F.C.BAYERN MÜNCHEN – R.B. LEIPZIG

A 2018-2019-es szezon utolsó Német érdkeltségű kérdésére kapunk választ a mai napon, mégpedig vajon melyik együttes nayeri a DFB Pokal Kupát. A BAyern München alsóbb osztályú ellenfelekkel kezdtett s némi meglepetésre igencsak nehézksere sikerült a továbbjutásuk mindkét ellenfeél tekintetében. Ezt követően a Hertha együttese következett ahol a 1/8-ad döntőben ismét egy góllal múlták felül ellenfelüket. Ezt követően újabb alsó ligás ellenféllel kerültek szembe s itt kis híjján ki is estek végül emberhátrányban 5:4-re tudtak győzedelmeskedni. Az elődöntőben a Werder Bremen együttesét is egy góllal győzték le s így jutottak a el a döntőig. A Lipcse együttesének valamelyest simább útja vlt a döntőig. Előbb másod osztályú ellenfél jutott számukra majd ezt követően sorozatban a Hoffeinheim, Wolsburg Augsburg és Hamburg együtteseit kellet kétvállra fektetniüka döntőbe jutáshoz. Gulácsi Péter nagyban hozzájárult az együttes sikereihez sőt a Bundesliga legjobb kapusának válaszották illetve az idény legjobb játékosának a szakportálok. Érdekes kupadöntő előtt állunk.

Bayern München: Neuer;Kimmich;Süle;Hummels;Alaba;Thiago;Martinez;Coman;Müller;Gnabry;Lewandowski

Lipcse: Gulácsi;Halstenberg;Orban;Konate;Klostermann;Adams;Kampl;Forsberg;Sabitzer;Werner;Poulsen

A mérkőzést a Lipcse kezdte. 3.perc: Gnabry lőtt kevéssel a akpu mellé. 11.perc. lipcsei szöglet melyet kvöetően Poulsen fejelt a kapufára. 18.perc: bayern szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 25.perc: lipcsei szöglet helyzet nélkül. 29.perc: sznte a semmiből Alaba tekert középre ahol Lewandowski érkezett s fejelt a kapuba 1:0! 36.perc: újabb bayern szöglet helyzet nélkül. 41.perc: Coman lőtt a védőkbe kitűnő szögből. 45.perc: bayern szöglet melyet követően Hummels fejelt kapura ám Gulácsi óriási bravúrral menteni tudott. Az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Bayern München kezdte. 46.perc: Thiago lőtt a kapu fölé. 48.perc: Frosberg helyzetét Neuer hatástalanította. 49.perc: lipcsei szöglet melyet kvöetően Werner lövését Neuer bravúrral védte. 56.perC: Lewandowski kísérletét Gulácsi bravúrral védte. 57.perc: lipcsei kontra Werner lövését védte Neuer. 61.perC: lipcsei szöglet helyzet nlkül. 62.perc: Hummels lőtt kapura de Gulácsi védeni tudott. 63.perc: Müllr kövését védte Gulácsi. 65.perc: Adams helyére Lamier érkezett illetve Martinez helyére Tolisso érkezett. 67.perc. lipcsi szöglet helyzet nélkül. 68.perc: Lewandowski fejelt kevéssel a kapu mellé. 70.perc: Orban helyére illetve Robben állt be Gnabry helyére. 78.perc: Coman lőtt a kapu jobb oldalába 2:0! 82.perc: Konate helyére Haidara állt be. 83.perc: Upamenacho sárgult be. 85.perc: Lewandowski talált a kapuba ziccerből. 87.perc: Lewandowski túlzott gólöröm miatt sárgult be. 88.perc: Coman helyére Ribery állt be. 90.perc: Robben lőtt kevéssel a kapu mellé. A hosszabbítás 4 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben mindkét együttes előtt adódtak helyzetek. A müncheniek nem kezdtek túl erősen s fokozatosan alakították ki játékukat igazodva az ellenfélhez. A Lipcse akár a veztést is megszerezhette volna ha pontosabb. Lewandowski jókor jó helyen, kitűnő helyzetben így a bajor alakulat. A második játékrészben hihetelenül jó csaták szemtanúi lehettünk. A helyzetek sorra követték egymást hol az egyik hol a másik oldalon. Ebből a mai napon ugyanakkor csak a Bayern München tudta kamatoztatni helyzeteit. Hiáb a zseniálisan védő Gulácsi így is 3:0 lett a végeremény. Németország legerősebb együttese idén (is) a Bayern München.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.