F.C. REAL MADRID- F.C. BARCELONA

Az európai labdarúgás őszi szezonjának legnagyobb rangadójára kerül sor ma 18:00 órás kezdéssel. Természetesen a Real Madrid Barcelona mérkőzésről van szó. Mindez a Spanyol Bajnokság 9. fordulójában. Mindkét gárda remek formának örvend ennek megfelelően a Barcelona vezeti is a spanyol tabellát 7 győzelemmel és csupán 1 döntetlennel,amit még érdemes megemlíteni,hogy a katalánok az idei szezonban nem kaptak gólt. A Hazaiak az idényt ugyan döcögősen kezdték és 2 vereséget is elszenvedtek ám ezeket követően zsinórban nyerték mérkőzéseiket így a tabella 3. helyét foglalják el,őket a Sevilla csapata előzi meg. A bajnokságban a legtöbb gólt eddig a Real Madrid szerezte szám szerint 30-ta igaz 9-et kaptak is. A hazaiak egyik legnagyobb sztárja Bale kénytelen sérülés miatt kihagyni a mai mérkőzést mely igen érzékenyen érintheti a blankók szélső játékát, ezt leszámítva a hazaiak a lehető legerősebb keretükkel tudnak kiállni. A vendégekkel kapcsolatos legfontosabb hír,hogy a nyáron igazolt Luiz Suarez 4 hónap után ezen a mérkőzésen térhet vissza a pályára az ominózus harapást követően. A Barca keretét tekintve sérülésről nem tudunk beszámolni így a katalánok valóban a legerősebb keretükkel tudnak felállni az El Classicon. Az elmúlt időszakot tekintve felváltva estek a győzelmek döntetlenre utoljára 2012 telén volt példa a bajnokikat tekintve. az esélyekről röviden annyit,hogy a fogadóirodák nagyjából ugyan olyan valószínűséggel adják mindkét csapat győzelmét,így elmondható ez egy három esélyes mérkőzés lesz. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol a foci netovábbját láthatjuk a pályára nézve.

Real Madrid: Casillas;Marcelo;Pepe;Carvajal;Ramos;Modric;Kroos;James;Isco;Benzema ;Ronaldo

Barcelona: Bravo;Pique;Alves;Mascherano;Mathieu;Busquets;Suarez;Iniesta;Xavi,Messi;Neymar

