F.C. BAYERN MÜNCHEN – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A német Kupa s a végéhez közeleg. A hét közben rendezik meg az elődöntőket melyek közül az elsőt le is játszották s kiderült a Frankfurt együttese lesz a Berlini Fináléban. Azonban a nagyobb érdeklődéssel várt párosítás az ország 2 legeredményesebb klubja Bayern München Borussia Dortmund játssza. A hazaiak idénye szépen alakult egészen a BL negyeddöntőkig ahol a Real Madrid vitatott körülmények közt de kiütötte a bajorokat. Ezt követően a fejekben valami elállítódott ugyanis több csalódást keltő eredményt játszottak a bajorok. A bajnokságban eddigi 30 mérkőzéséből 21-et nyerte meg 7 döntetlen és 2 vereség mellett, legutóbbi 5 meccsükön 2 győzelem mellett 2 döntetlent játszottak 1 vereség mellett. Hazai pályán 15 mérkőzésből 11-et nyertek meg 4 döntetlen mellett, utolsó 5 hazai meccsükön 4 győzelem mellet 1 döntetlent játszottak. A Borussia Dortmund szintén a negyeddöntőbe búcsúzott a BL-től ők a Monaco együttesétől kapta  ki mindkét mérkőzésen. A Dortmund hullámzó szezon végéhez közelít ám még a bajnokságot illetően van esélye a 2. hely megszerzésére. Eddigi 30 összecsapásukból 16-ot nyertek meg 8 döntetlen és 6 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükön 3 győzelem mellett 1 döntetlent értek el s egyszer kaptak ki. Idegenben 16 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 5 döntetlen és 6 vereség mellett. A mérkőzés esélyese a Bayern München ám a Dortmund nem feltett kézzel érkezik az Allianz Aréna-ba.

Bayern München: Ulreich;Alaba;Hummels,Martinez;Lahm;Vidal;Thiago;Ribery;Robben;Alonso;Lewandowski

Borussia Dortmund: Burki;Piszczek;Sokratis;Bender;Schmelzer;Castro;Guerreiro;Weigl;dembele;Aubameyang;Reus

A mérkőzést a Borussia Dortmund kezdte. 4.perc: Aubameyang lőtt a kapu jobb oldala mellé. 6.perc: hazai szabadrúgás melyet két hazai szöglet követett helyzet nélkül. 11.perc: Alaba lőtt centikkel a kapu mellé. 13.perc: Ribery ment át a védelmen majd lőtt de Burki hárítani tudott. 14.perc: Weigl sárgult be. 19.perc: Reus egy kipattanót lőtt közelről a kapuba 0:1! 26.perc: Dembele sárgult be. 28.perc: hazai szöglet melyet követően Martinez fejelt a kapuba 1:1! 31.perc: 33.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 38.perc. újabb hazai szöglet melyet követően Martinez fejelt az 5-ösön belül de a kapufáról kipattant a labda. 41.perc: Humels lőtte a kapuba Ribery passzát 2:1! 43.perc: Hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Bayern München kezdte.  46.perc: Durm érkezett Castro helyére a vendégeknél. 59.perc: Robben közeli lövését Burki védte bravúrral, ez ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 62.perc: Boateng váltotta Hummels-t a hazaiaknál. 64.perc: Robben lőtt 5 méterről a kapufára senkitől sem zavartatva. 65.perc: vendég szöglet melyet követően Dembele lőtt egy labdát a 16-oson belülre majd Aubameyang fejelte azt a kapuba 2:2! 74.perc. Reus kapott jó labdát majd passzolt Dembele elé aki közelről  a léc alá lőtt 2:3! 78.perc: Alonso sárgult be. 79.perc: Alonso helyére Müller érkzeett valamint Piszczek helyére Pulisic. 83.perc: Robben lőtt a kapu mellé. 86.perc: Ribery helyére Costa érkezett. A hosszabbítás 5 perc, 91.perc: Reus helyére Ginter érkezett a vendégeknél. 92.perc. a hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 94.perc: Burki időhúzásért besárgult. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek jobba s meg is szerezték a vezetést. A hazaiak ezt követően tempót váltottak s nemsokára az egyenlítést is kiharcolták sőt a félidő végére már az előnyt is megszerezték. Kitűnő első félidőt láthattunk. A második játékrészben a Dortmund zseniálisan játszott s ugyan a hazaiak többször is eldönthették volna a továbbjutás kérdését ehelyett 5 perc alatt fordítottak a vendégek. A hazaiak ezt követően már nem tudtak a padlóról felállni. A vendégek második félidei teljesítményük alapján megérdemelten jutottak tovább.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.