F.C. BAYERN MÜNCHEN-B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A német bajnokságot követően megrendezésre kerül a német Kupa döntő is, melyet nem oly nagy meglepetésre a bajnokságban élen végző két együttes a Bayern München és a Borussia Dortmund játssza. A pályaválasztó bajor együttes 10 pontos előnnyel végzett a tabella élén míg a Dortmund 18 ponttal előzte meg a 3. helyezett Leverkusen csapatát. A két együttes idén a bajnokságban kétszer találkozott s egy döntetlen mellett 1 bajor siker született. A megelőző 18 mérkőzésből a bőrnadrágosok 10 mérkőzést nyertek meg, 4 döntetlen és 4 dortmundi siker született. Az Allianz Arena-ban az elmúlt 5 mérkőzésből 2 hazai siker született 1 döntetlen és 2 vendég siker mellett. Az utolsó 5 összecsapásból 4 Dortmund siker született 1 döntetlen mellett. Ami a sorsolást illeti a müncheniek a legjobb 16 között csatlakoztak csakúgy mint a sárga-feketék s a Wolfsburg együttesét fektették két vállra. A Dortmund a Paderborn együttesén jutott túl. A legjobb 16 között a Dortmund az Augsburg együttesén jutott túl míg Guardiola együttese a Darmstadt-on keresztül jutott a legjobb 8 együttes közé, ahol Tuchel együttese a Stuttgartot verte el idegenben míg a bajorok a Bochum-ot ütötték ki szintén idegenben. Az elődöntőben a Herta hajolt meg a Dortmund előtt míg a Bremen a Bayern előtt. A döntő érdekes összecsapást ígér ahol az esélyek is ha hajszálnyival is de a bajorok győzelmét ígérik.

Bayern München: Neuer;Lahm;Kimmich;Boateng;Alaba;Alcantara;Ribery;Vidal;Müller;Costa;Lewandowski

Borussia Dortmund: Burki;Schmelzer;Hummels;Papastathopoulos;Piszczek;Weigl;Reus;Castro;Bender;Mkhitarjan;Aubameyang

A mérkőzést a pályaválasztó együttes kezdte. Az 5.percben Müller lövése ment a kapu fölé. A 15.percben Aubameyang keresztlabdájáról mindenki lemaradt a 16-oson belül. A 18.percben Burki húzta le Costa keresztlabdáját. A 21.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki melyet követően Müller fejelt a kapu mellé. 24.percben ismét hazai szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 29.percben Costa lőtt a kapu fölé magasan. A 33.percben Costa lőtt távolról kitűnően de Burki hárítani tudott szép mozdulattal, az ellentámadásból Aubameyang lőtt 16 méterről a kapu mellé. A 39.percben Ribery sárgult be majd szinte azonnal Castro is erre a sorsra jutott. A 41.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 42.percben Kimmich sárgult be. A 43.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 45.percben Ribery lőtt távolról a kapu fölé. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második játékrészt a  Dortmund együttese kezdte. A 46.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a játékszert. A 47. percben Vidal sárgult be egy támadószabálytalanságot követően. Az 52. percben Lewandowski lőtt a büntetőterületen belülről kapura, a labda a kapu jobb oldala mellé ment. Az 53. percben Costa adta középre a labdát, azonban a védők megszerezték azt. Az 57. percben ismét Costa lőtte a labdát laposan a kapu előterébe, de a védők kivágták a labdát. Az 57. percben egy kipattanó labdát Ribery lőtt a kapu mellé. Még ebben a percben Reus adta a labdát Aubameyang elé a labdát a 16-osra, de a lövés a kapu fölé szállt. A 62. percben Costa lőtt távolról kapura, azonban egy védő tisztázni tudott. A 63. percben vendég szöglet következett, a beívelést követően Lewandowski lőtt 16 méterről kapura, de az a keresztléc fölött ment ki. A 68. percben Weigl lövését követően Neuer szerezte meg a labdát. A 70. percben Schmelzer helyére Durm érkezett. A 74. percben Hummels sárgult be. A 75. percben Burkinak kellett védenie Ribery közeli lövését követően, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 78. percben Ginter érkezett Hummels helyére. A 81. percben Durm ívelte be a labdát a kapu elé, de a védők tisztázni tudtak, az ezt követő szögletből gólveszély nem alakult ki. A 85. percben Aubameyang helyezkedett jól a kapu előterében, majd lőtt a kapu fölé. Még ebben a percben hazai szöglet következett, de helyzet nem alakult ki belőle helyzet. A 90. percben Alcantara ívelte be a szabadrúgást, azonban a védőknél elakad a labda. A hosszabbítás 3 perc. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:0, ezért hosszabbítás következett.

