F.C REAL MADRID-ATLETICO MADRID

A Spanyol Bajnokság 3. fordulójához érkeztünk,melynek rangadóját ma este 20:00 órától rendezik meg. A két városi rivális mindig parázs meccseket vív és feltehetően nem lesz ez ma sem másképp. Az utóbbi 2 évben az Atletico megerősödésének köszönhetően már nem csak egy nehéz mérkőzésnek számít a kisebbik madridi csapat a királyiak számára hanem csakúgy mint  Barcelona legyőzése,óriási fegyvertény. Sok nagyszerű mérkőzést láthattunk már a két együttestől ám ezek helyenként nem nélkülözték az aljas helyenként sérüléseket okozó belépőket,nemhiába Madrid trónja immár nem csak a Reálé. A tavalyi évben e két együttes játszotta a BL döntőt melyet drámai csatában de végül 4:1-es különbséggel a Blancók nyertek meg,míg a bajnokságot az Atletico Madrid. A Spanyol szuperkupában is összefutottak már idén a felek melyet két mérkőzés után a tavalyi bajnok vihetett haza. Így hát mindkét gárdának van miért visszavágnia a másiknak. Az eddigi idei szezont nézve a hazaiak egy győzelmen és egy csúfos vereségen vannak túl amikor is a Real Sociedad 2:0-ás hátrányból 4:2-re verte meg a királyi gárdát,ezért szerénykedik a tabella 11. helyén. A vendégek szénája csak kicsivel áll jobban ők ugyanis egy idegenbeli döntetlen után otthon már győzni tudtak az elmúlt fordulóban és így állnak a tabella 5. helyén. Mindkét gárdának igyekeznie kell ma ha utol akarja érni az eddig 100%-os Barcelonát akik ami nap folyamán ismét győzni tudtak. Izgalmas mérkőzés elébe nézünk ahol az esélyek megoszlanak a két gárda között talán csak a hazai pálya miatt mondható picivel esélyesebbnek a királyi gárda.

Real Madrid: Casillas;Coentrao;Ramos;Arbeola;Pepe;Ronaldo;Bale;Kroos;Modric;Rodriguez;Benzema

Atletico Madrid: Moya Juanfran;Miranda;Godin;Siqueira;Koke;Tiago;Gabi;Garcia;Jimenez;Mandzukic