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 4. percben egy jobb oldali támadást követően Neymar elé került a labda, aki a 17 méterről a kapuba lőtte a labdát ezzel 0:1! Az 5. percben hazai szabadrúgás a 16-os előteréből, melyet Ronaldo végzett el. a labdát a kapu elé pörgette ahol Benzema rúgta a labdát keresztbe a kapu előtt. A 9. percben Messi sárgult be. A 10. percben a Madrid szállta meg a Barca 16-át, előbb balról egy veszélyes középre adás következett majd jobbról, de ezekből gól végül nem született. A 11. percben Kroos beadását Benzema előbb a kapufára fejelte, majd közelről a kapu fölé rúgta. A 14. percben Neymar kapott sárga lapot. A 19. percben Ronaldo távoli lövését fogta magabiztosan Bravo. A 22. percben Messi cselezte magát lövő helyzetbe, és Cassilas ölébe lőtte a labdát 16 méterről. A 23. percben Messi kapott egy jó labdát az 5-ösön belülre, de képtelen volt a kapuba találni. A 28. percben Pepe blokkolt a 16-oson belül, így maradt az állás. A 30. percben vendég szöglet, melyet Xavi ívelt középre, de gólveszély nem alakult ki belőle. A 32. percben Messi bal oldali középre adását Pepe fejelte ki a 16-oson kívülre az érkező Suarez elől. A 33. percben hazai szöglet következett, melyet Hames adott középre, ahol Ronaldo Ronaldo fejelte a labdát Pique mellkasára. A 31. percben Marcello tört be a 16-oson belülre, majd adta középre a labdát, ahol azonban Pique kézzel ért bele, így a hazaiak 11-est kaptak, melyet Ronaldo lőtt a kapu bal alsó sarkába, ezzel 1:1! Az esetet követően Pique sárgult be. A 38. percben Iniesta is a sárga laposok sorsára jutott, miután Modricot felrúgta. A 40. percben vendég szabadrúgás következett, melyet rögtön egy újabb követett, melyből nem alakult ki helyzet. A 44. percben Ronalo fejelte a kapu mellé centikkel James bal oldali középre adását. Több helyzet már nem alakult ki, így maradt az 1:1-es félidei állás.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 47. percben vendég szabadrúgás következett 23 méterről, melyet Messi végzett el, de helyzet nem alakult ki belőle. A 49. percben Dani Alves lőtte a labdát a kapu elé, de a védők tisztázni tudtak. Az 50. percben a szögletet követően, melyet Kroos ívelt középre, Pepe fejelte a labdát a kapuba 11 méterről. Az 55. percben Hames rúgta a 16-os jobb sarkáról a kapus ölébe a labdát. Az 56. percben Mathieu lőtt távolról kapura, de Casillas hatalmasat védett. Az 57. percben Marcelo rúgta középre a labdát a bal szélről, de Bravo fogta a labdát. A 60. percben Xavi helyére Rakitic érkezett. A 61. percben egy kontratámadást követően Benzema vitte fel a labdát a 16-oson belülre és lőtte be jobb oldalról a kapu bal alsó sarkába, ezzel 3:1! A 65. percben a Real egy szép kontratámadást vezetett, de a labda végül Bravo kezében kötött ki. A 67. percben Ronaldo jutott el a labdával a 16-os vonaláig, de két védő blokkolta a támadását. A 68. percben Rakitic lőtt 18 méterről a kapu mellé. A 69. percben Suarez helyére Pedro érkezett. A 70. percben Benzema egy támadást követően a kapu fölé lőtte a labdát 19 méterről. A 72. percben Iniesta sérülése miatt lement a pályáról, a helyére Roberto érkezett. A 73. percben Neymar egy remek passzt követően rosszul ért a labdába, így az kiment a játékterületen kívülre. A 74. percben Carvajal sárgult be. A 75. percben Hames Benzema lövését követően a védők tisztáztak. A 79. percben Messi a 16-oson belül jobb oldalról lőtte a labdát kapura, de Casillas könnyedén fogta azt. A 80. percben Pedro került a 16-oson belülre a labdával, de két védő útját állta. A 81. percben vendég szöglet, de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 2. percben egy kontratámadást követően Ronaldo adta középre a labdát csapattársának, de végül a védők megszerezték a labdát. Csere a 83. percben Isco helyére Illarramendi érkezett. A 86. percben Dani Alves lőtte a labdát a kapu elé, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. Még ebben a percben Benzema helyére Khedira érkezett. A 89. percben Arbeola helyére Modric érkezett. 3 perc a hosszabbítás a második játékrészben. A 93. percben a szabadrúgást Messi lőtte a labdát a kapu fölé. A 94. percben Ronaldo sárgult be. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 3:1!

A várakozásokhoz hű találkozót láthattunk egészen a mérkőzés 60. percéig, ettől kezdve ugyanis a hazai csapat gyakorlatilag lefocizta a Barcelonát a pályáról, melyet az eredmény is tükröz. Az első félidőben jól kezdett a Barcelona, és el is húzott egy góllal, sőt Messi révén akár meg is duplázhatták volna az előnyüket, azonban az Argentín szokásával ellentétben ziccerben hatalmasat hibázott és ettől kezdve a hazaiak nyugodtabban és jobban is játszottak a mérkőzés végéig. Az egyenlítőgól teljesen megérdemelt volt. Összességében egy sima El Classico-t láthattunk, ahol a jobban játszó csapat megérdemelten szerezte meg a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.