F.C. EINDHOVEN-MANCHESTER UNITED F.C.

A mai estén elkezdődik a 2015-2016-os Bajnokok Ligája szezon. A európai foci csúcsa milliónyi ember számára jelent estéről estére kikapcsolódást a televízió képernyői előtt. Európa legnagyobb csapatai kezdik el a vetélkedést,hogy 2016-ban a San Siroban megmérkőzhessenek a BL trófeáért. A mai estén a B csoport együtteseit vesszük górcső alá ezen belül a PSV Manchester United összecsapást. A hazaiak alanyi jogon kerültek a BL főtáblájára mint Holland bajnok, az angolok a selejtezőből küzdötték be magukat a legjobb 32 közé. A hazaiak kissé beragadtak ugyan a bajnoki rajtkor ám legutóbb egy 6:0-ás győzelemmel hangolt a ma esti találkozóra. A vendégek pedig egy Liverpool elleni 3:1-es sikerrel hangoltak. A két együttes korábban már találkozott a főtáblán ahol Eindhovenben 3:1-re győzött a Holland együttes igaz a visszavágót az angolok ugyan ilyen arányban nyerték. Az esélyek a vendégek mellett állnak főként,hogy a nyáron Depay épp a PSV-től szerződött a Unitedhez.

PSV: Zoet;Bernet;Moreno;Bruma;Arias;Propper;Hendrix;Guardado;Lestienne;De Jong;Narsingh

Manchester United:  De Gea;Darmian;Smalling;Blind;Shaw;Schweinsteiger;Herrera;Depay;Mata;Young;Martial

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 7.percben Depay kapott jó indítást majd egy cselt követően lőtt középre de a labdát végül Zoet szedte fel a földről. A 10.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 13.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 15.percben Shaw tört be a 16-oson belülre de végül szerelni tudták. A 22.percben a megsérült Shaw helyére Rojo állt be. A 25.percben egy távoli próbálkozást blokkoltak a hazai védők. A 34.percben újabb vendég sarokrúgás következett de a hazaiak ezúttal is kivágták a labdát. A 37.percben vendég szabadrúgás következett miután Brenet rúgta fel Schweinsteigert. A szabadrúgást Mata ívelte középre ahonnét Martial fejelt a kapu mellé. A 40.percben Smalling szerelte a 16-oson belül Lestiennet. A 41.percben a hazai védelem blokkolt két lövést is. A 41.percben egy szép cselt követően Depay tört be a 16-oson belülre majd lőtt higgadtan a kapu közepébe 0:1! A 43.percben egy villám gyors vendég kontra végén Depay lőtt centikkel a kapu mellé. A 44.percben Smalling elé került a labda aki a 16-oson belül Zoetba lőtte a labdát. A 45.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendégek hozhatták el a labdát. A hosszabbítás Shaw hosszú ápolása miatt 8 perc. A 46.percben vendég szöglet következett melyet követően Moreno fejelt szép mozdulattal a kapu bal oldalába 1:1! A 46.percben egy jobb oldali beadást követően Depay maradt le centikkel a labdáról majd rögtön középre is kanyarintotta azt ám a védők kivágták a játékszert. A 47.percben Martial passzolt Young elé aki középre adott ám labdájáról mindenki lemaradt. Ezzel véget ért a félidő.

A második játékrészt a hazaik kezdték. A 47.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 48.percben Rojo jobb oldali beadását rúgták ki  a hazai védők. Az 51.percben Martial és Depay játszott össze és utóbbi lövését Zoet védte könnyedén. Az 52.percben újabb hazai szögelt következett melyet követően a vendégek rúgták a labdát a mezőnybe. Az 55.percben Arias sárgult be egy szabálytalanságot követően. Az 57.percben egy eladott labdát követően egy elképesztően szép támadás végén Narsingh fejelt egy kitűnő bal oldali átadást a kapuba 2:1! A gólpasszt Lestienne adta. Az 59.percben Mata lőtt távolról a kapu fölé. A 60.percben Moreno is a sárga laposok sorsára jutott, az ezt követő szabadrúgásból Depay lőtt a sorfalba. A 61.percben Schweinsteiger adott kitűnő labdát Mata elé aki azonban nem tudta lekezelni labdáját így a hazaiak hozhatták a labdát. A 64.percben Brunet lövését védte De Gea. A 64.percben herrera középre tartó labdáját fogta Zoet. A 65.percben Young lövését blokkolták a hazai védők. A 66.percben Bruma vágta ki a labdát a 16-oson kívülre. A 67.percben Smalling sárgult be egy rátartást követően. A 70.percben vendég szögelt következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 71.percben újabb vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 72.percben Guardado helyére Schaars érkezett. A 73.percben Bruma is besárgult. A 74.percben Young lövését Bruma fejelte ki. A 75.percben Fellaini állt be Herrera helyére. A 76.percben Rojo mentett hatalmasat egy hosszú indítást követően. A 78.percben Martial lőtt a kapu előtt keresztbe. A 80.percben vendég szöglet következett melyet követően 81.percben egy szép passzjátékot követően Mata lába alatt csúszott el a labda. A 83.percben Lestienne lőtt De Gea kezébe 16 méterről. A 84.percben De Jong kapott kitűnő labdát a 16-oson belül ám a támadó az égbe lőtte a labdát. A 85.percben Depay beadásáról Fellaini maradt le középen, ezt követően Lestienne helyére Locadia állt be a hazaiaknál valamint Valencia állt be Young helyére. A 88.percben Fellaini lőtt a kapu mellé távolról. A 90.percben Mata lövését blokkolták majd vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 92.percben Narshing lódult meg ám végül nem tudott kapura lőni. Helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:1-es végeredmény.

Egy rendkívül érdekes mérkőzést láthattunk. Az első játékrészben nm sok veszélyes akció volt a félidő elején,majd Shaw sérülése megváltoztatta a mérkőzés menetét. Az angol védő a hírek szerint a lábát törte egy szerelést követően. A percben Depay révén megszerezték a vezetést a vendégek, ezt követően még két veszélyes akciót vezettek a vendégek de gólt már nem sikerült szerezniük nem úgy a hazaiaknak akik egy szögletet követően ki tudtak egyenlíteni. A második játékrészben a vendégek hatalmas nyomást helyeztek a hazaiak kapujára ám találatot nem sikerült szerezniük. Ezzel ellentétben egy szenzációs kontra végén a hazaiak mint utóbb kiderült a győztes találatot sikerült megszerezniük. A vendégek ezt követően kisebb helyzeteket ki tudtak alakítani ám gólt már nem tudtak szerezni. Véleményem szerint a Holland együttes kitűnő helyzetkihasználásának köszönhetően teljesen megérdemelten nyerte a mérkőzést.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.