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 8. percben Koke adott mélyen a hazai kapu elé egy labdát de Ramos az oldalvonalon túlra rúgta azt. A 10. percben vendég szöglet következett melyet Koke adott középre és a rövid oldalon kitűnően érkező Tiago a kapuba fejelt senkitől sem zavartatva 0:1! A Modric ívelt középre de ebből a szögletből helyzet nem alakult ki. A 14. percben Ronaldo próbálkozása szállta  kapu fölé méterekkel. A 15. percben Ronaldo jobb oldali beadását Rodriguez pattintotta a kapu fölé. A 18. percben vendég szöglet következett melyet Gabi adott középre de ezúttal a hazaiak védelme meg tudta szerezni a labdát. A 19. percben Benzema tekert a kapu mellé 23 méterről,még e percben Rodriguez sárgult be. A 20. percben hazai szöglet következett melyet Pepe fejelt Moya kapus kezébe. A 22. percben Godin sárgult be egy 16-os előtti szabálytalan belépőt követően,a pontrúgást Bale lőtte kapura de Moya fogta a próbálkozást. A 25. percben Siqueira találta el Ronaldo lábát a 16-oson belül így büntető következett melyet Ronaldo a kapu bal alsó sarkába be is lőtt 1:1! A védő be is sárgult az esetet követően. A 28. percben a vendég védelem megingott ám Ronaldo erre nem számított így a labda róla pattant a mezőnybe. A 30. percben Bale adott távolról a kapu elé de Benzema elől Moya lehúzta a játékszert. A  32.percben Siqueira ment el a bal oldalon de beadását a középen levő védők lefülelték. A 34. percben Ronaldo ment el a bal oldalon majd adott középre Benzema elé aki ugyan üresen volt de hosszan vette át a játékszert így Moya kivetődve szerezte meg előle a labdát. A 37.percben Kroos lőtt távolról a kapu mellé, A 38. percben Benzema lőtt a kapu mellé 20 méterről. A 39. percben Ronaldo ment el egy csellel a jobb oldalon majd adott középre ahol érkezett Benzema aki azonban hiába fejelte le a labdát a földre Moya kapus védeni tudta a próbálkozását. A 41. percben Mandzukic sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 42. percben hazai szöglet melyből gólhelyzet nem alakult ki. A 44. percben Koke tüzelt távolról a hazai kapu mellé. Ezzel véget ért az első félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 47.percben Rodriguez lőtt a kapu fölé. A 49. percben koke ívelt középre egy szabadrúgást melyet Casillas húzott le a levegőből. Az 51.percben Pepe lőtt távolról a kapu fölé. Az 54.percben Gabi sárgult be. Az 58.percben Madzukic lőtt kapura de a labda elakadt a védelemben. A 60. percben Bale fejelt egy jobb olali Rodriguez beadást Moya kezébe. A 61.percben Gabi helyére Arda Turan érkezett. A 61. percben vendég szöglet következett melyet Godin fejelt a kapu fölé. A 63.percben Arbeola sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 64.percben Benzema helyére Hernandes érkezett hazai oldalon valamint Jimenez helyére Griezmann érkezett a vendég oldalon. A 66.percben Ronaldo jobb oldali beadását Rodriguez fejelte kapura de a labda kapu mellé ment. A 67.percben Hernandez sárgult be. A 72.percben Isco érkezett Bale helyére a hazaiaknál,még e percben Ronaldo fejelt a kapu fölé. A 73. percben Arda Tura lőtt centikkel a jobb kapufa mellé. A 74. percben hazai szöglet melyet Modric adott középre de helyzet végül nem alakult ki. A 75.percben Juanfran jobb oldali beadását közelről Arda Tura fejelte a kapu fölé. A 77.percben Arda Turan kapott jó átadást a jobb oldalról majd finoman lőtt a kapu bal alsó sarkába 1:2! Casillasnak esélye sem volt. Cserék mindkét oldalon a gólt követően Varane érkezett Arbeola helyére valamint Mandzukic helyére Suarez. A 79. percben Moya jött ki jól kapujából s menteni tudott ezzel. A 79. percben miranda fejelte ki a 16-oson belülről a labdát. A 80. percben Ronaldo elé került egy megpattanó labda ám helyzet ebből nem alakult ki. A 81.percben Raul Garcia lőtt a hazai védők lábába maradt az 1:2! A 83.percben Kroos lőtt távolról a kapu fölé. A 85. percben Pepe sárgult be egy lábelhúzást követően,a pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 86.percben Rodriguez próbálkozását blokkolták a vendég védők,még e percben Miranda sárgult be. A 87.percben hazai szabadrúgás a 16-os jobb csücskétől melyet Rodriguez ívelt középre de Moya lehúzta a levegőből. A 89.percben a vendég védelemnek kellett kirúgnia a labdát a 16-oson belülről. A 90.percben Suarez sárgult be,még e percben Kroos ívelt középre de Moya lehúzta a labdát majd indította Griezmannt aki az oldalhálóba lőtte a labdát. A hosszabbítás 2 perc melyben már helyzet nem alakult ki így maradt az 1:2-es végeredmény.

Egy rendkívül furcsa mérkőzésen vagyunk túl. A sárgalapok tekintetében (sajnos) nem okozott a mérkőzés meglepetést ugyanakkor a játék terén igen. Mindkét félidő első tíz percében szinte semmi sem történt,ezt követően sem úgy pörögtek az események ahogy az történni szokott. a hazaiak a mezőnyben ellenfelük fölé nőttek ám a vendégek rendkívül jól használták ki lehetőségeiket,valamint jól cseréltek s ennek köszönhetően végül sikerült a Bernabeuból elhozni a 3 pontot. Ronaldo sérülése úgy fest nem csak az ő játékára hanem a Real Madridra is rányomja bélyegét. Az új igazolások közül Rodriguez még elmarad az elvárt jó teljesítménytől és igaz ez az ezen a meccsen bemutatkozó Hernandezről,persze  mexicoi még így sem nyújtott rosszabb teljesítményt mint csatártársa Benzema. A vendégek győzelme a második félidő második részét tekintve megérdemeltnek mondható.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.