F.C. BAYERN MÜNCHEN-MAINZ 05

A Német bajnokság 34. az az záró fordulóját rendezik meg a hét végén. A bajnok Bayern München fogadja a Mainz együttesét. A hazaiak már fordulókkal ezelőtt bebiztosították bajnoki címüket így gyakorlatilag több hete tét nélkül játsszák bajnoki mérkőzéseiket. Így nem meglepő hogy elmúlt 6 mérkőzésükből mindössze 3-at nyertek meg 3 vereség mellett. A sérültek listáján Alaba;Ribery;Robben;Starke és Badstuber szerepel,valamint Reina eltiltás miatt nem áll Guardiola rendelkezésére. A vendégek a tabella 10. helyén állnak, az elmúlt 6 mérkőzésükből 3-at zártak győzelemmel és 3-at vereséggel. A sérültek listáján Soto ésHofmann.  A két együttes őszi összecsapását a bajorok nyerték sőt az elmúlt évekre visszatekintve is a bőrnadrágosok erőfölénye rajzolódik ki.

Bayern München: Neuer;Rafinha;Dante;Boateng;Bernat;Lahm;Alonso;Schweinsteiger;Müller;Lewandowski;Götze

Mainz 05: Karius;Bell;Bungert;Noveski;Bentsson;Geis;Baumgartlinger;Samperio;Malli;Brosinski;Blasis

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 6.percben egy jobb oldali labdát Lahm fejelt kapura. A 11.percben Schweinsteiger passzolt Müller elé a 16-oson belül ám a támadó a labda fölött rúgott el. A 14.percben Lewandowski fejelt közelről a léc fölé. A 17.percben Lewandowskit szerelték a 16-oson belül. A 19.percben Schweinsteiger fejelt a kapu mellé egy jobb oldali beadást követően. A 22.percben egy vendég szabadrúgást követően Neuer kezében landolt a labda. A 24.percben Boateng lövést karous védte hatalmas bravúrral. Az ezt követő szögletből a hazaik egy kezezés miatt jöhettek büntetővel. A 11-est Lewandowski lőtte a kapu közepébe 1:0! A 28.percben egy hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 30.percben Götze ment el a bal oldalon ám a 16-oson belül szerelni tudták. A 31.percben hazai szabadrúgás következett melyet szöglet követett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 34. percben Geis lőtte a labdát távolról kapura, de Neuer könnyedén védte. A 35. percben hazai szabadrúgás következett, Xabi Alonso lőtte a labdát centikkel a bal kapufa mellé. A 39. percben Brosinski adta be a labdát középre, de csapattársa rosszul ért oda, a labda a jobb kapufa mellett ment ki. A 42.percben Lewandowski-t szerelték a 16-oson belül. A 43.percben egy vendég szabadrúgást követően Neuer fogta meg a labdát. A 45.percben Boateng szerelte Blasist a büntető terület előtt. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Weiser állt be Müller helyére. A 48.percben egy szép hazai akció végén Schewisteiger lőtt 13 méterről a kapu bal oldalába 2:0! A 49.percben Blasis lőtt Neuer kezébe távolról. Az 51.percben Baumgartlinker lőtt 13 méterről Neuer ölébe egy bal oldali beadást követően. Az 52.percben Okazaki érkezett Brosisnski  helyére,még ebben a percben Malli lőtt távolról Neuer kezébe. Az 53.percben Rode váltotta Alonsot. Az 54.percben Neuer mentett hatalmasat Malli elől. Az 57. percben egy középre érkező labdát Lewandowski lőtt kapura, de Karius kiütötte a keresztléc fölött. Az 61.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 63.percben Rafinha adott be a jobb oldalról de helyzet végül nem alakult ki. A 67.percben Rode lőtt a kapu mellé. A 68.percben Blasis fejelt Neuer kezébe egy jobb oldalról érkező beadást. A 71.percben Nedelev érkezett Malli helyére. A 73.percben Pizzaro érkezett Lewandowski helyére. A 74.percben Pizzaro került óriási ziccerbe ám a kapu helyett inkább a kapusba lőtte a labdát. A 75.percben Neuer védett nagyot egy távoli löketet követően. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 77.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 81.percben egy vendég szögletet követően Neuer ütötte ki a labdát. A 83.percben Moritz érkezett Geis helyére. A 86.percben Bernat lövést védte Karius. A 86.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 87.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os előteréből. A 88.percben Bernat lőtt távolról Karius kezébe.

Egy érdekes mérkőzést láthattunk ahol az első játékrészben a hazaiak birtokolták többet a labdát ám csupán egy gólos előnnyel vonulhattak a szünetre. A második játékrészt jól kezdték a hazaiak s megnövelték előnyüket. Ezt követően visszább vettek a hazaiak így gólt már nem lőttek de nem is kaptak. Jó iramú mérkőzést láthattunk.

 

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.