F.C.BAYERN MÜNCHEN-REAL MADRID F.C

A Bajnokok Ligája elődöntőinek visszavágóit rendezik meg ezen a héten. Először a német-spanyol párharc továbbjutójára derül fény. Az első mérkőzést a madridiak nyerték 1:0-ra Benzema találatával. Ugyan,szinte az egész játékidő alatt a bajorok domináltak a pályán,ám ezt még sem tudták gólra váltani. A bajnoki szereplésüket figyelembe véve a madridiak 4:0-ra győzték le az Osasuna együttesét,míg a bajorok 5:2-re verték a Bremen együttesét. Tehát mindkét csapat jó előjelekkel várhatja a ma esti mérkőzést. Az eddigi play-off mérkőzéseket tekintve München-ben nem sok babér termett a Real számára. Mindkét gárda a lehető legerősebb összeállításban fog a pályára lépni,a hazaiaknál Ribery ugyan formaingadozással küszködik de erre akár már a mai meccsen is rácáfolhat. A vendégeknél Ronaldo sérülésből épült fel nemrég de a hétvégét tekintve már visszanyerte ez évi formáját. Rendkívül izgalmas összecsapásra van kilátás,amelyen eldől vajon lehet  e idén esélye a hazaiaknak a Bl duplázásra.

Az első játékrészt a hazaiak kezdték. Az első percben Ronaldo adta középre a labdát a jobb oldalról de Neuer fogta azt. A 3.percben Lahm középre tekert labdáját Ramos lőtte a mezőnybe. Müller középre tett labdáját nem tudta jól lekezelni Mandzukic,így a védők odaértek és fel tudtak szabadítani. A 9. percben Neuer jött ki kapujából,hogy Benzema elől mentsen de a játékszer Bale elé került,aki távolról az üres kapu fölé tüzelt. A 12.percben egy vendég kontra végén Di Maria lőtt a bal oldalról a kapu fölé. A 15.percben Benzema elé került a labda de Dante szögletre tisztázott. A szögletet Sergio Ramos fejelte a kapu jobb alsó sarkába 0:1! A 17.percben Dante sárgult be egy Ronaldoval szembeni szabálytalanság következtében. A 19.percben Bale maradt a földön egy újabb fautot követően,Di Maria ívelte be a szabadrúgást,melyet Sergio Ramos fejelt ismét a kapu jobb oldalába 0:2! Összesítésben ezzel 3:0 a Real Madrid számára. A 22.percben Neuer ejtette ki a labdát a kezéből de végül a hazai védelem tisztázni tudott. Robben adta középre a labdát a 23.percben,ám Casillas lehúzta azt a levegőből.A 25.percben Ribery lőtte a labdát jobbról a bal kapufa mellé. A 27.percben Ronaldo vitte el a labdát Dante mellett,majd lőtte a kapu mellé centikkel. A 28.percben Lahm adott középre de érkező nem volt a labdára,szöglet még ebben a percben,ám abból helyzet nem alakult ki. A 32.percben vendég szöglet következett,Di Maria ívelte be a labdát de a hazai védők kifejelték azt Ronaldo elől. A 34.percben újabb vendég kontra,mely végén Bale passzolt Ronaldo elé aki közelről nem hibázott és Neuer lába alatt a hálóba gurított 0:3! Ronaldo 15. Bajnokok Ligája gólját rúgta így egyedüli gólrekorder lett. A 37.percben Neuer jött ki megint a kapujából de a labdát rosszul találta el,ami Ronaldo elé került,aki távolról fölé lőtte a labdát. A 38.percben Alonso sárgult be egy szabálytalanságot követően,így ha továbbjut a Real akkor nem játszhat a Bl döntőjében. A szabadrúgást Robben lőtte a kapu mellé. A 42.percben Mandzukic fejese vágódott le,majd egy lövés pattant meg Pepén,így szöglet következett.A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki de a hazaiak visszaszerezték a labdát,majd egy újabb lövést követően újabb szöglet következett. A beívelés után Robben elé került a labda,aki középre próbálta kanalazni de Ramos az alapvonalon kívülre fejelte. A 45.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 46.percben vendég szabadrúgás,melyet Ronaldo lőtt a kapu fölé. A 47.percben Neuer jött ki a kapujából és lőtte az égbe a labdát Ronaldo előtt. Ezzel véget is ért az első félidő az állás nem kis meglepetésre 0:3!

