FINNORSZÁG-MAGYARORSZÁG

Az európai klubfoci szinte még véget sem ért ám a nemzetközi fociélet ennek ellenére pezseg. Dél-Amerikában a Copa America kezdődött nemrég míg Európában az EB selejtezők újabb fordulóját rendezik meg a hét végén. Az egyik legkiélezettebb csoport az F jelű 6-os melynek résztvevője a Magyar válogatott. A mi „fiaink” a csoport 3. helyét foglalják el 8 szerzett ponttal s ezzel jelen pillanatban a kijutó helyen állunk. A Magyarok mérlege 2 győzelem 2 döntetlen és 1 vereség. A válogatott a selejtezők alatt ingadozó formát mutatott ami az eredményeken is látszik. A Magyar keret a lehető legerősebb összeállításban léphet pályára ami jó előjel a mérkőzés előtt. A válogatottunk azonban Finnországban lép pályára ami természetesen a hazaiak esélyeit növeli. A Finnek a tabella 4. helyén állnak 4 ponttal. Mutatóik nem túl acélosak 1 győzelem 1 döntetlen 3 vereség. A Finnek is a lehető legerősebb kerettel állhatnak ki a ma esti mérkőzésre. Az őszi összecsapást a Magyar válogatott nyerte 1:0-ra. Ahhoz, hogy a Finnek életben tudják tartani reményeiket a továbbjutáshoz mindenképpen otthon kell tartaniuk a 3 pontot más esetben szinte biztos hogy nem juthatnak tovább. A Magyar válogatottnak is iszonyatosan nagy szüksége lenne a győzelemre ahhoz,hogy pozícióját erősítse valamint ha az előtte levő Román illetve Észak-Ír csapatok valamelyike botlana közelebb tudjon hozzájuk zárkózni. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Finnország: Hradecky;Arkivou;Hlasti;Moisander;Raitalia;Mattila;Sparv;Hetemaj;Harmalainen;Emerenko;Pukki

Magyarország: Király;Fiola;Juhász;Lang;Kádár;Dzsudzsák;Tőzsér;Priskin;Stieber;Gera;Szalai

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 7.percben egy vendég beadást követően Hradecky védett hatalmasat egy Stieber próbálkozást követően. A szögletet követően hatalmas kavarodást követően előbb az egyik védő kezelt melyet a bíró nagyvonalúan tovább engedett majd Szalai és Gera lövését is blokkolták a hazaiak. Az ezt követő szögletet követően Gera távoli lövését védte Hradecky. A 15.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Stieber lőtt szép mozdulattal lőtt a kapu mellé. A 17.percben kitűnő szögből Magyar szabadrúgás következett melyet Dzsudzsák lőtt a sorfalba 26 méterről. A 23. percben Dzsudzsák lőtte középre a labdát, de a védők tisztázni tudtak. A 30.percben Emerenko lőtt keresztebe a kapu előtt. A 34.percben Dzsudzsák lőtt távolról Hradecky ölébe. A 36.percben egy szabadrúgást követően ismét Hradecky ölében landolt a labda. A 7.percben Emerenko lőtt távolról Király kapuja fölé. A 38.percben egy jobbról érkező beadást Szalai igyekezett a kapura kotorni de nem járt sikerrel így a hazaiak jöhettek kirúgással. A 40.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért az első félidő melynek eredménye 0:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46. percben Pukki helyére Riski érkezett  valamint Priskin helyére Guzmics érkezett. A 49. percben hazai szabadrúgás következett, Mattila lőtte a labdát a sorfalba. Az 52. percben egy hosszú indítást követően Németh Krisztián emelte a labdát Hradecky fölött, ám Hlasti a gól vonal elől kivágta a labdát. Az 53. percben Gera lőtt távolról a kapu mellé. Az 55. percben Riski sárgult be. Az 56. percben Lang sárgult be. Az 57. percben hazai szabadrúgás következett, a beívelést követően a védők tisztáztak. A 60. percben ismét hazai szabadrúgá következett, Mattila beívelését követően Király jött ki és húzta le a labdát. A 64. percben Gera sárgult be. A 66. percben Emerenko lőtt távolról kapura, de Király nagyot védett. A 66. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 69. percben vendég szöglet következett, melyből nem alakult ki gólveszély. A 70. percben egy középre érkező labdát Szalai fejelte a kapura, azonban Hradecky nagyot védett. A 74. percben Raitala lőtte a labdát 23 méterről a kapu jobb oldala mellé. A 77. percben Szalai helyére Nikolic érkezett. A 79. percben egy hazai helyzet alakult ki a 16-oson belül, egy kis keveredést követően Kádár lőtt a kapu bal oldala mellé. A 80. percben Sparv sárgult be. A 81. percben Halsti, Dzsudzsák és Juhász sárgultak be. Még ebben a percben hazai szabadrúgás következett, a beadást követően a lepattanó labdát Stieber lőtte a hálóba, 0:1! A 84. percben Stieber sárgult be. Még ebben a percben Mattila helyére Pohjanpalo érkezett. A 85. percben Stieber lőtte a labdát a kapu előterébe, de a védők tisztáztak. A 86. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 88. percben Dzsudzsák helyére Simon érkezett. A 89. percben Eremenko ívelte előre a labdát, de a védők blokkolták. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 90. percben Pohjanpalo fejelt 11 méterről a kapu bal oldala mellé. A hosszabbítás 3 perc a második félidő végén. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek eredménye 0:1!

A mérkőzés első 15 percében a vendégek helyeztek nagyobb nyomást a hazaiakra. Több helyzetet is kialakítottak, azonban gólt nem tudtak szerezni. A második félidőben a vendégek egy magasabb fokozatra kapcsoltak, és a játékuk is szervezett volt. A hazaiaknak is sikerült néhány helyzetet kialakítani, azonban nem tudtak kifogni Királyon. A vendégek megpróbálták átjátszani a hazaiak védelmét, majd a 82. percben végül sikerült áttörni a védelmet és gólt szerezni. Összességében egy közepes iramú mérkőzést láthattunk, ahol a vendégek győztek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.