hazai védők vágták ki. Az 3.percben Castro helyére Januzaj érkezett illetve Reus érkezett Kagawa helyére. Az 55.percben Götze kapott jó passzt Müllertől azonban lövése elkerülte a kaput. Az 57.percben Götze lövését blokkolta a vendég védelem. Az 58.percben Lewandowski kapásból növelte a hazaiak előnyét 4:1! A 60.percben Alonso szögletét a vendég védők fejelték ki. A 63.percben Costa lövését Burki védte bravúrral.  A 65.percben Mkhitarjan lőtt 5 méterről a kapu mellé. A 66.percben egy lecsorgó labdát követően Götze lőtt 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába. A 68.percben Thiago helyére Vidal érkezett. A 71.percben Neuer védte Mkhitarjan próbálkozását, az ezt követő sarokrúgásból nem alakult ki helyzet. A 76.percben Alonso helyére Kimmich állt be a hazaiaknál, még e percben Reus lőtt szabadrúgásból a kapu fölé. A 78.percben Boateng sárgult be, az ezt követő szabadrúgást Januzaj lőtte Neuer kezébe. A 80.percben Aubameyang sárgult be,még ebben a percben Coman állt be Müller helyére a hazaiaknál. A 83.percben Kimmich sárgult be. A 87.percben Mkhitarjan lőtt kapura a 16-oson belülről ám Neuer ezt a próbálkozást is fogta. A 89.percben Costa tört a 16-oson belülre de lövését blokkolták így szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Egy rendkívül szórakoztató összecsapáson vagyunk túl ahol azonban a várt izgalmak elmaradtak. A mérkőzést a vendégek ugyan jól kezdték ám Müller találatai erősen megfogták a dortmundiakat, ugyan a második Müller gólt követően rögtön válaszolni tudtak ám ezzel gyakorlatilag az összes puskaporukat ellőtték az estét illetően. A második félidőben hengerelt a Bayern, rögtön Lewandowski növelte az előnyt majd kisvártatva ismét betalált az ex dortmundi. A mérkőzésen ugyan akadt még helyzete a vendégeknek ám Neuer illetve a hazai védelem folyton az útjukat állta. A végén még egy ex dortmundi Götze is betalált s ezzel lemosta a pályáról az egyébként jól játszó vendégeket. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk amelyet a hazaiak megérdemelten nyertek meg.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.