A 94. percben Lewandowski lőtt kapura a 16-oson belülről, de a védők tisztázni tudtak. A 95. percben Lewandowski tört kapura, ahol a védők szerelni tudták. A 99. percben Papastathopoulos sárgult be. A 100. percben Lewandowski ívelte be a labdát szabadrúgásból, de a védők tisztázni tudtak. A 103. percben Mkhitaryan érkezett jól a labdára, majd lőtt a kapu bal oldala mellé. A 105. percben Durm tette középre a labdát, de a védők kifejelték a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Véget ért a hosszabbítás első félideje.

A 106. percben Kagawa érkezett Castro helyére. A 108. percben Ribery helyére Kingsley érkezett a pályára. A 109. percben Müller sárgult be egy kemény belépő miatt. A 112. percben Lewandowski lőtte a labdát a büntetőterületen belülre, ahol végül a védők tisztáztak. A  112. percben hazai szöglet következett, melyet egy újabb követett, azonban egyikből sem alakult ki gólveszély. A 116. percben Kagawa lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, azonban a játékszer nem talált csapattársat. A 119. percben Coman cselezte be magát a 16-oson belülre, ahol végül egy védő blokkolta. A 120. percben Mkhitaryan lőtt távolról kapura a szabadrúgásból, azonban a labda a sorfalban kötött ki. A 121. percben hazai szabadrúgás következett, Alcantara lőtte a labdát a kapu elé, de a védők tisztáztak. A hosszabbítás második fele is véget ért, azonban büntetőpárbaj következik.

Az első büntetőt a vendégek kezdték, Kagawa lőtte a kapu közepébe, 1:0! A második 11-est Vidal lőtte a kapu bal oldalába, 1:1! A harmadik büntetőt Bender lőtte kapura, azonban a kapus védeni tudott, így marad az 1:1! A negyedik 11-est Lewandowski lőtte laposan a kapu bal oldalába, 2:1! Az 5. büntetőt Papastathopoulos lőtte a bal kapufának, 2:1! A hatodik 11-est Kimmich végezte el, a lövése Burki kezei között kötött ki, 2:1! A hetedik büntetőt Aubameyang lőtte magabiztosan a bal felső sarokba, 2:2! A 8. 11-est Müller lőtte a bal felső sarokba, 3:2! A 9. büntetőt Reus lőtte a kapu bal oldalába, 3:3! A 10. büntetőt Costa tekerte a kapu jobb felső sarkába, 4:3! Ezzel véget ért a mérkőzés.

Az első félidőben a Bayern kezdett agresszívebben s alakított ki több kisebb-nagyobb helyzetet. A vendégek a félidőben végig kontráikban bíztak melyből sikerült is helyzetet kialakítaniuk. A második félidőben a müncheniek folytatták támadó focijukat melynek eredményeképp több helyzetet is sikerült kialakítaniuk. A vendégek ebben a játékrészben már több veszélyes helyzetet tudtak kialakítani de a rendes játékidőben egyik csapat sem tudott a kapuba találni. A hosszabbítás első félidejét a müncheniek kezdték jobban de a Dortmund rögtön 3 helyzettel is tudott válaszolni. A hosszabbítás második fele szintén kiegyensúlyozott 15 percet hozott melyben mindkét együttes több kisebb helyzetet is ki tudott alakítani de még ekkor sem született találni. Ami a büntetőpárbajt illeti a dortmundiak jól kezdtek azonban Bender és Papastathopoulos is hibázott így Kimmich hibája nem befolyásolta döntően a mérkőzés további alakulását. Összességében a Bayern megérdemelten nyerte meg  trófeát.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.