F.C.SEVILLA-CELTA VIGO

A Spanyol Bajnokság 17. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A tabella 5. helyén álló Sevilla csapata fogadja a 10.helyen álló Celta Vigo csapatát. A hazaiak igen előkelő helyen állnak a tabellán amely köszönhető annak,hogy a bajnokság elején kitűnően rajtoltak s több héten keresztül tartották magukat a dobogón,majd egy hullámvölgy után „visszasüllyedtek ” mostani pozíciójukba. Az elmúlt 6 mérkőzéseken 2 győzelem 2 döntetlen és 2 verség a mérlegük. A vendég csapat nem kezdte túl jól a szezont ám a Barcelona idegenbeli legyőzésével úgy tűnt a csapat visszatalál a győzelem útjára. Ám a győzelem mintha fordítva hatott volna a játékosokra s egy döntetlenen kívül zsinórban 5 vereséget szenvedtek el. A két csapat elmúlt mérkőzéseit tekintve meglepetésre a Celta vigo áll jobban 3:1-es összesítéssel, ennek ellenére a ma esti mérkőzés esélyese  a hazai csapat.

Sevilla: Beto;Vidal;Pareja;Carrico;Navarro;Rejes;Krychowiak;Suarez;Mbia;Vitolo;Bacca

Celta Vigo: Sergio;Mallo;Cabral;Fontas;Planas;Dehli;Radoja;Hernandez;Lorenzo;Charles;Orellana

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2.percben egy vendég szabadrúgást követően ment ki a labda az alapvonalon túlra. A 6.percben Fontas távoli lövését Beto kapus védte bravúrral,majd az ellentámadást követően Sergio kapus kezében halt el a labda. A 10.percben Bacca lőtte a bal oldalról középre a labdát ám Sergio megkaparintotta a játékszert. A 13.percben egy szép passzjátékot követően Charles lövése a kapu mellett ment el centikkel,ezt követően a vendégek újabb gólt szerezhettek volna ám ezúttal a védők szögletre tudtak menteni. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 16.percben egy suta mozdulat következtében majdnem öngól született ám a labda a kapu felett hagyta el a játékteret így vendég szöglet következhetett. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 20.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki,a lepattanó labdáért folyó harcban Planas csúszott be csúnyán amiért piros lapot kapott. A reklamálók közül  Cabral kapott sárga lapot. A 22.percben Mbia helyére Benoit érkezett a hazai oldalon. A 28.percben Charles helyére Jonny állt be a vendégeknél. A 30.percben egy vendég szabadrúgás okozott némi zavart a hazai 16-oson belül de végül veszélyes helyzet nem alakult ki. A 31.percben Maio kapott sárga lapot egy szabálytalan becsúszást követően a 16-os előterében. A pontrúgást Pareja lőtte a kapu bal oldalába iszonyatos erővel 1:0! Sergio kapus rossz helyezkedése is kellett a találathoz! A 39.percben Vitolo játszotta tisztára magát Reyes passzát követően ám a lövést Sergio védeni tudta. A 40.percben vendég szabadrúgás következett a bal oldalról melyből helyzet nem alakult ki. A 42.percben Betonak kellett felszabadítania a 16-oson belül egy Celta támadás végén. A 5.percben egy újabb hazai védelmi hibát követően vendég szabadrúgás következett 28 méterre a kaputól,a labda végül a sorfalban halt el. A 46.percben Carrico sárgult be egy utánrúgást követően. Ezzel véget ért az első félidő melynek eredmény 1:0!

A második félidőt a vendég együttes kezdte. A 48.percben Beto szedett össze egy középre tartó labdát. A 49.percben egy szép passzjátékot követően Sergio kezében landolt a labda. Az 50.percben Oreallana lőtt éles szögből 8 méterről a hazai kapura de a játékszer Vidal lábáról az alapvonalon túlra így szöglet következhetett. A sarokrúgást követően Dehli pörgetett kapura ám a hazaik szerencséjére a kapufa tetején pattant a lövés. Az 53.percben újabb vendég szabadrúgás következett ezúttal a 16-os jobb csücskétől melyet követően Beto védett így sarokrúgás következett. A szögletet követően Hernandez fejelt a kapu fölé. Az 54.percben Suarez helyére Banega állt be a hazaiaknál. Az 57.percben vendég szöglet következett melyet követően Beto öklözte ki a labdát. Az 58.percben Mina sárgult be. A 63.percben Maio tört előre majd lőtt 15 méterről a kapu fölé. A 64.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os bal csücskétől. A pontrúgást követően a védők fejelték ki a labdát. A 69.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Orellana fejelt Beto kezébe. A 70.percben Bacca helyére Gameiro érkezett a hazaiaknál. A 71.percben Reyes lőtt kapufát egy szép akció végén. A 72.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 73.percben egy tetszetős passzjáték végén Sergio-nak kellett védenie Pareje lövését. A 74.percben Orellana lőtt távolról egy szabadrúgást a kapu fölé. A 75.percben Dehli sárgult be egy visszarántást követően. A 78.percben Banega lőtt kapura de lövése ha centikkel is de elkerülte a bal alsó sarkot. A 79.percben Gmeiro passzolt Pareira elé aki azonban éles szögből a kapu mellé lőtte a játékszert. A 80.percben újabb hazai szabadrúgás következett melyet követően a védők vágták ki a mezőnybe a labdát. A 82.percben egy vendég kontrát követően Dehli lőtte a labdát Pareja lábába így vendég sarokrúgás következett,amiből helyzet nem alakult ki. A 83.percben egy balról középre adott labdát vágtak ki a vendég védők a mezőnybe. A 84.percben Dehli helyére Madinda érkezett. A 85.percben Sergio fogta Reyes fejesét. A 86.percben egy hazai kontrát követően Banega lövését blokkolták a vendég védők így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 88.percben Sergio jött ki jól a kapujából s tisztázott 35 méterre saját kapujától. A hosszabbítás 2 perc a mérkőzés végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás végeredmény.

Egy furcsa mérkőzésen vagyunk túl ahol a hazai csapat úgy zsebelte be a 3 pontot,hogy az ellenfél 10 emberrel is jobban játszott. Rengeteg szabálytalanság jellemezte a mérkőzést s ami még ennél is több volt az a rossz passzok száma. Összességében egy nehezen nézhető mérkőzésen vagyunk túl ahol az eredmény nem a valós játékot tükrözte.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.