F.C. BAYERN MÜNCHEN – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 11. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló s talán az ősz legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését Münchenben rendezik ahol az edzőt váltott hazaiak a Borussia Dortmundot fogadják. A két együttes az amúgy is kiegyensúlyozott Bundesligában meglehetősen közelállnak egymáshoz mindössze 1 pont választja el őket. A Bayern magához képest visszafogottan kezdett ám a Frankfurt elleni megalázó 5:1-es vereség Kovac edzősködésének végét jelentette. A Dortmund nagyon jól kezdte a szezont majd visszaestek s így ahelyett, hogy magaboztosan vezethetnék a mezőnyt gyakolatilag a Bajnokok Ligáját jelentő helyekért is küzdeniük kell. A BL-ben mindkét együttes jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. A mai meccs esélyese a hazai együttes tekintve az új igaz egyenlőre ideiglenes edző személyét. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.


Bayern München: Neuer;Davies;Alaba;Martinez;Pavard;Goretzka;Kimmich;Müller;Coman;Lewandowski;Gnabry


Borussia Dortmund: Burki;Hakimi;Akanji;Hummels;Schulz;Witsel;Weigl;Sancho;Brandt;Hazard;Götze


A mérkőzést a Bayern München kezdte. 11.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 17.perc: Pavard beívelt labdáját Lewandowski fejelte a hálóba 1:0! 27.perc: Coman lövését blokkolta a védelem majd Gnabry ismétlését Burki védte óriási bravúrral. 28.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 31.perc: újabb hazai szöglet helyzet nélkül. 36.perc: Sancho helyére Guerreiro érkezett. 38.perc: Gnabry talált a hálóba lesről. 43.perc: Burki védett óriásit maradt az 1:0! 45.perc: Guerreiro tekert centikkel a kapu mellé. Ezzel véget is ért az első játékrész. 


A második félidőt a Dortmund kezdte. 47.perc: Müller passzolt Gnabry elé aki higgadtan lőtt a hálóba 2:0! 52.perc: ismét Gnabry veszélyes lövése kerülte el centikkel a vendég ksput. 59.perc: Coman passzolt pontpsan Lewandowski elé aki ha centikkel is de a kapu mellé lőtt. 61.perc: Weigl helyére Alcacer állt be illetve Reus állt be Götze helyére. 63.perc: Reus sárgult be. 67.perc: Coman sárgult be. 75.perc: Coman helyére Perisic állt be. 76.perc: Lewandowski labdáját Müller lőtte a hálóba 3:0! 79.perc: Perisic lőtt remekül kapura ám labdája elkerülte a hálót. 80.perc: Hummels ért bele rosszul egy beadásba s saját hálójába hullott a labda 4:0! 89.perc: Perisic lőtt kevéssel a Burki apuja mellé. A hosszabbítás 2 perc, 91.perc: Kimmich sárgult be. Ezzel ért véget az összecsapás.


Az első játékrészben a hazaiak végig uralták s mérkőzést. Több helyzetet dolgoztak ki s Lewandowski révén meg is szerezték a vezetést. Ugyan a vendégek is dolgoztak ki több veszélyes helyzetet az igazi munkát kapus szempontból Burki végezte. A második játékrészben a hazaiak még jobban játszottak. Több helyzetet dolgoztak ki s ennek köszönhetően még 3 alakalommal lőttek érvényes tlálatot. A mai mérkőzés nem a dortmund mérkőzése volt, alig volt értékelhető momentumuk a második félidőben. A hazaiak megérdemelten nyertek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.