A második félidőt a vendégek kezdték. Csere a hazai oldalon,J.Martinez  állt be Mandzukic helyére. Az 52.percben Ribery adta középre a labdát de a védelem kifejelte azt. Az 53.percben ismét munkában a madridi védelem de szögletre tudtak menteni ezúttal is. A beívelésből helyzet nem alakult ki. Az 57.percben Robben tekert gyönyörűen,ám labdája a bal kapufa mellett húzott el centikkel. A 60.percben Ribery lőtt veszélyesen kapura de Casillas leért a labdára és fogta azt biztosan. Müller lőtt cimbalom szögből de Casillas szögletre tudott hárítani. A sarokrúgásból gólveszély nem alakult ki. A 63.percben Müller lövését Pepe blokkolta le. Kroos lőtt távolról de Casillas könnyedén fogta a labdáját. A 65.percben Neuer védte Ronaldo közeli lövését nagy bravúrral. Di Maria tekerte Ronaldo fejére a labdát,aki azonban a kapu fölé tekerte a labdát. Csere a hazai oldalon Ribery  helyett Götze érkezett és Pizzaro Müller helyére,hazai szöglet a 71.percben de ebből sem alakult ki helyzet. A 74.percben Ramos helyére Varane állt be a vendég oldalon. A 76.percben Götze mutatott be szép cselt,majd lőtt közelről a kapu fölé. Kroos bombája haladt el a jobb felső sarok mellet a 78.percben. A 79.percben Isco érkezett Benzema helyére. Bajor szabadrúgás a 81.percben,melyet gyorsan szögletre cseréltek. A 82.percben egy vendég kontrát követően Lahm-ról ment ki a labda,így szöglet következett. A beívelést Varane fejelte kapura de gól végül nem lett belőle. A 84.percben Casemiro állt be Di Maria helyére. Vendég szabadrúgás a 87.percben,Ronaldo lőtte a labdát a sorfalba. A 88.percben Ronaldót buktatták a kapu előtt. A szabadrúgást Ronaldo lőtte el a sorfal alatt a hálóba ezzel 0:4! A hosszabbítás 2 perc,a 92.percben még egy hazai szabadrúgás következett,melyet Alaba lőtte Casillas kezébe.Ezzel véget is ért az összecsapás,melynek végeredménye 0:4! Összesítésben 0:5!

Fantasztikus első félidőt produkált a Real Madrid,akik állva hagyták a német címvédőt. A bajorok csak össze-vissza tudtak szaladgálni a Real villámgyors kontráinál,melyekre amúgy számítani lehetett már a mérkőzés előtt. Ám az áttörést nem ez,hanem Ramos 2 fejesgólja hozta meg. A biztos előny tudatában a vendégek végig magabiztosan játszottak annak ellenére,hogy a labda amolyan Barcelonásan birtokolta a labdát. Igyekezetek minnél nagyobb nyomást gyakorolni a bőrnadrágosok,ám ez úgy,mint az első mérkőzésen ezúttal sem párosult eredményességgel. Guardiola taktikájának gyenge pontjait kihasználva már-már simán jutottak tovább a spanyolok. Tavaly a Bayern épp ilyen módon intézte el az aktuális címvédőt,mint ahogy ma este a Madrid őket. Az eredményesebb csapat jutott a döntőbe a két mérkőzés alapján teljesen megérdemelten.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.