F.C. BAYERN MÜNCHEN-H.S.V. HAMBURG

A múlt héten kezdetét vette a Premier League s egy héttel később a Bundesliga is megkezdi 2015-2016-os szezonját. Rögtön a nyitómérkőzésen bemutatkozik a tavalyi bajnok Bayern München valamint a kiesést ismételten megúszó Hamburg. A hazaiak háza táján történtek változások. Bastian Schweinsteiger 13 év után távozott a bajoroktól s tovább állt a Manchester United-hez. Ezen kívül Pizarro is távozott a keretből. Azonban akadtak érkezők is, a nyár egyik legnagyobb igazolásának tűnik Vidal érkezése a Juventus-ból akiért 37 millió eurót sem sajnált a klub, valamint Dougles Costa érkezett a Sahtar Donyeck-től akiért 30 millió eurót fizettek ki. A célok természetesen ugyan azok a bőrnadrágosoknál, megnyerni a bajnokságot valamint a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját amelyekre a keretre nézve minden esélye meg is van a bajoroknak. A Hamburg nagy változásokon nem esett át így az idén is a kiesés elkerülése a klub fő célja. A két együttes mérlege a bajorok győzelmét jósolja sőt az elmúlt években az eredmények igencsak lesulytóak voltak hamburgi szempontból. Az idei keretek figyelembe vételét követően az is furcsa lenna ha a vendégek egy szoros vereséggel megúsznák a mérkőzést.

Bayern München: Neuer;Lahm;Boateng;Benatia;Alaba;Alonso;Robben ;Müller;Vidal;Costa;Lewandowski

Hamburg: Adler;Diekmeier;Djourou;Spahic;Ostrzolek;Holtby;Jung;Ekdal;Greoritsch,Schipplock;Ilicecic

A mérkőzést a Bayern München kezdte. A 4.percben Holtby távoli lövését Neuer fogta magabiztosan. A 8.percben Robben érkezett a 16-oson belülre s fejelt kapura de próbálkozása a mellé szállt. A 12.percben Alonso sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 17.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 18.percben Boateng i besárgult. A 22.percben Lahm beadását Lewandowski fejelte kapura de a játékszer a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. A 24.percben Alaba távoli lövése kerülte el centikkel a vendégek kapuját. A 25.percben Diekmeier sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 27.percben egy hazai szabadrúgás következett melyet Alonso ívelt középre,labdájára Benatia érkezett s fejelt a kapu jobb oldalába 1:0! A 29.percben Müller próbálkozása szállt el a kapu mellett. A 33.percben Boateng távoli lövését Adler kapus hárította,ezt követően két hazai szöglet következett de helyzet egyikből sem alakult ki. A Spahic sárgult be. A 37.percben újabb hazai szabadrúgás következett de gólveszély ezúttal sem alakult ki. A 40.percben Schipplock lőtt a 16-oson belülről de lövése a kapu mellett húzott el. A 43.percben egy hazai szabadrúgást követően a vendég védők fejelték ki a labdát. Ezzel véget ért az első játékrész melynek állása 1:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. Az 51.percben Alaba lövése landolt Adler kezében. Az 53.percben Lewandowski elé került a labda aki a jobb alsó sarokba zúdította a labdát 2:0! Az 56.percben alonso távoli lökete ment el a keresztléc fölött centikkel,ezt követően Alonsot Rafinha váltotta  a hazaiaknál. Az 58.percben Robben szöglete következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 61.percben Ekdal helyére Olic érkezett. A 64.percben újabb hazai szögelt következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 65.percben Costa hagyott ki óriási helyzetet miután a 16-oson belül helyet csinált magának a lelátóra lőtte a labdát,ezt követően Robben helyére Götze állt be. A 69.percben costa beadására Müller érkezett a legjobban s fejelt a kapuba 3:0! A gólt követően Diaz érkezett Ilicevic helyére, valamint Schipplock-ot Lasogga váltotta. A 72.percben vidal lőtt egy kipattanó labdát a kapu mellé. A 72.percben Alcantara érkezett Lahm helyére. A 73.percben Müller lőtte a kapuba a hazaiak negyedik találatát 4:0! A 78.percben Alaba lövését Adler védte szép mozdulattal,az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 84.percben Costa lövése ment a kapu fölé. A 87.percben Costa érkezett jól egy beadásra s lőtt a kapuba 5:0! A hosszabbítás 1 perc a mérkőzés végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 5:-ás végeredmény.

Egy rendkívül sima mérkőzést láthattunk ahol a jobb csapat megcsillogtatta tudását. Természetesen Guardiola tanítványai még messze vannak csúcsformájuktól ám az már most jól kirajzolódott, hogy a müncheniek egészen jól érzik ebben az összeállításban magukat a pályán. A Hamburgnak akadt ugyan egy-egy helyzete azonban gólig nem jutottak el. Összességében egy könnyed nyitómérkőzést láthattunk ahol a Bayern már most jelezte idén is a bajnoki cím első számú várományosa.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.