F.C. BAYERN MÜNCHEN – RB LEIPZIG

Az idei év utolsó játéknapját rendezik meg Németországban, mely napon stílusosan az őszi elsőség is eldől ugyanis a bajnok és listavezető Bayern München fogadja az újonc ám bajnokaspiráns Lepzig együttesét. A bajorok jó teljesítettek az ősszel igaz nem nyújtottak kimagasló teljesítményt, eddigi 15 mérkőzésükből 11-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Utolsó 5 bajnokijukon 4 győzelmet arattak 1 vereség mellett. Hazai környezetben eddig 8 mérkőzést játszottak melyből 6-ot megnyertek 2 döntetlen mellett. Az Allianz Arénában legutolsó 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 3 döntetlent értek el. Sérültjeik: Boateng;Coman;Green és Pantovic. A Bajorok a Bajnokok Ligjában csoport másodikként ugyan de továbbjutottak. A Leipzig együttese az idei év meglepetés csapata a 4 topligát illetően! A Gulácsi fémjelezte együttes az 1997-es Kaiserslautern együttesét idézi melyben Szűcs Lajos magyar kapus védett. A lipcseiek eddigi 15 mérkőzésükből 11-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség emellett csakúgy mint mai ellenfelük. Utolsó 5 bajnokijukon 4 győzelem mellett 1 vereséget szenvedtek el. Idegenben 8 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Sérültjeik: Compper és Papadopoulos, Klostermann szerepeltetése kérdéses.  Jelenleg mindkét együttesnek ugyanannyi pontja van ám a bajorok több jobb gólarányuknak köszönhetően vezetik a tabellát. A mérkőzés esélyese a Bayern München ám a Lipcsét badaság lenne leírni. Izgalmas mérkőzés előtt állunk:

Bayern München: Neuer;Martinez;Lahm;Hummels;Alaba;Alonso;Thiago;Vidal;Robben;Lewandowski;Costa

Leipzig: Gulácsi;Halstenberg;Orban;Ilasnker,Bernardo;Forsberg;Demme;Keita;Sabitzer;Poulsen;Werner

A mérkőzést a Bayern München kezdte. 3.perc: Halstenberg-et Robben szerelte a jobb oldalon. 4.perc: Werner jobb oldali beadásáról Paulsen maradt le a kapu előterében. 6.perc: Keita remek labdáját Poulsen nem tudta levenni az ötös bal sarkánál. 13.perc: Robben adott jobbról a kapu elé egy borzasztó labdát. 14.perc: Gulácsi hárította Costa élesen belőtt labdáját majd Ilsanker vágta ki a mezőnybe. 16.perc: Keita blokkolta Vidal 22 méterese löketét. 17.perc: Lahm jobb oldali beadását Lewandowski tette kapura melyet Gulácsi védett ám a kipattanót Thiago combbal sodorta a kapuba 1:0! 19.perc: Costa lőtt 5 méterről a kapu mellé. 21.perc: Demme lövését Neuer védte. 27.perc: Lewandowski gurított Thiago elé aki Alonsónak passzolt s a rutinos róka az ötösről lőtt a hálóba 2:0! 29.perc: Ilsanker jobb oldali szögletét Orban 6 méterről fejelte kapura de Neuer hárítani tudott. 30.perc: Frosberg kapott egyből pirosat miután Lahm lábára csúszott hátulról ütemtelenül. 43.perc: Lewandowski lőtt 10 méterről a jobb kapufa mellé. 44.perc: Gulácsi lökte Costát a levegőben büntető, a 11-est Lewandowski lőtte a kapuba. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Lipcse kezdte. A félidőben Kaiser állt be Keita helyére illetve Ribery váltotta Robbent. 50.perc: Lewandowski lövését Gulácsi védte nagy bravúrral. 55.perc: Thiago adott kitűnő passzt Costának aki kapásból 27 méterről lőtt a bal sarok mellé. 56.perc. Vidal sárgult be. 57.perc: Sabitzer sárgult be. 59.perc: Sabitzer lőtt 21 méterről a bal sarok mellé, ezt követően Selke állt be Werner helyére. 63.perc: Alaba bal oldali beadását Thiago fejelte az égbe. 68.perc: hazai szabadrúgás melyet Thiago lőtt a bal oldalról a sorfalba. 70.perc. Thiago lőtt 19 méterről lőtt a bal oldalról Gulácsi kezébe. 73.perc: egy felperdülő labdát Gulácsi húzott le a levegőből. 74.perc: Vidal helyére Kimmich állt be a hazaiaknál. 79.perc: Costa ment el a jobb oldalon majd passzolt középre ám végül a játékszer Gulácsi ölében kötött ki. 81.perc: Lewandowski passzolt Ribery elé aki Gulácsi ölébe lőtt közelről. 82.perc. Burke állt be Sabitzer helyére a vendégeknél. 83.perc: hazai szöglet melyet vendég kontra követett de helyzet nem alakult ki belőle. 85.perc: hazai szabadrúgás melyet 24 méterről Costa lőtt a jobb sarokba de Gulácsi hatalmas bravúrral kiszedte. 86.perc. Ribery lövése csattant a kapufán de a labda a gólvonal elé pattant. 87.perc: Gulácsi védett egy közeli fejes után hatalmasat. 88.perc: Ismét munkában a vendég kapus ezúttal Martinez lövését védte magabiztosan. 89.perc: most Hummels távoli lövését védte Gulácsi. 90.perc: ismét Gulácsi munkában maradt a 3:0! Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben meglepetésre a vendégek kezdtek aktívabban, a Bayern az első negyedóra végén éledt ám ettől kezdve nem volt megállás. Sorra jöttek a bajor támadások melyek végül eredményesnek bizonyultak. Előbb Thiago majd Alonso révén tett nagy előnyre szert a hazai csapat s végül Forsberg piros lapja gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Lewandowski 11-es gólja már csak hab volt a tortán ráadásul a lengyel támadó így már mindegyik Bundesliga csapat ellen szerzett gólt. A második félidőben a hazaiak nem erőltették meg magukat míg a vendégek nem tudtak egyebet mint védekezni  sőt a félpályát is alig tudták átlépni. Az eredmény reális s megérdemelten lett őszi bajnok a Bayern München.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.