A.C. FIORENTINA -JUVENTUS F.C.

A Serie A 35. fordulóját rendezik meg a hét végén. A mai nap kiemelkedő összecsapása a Juventus vendégjátéka a Fiorentina otthonában. A hazai együttes az 5. helyen áll, eddigi 34 mérkőzésükből 17-et nyertek meg 8 döntetlen és 9 vereséggel. Az utóbbi 5 mérkőzésükből 1-et nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. Hazai környezetben 17 mérkőzésből 11-et nyertek meg 4 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 hazai bajnokijukból 2-őt nyertek meg 3 döntetlen mellett. A sérültek listáján Benalouane és Babacar neve szerepel. A vendég Juventus a tabella élén állt a forduló előtt 9 ponttal megelőzve a Napoli együttesét. A vendég együttes 34 mérkőzésből 26-ot nyert meg 4 döntetlen és 4 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésüket megnyerték, idegeben 17 mérkőzésükből 12-őt nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett, az utolsó 5 mérkőzésükön idegenben 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. A sérültek listáján Caceres;Marchisio és Neto neve szerepel. A két együttes korábbi 19 mérkőzéséből a hazaiak 2-őt nyertek meg 8 döntetlen és 9 vendég siker mellett. Az utolsó 5 mérkőzésen 4 Juventus siker mellett 1 döntetlen született. Firenzében az utóbbi 5 mérkőzésből 1 hazai győzelem mellett 2 döntetlen és 2 vendég siker született. Az őszi összecsapást a zebrák nyerték 3:1-re. Az együttesek jelenlegi formája alapján a vendégek az esélyesebbek s egy hazai pontszerzés is meglepetés számba menne.

Fiorentina: Tatarusanu;Alonso;Astori;Rodriguez;Tomovic;Badelj;Valero,Bernardeschi;Ilicic;Tello;Kalinic

Juventus: Buffon;Rugani;Bonucci;Barzagli;Lichtsteiner;Khedira;Lemina;Pogba;Evra;Mandzukic;Dybala

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 14.percben Buffon fogta Ilicic távoli löketét. A 16.percben a vendég együttes talált a hálóba ám a gól lesről született így azt érvénytelenítették. A 20.percben egy gyönyörű hazai támadás végén Bernardeschi lőtt a Buffon hálójába ám egy rossz játékvezetői döntés következtében maradt a 0:0! A 21.percben egy újabb veszélyes hazai támadás végén Buffon hárított elképesztően egy megpattanó labdát követően. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 22.percben Dybala lőtt távolról centikkel a léc fölé, ám labdájába beleértek így sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 32.percben Tello lövését Buffon fogta magabiztosan. A 39.percben egy tetszetős támadás végén Pogba labdáját Mandzukic lőtte a kapu jobb alsó sarkába 0:1! A 43.percben Bernardeschi gondolta,hogy Buffon kint áll kapujából s lőtt kapura de a rutinos hálóőr eszén nem tudott túljárni. Az ezt követő szöglet végén Alonso fejelt centikkel a kapufa mellé, a felvételek tanulsága szerint mezét meghúzták a büntető elmaradt. A 46.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Tatarusanu fogta a labdát. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a vendég együttes kezdte. Az 52.percben Ilicic lőtt 16 méterről a kapu fölé. Az 53.percben Ilicic helyére Zarate érkezett a hazaiaknál. Az 56.percben Pogba kapott jó labdát ám ziccerből a kapu mellé lőtt. Az 58.percben Gonzalo sárgult be szabálytalanságát követően, a szabadrúgást Pogba lőtte a kapu fölé. A 60.percben Buffon hárított egy távoli próbálkozást majd az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 61.percben Kalinic lőtt éles szögből kapura de Buffon ezt is hárítani tudta, ezt követően Tello helyére Fernandez érkezett a hazaiknál. A 65.percben Zarate távoli lövése húzott el centikkel Buffon kapuja mellett. A 70.percben Dybala helyére Morata állt be a vendégeknél. A 72.percben Rugani sárgult be. A 75.percben Fernandez lövése landolt Buffon ölében. A 81.percben egy vendég védelmi hibát követően Kalinic lőtt a hálóba 1:1! A 83.percben vendég szöglet következett melyet követően Mandzukic lövését még blokkolták a hazaiak ám Morata lövése már utat talált a kapuba 1:2! Az esetet követően Morata sárgult be majd Pogba helyére Asamoah állt be a vendégeknél. A 88.percben Lichtsteiner helyére Cuadrado állt be a vendégeknél valamint Romchadia érkezett Badelj helyére a hazaiaknál. A 89.percben Cuadrado sárgult be miután összehozott egy a bíró szerinti 11-est, a felvételek alapján nem volt bölcs döntés. A büntetőt Kalinic lőtte Buffon kezébe sőt a kapus az ismétlést is bravúrral védte maradt az 1:2! A hosszabbítás 4 perc, a 92.percben hazai szabadrúgás következett melyet Zarate lőtt a sorfalra, az ezt követő szögletből Bernardeschi csúsztatását Kalinic 1 méterről a keresztlécre fejelte. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első félidőben a hazai együttes kezdett agresszívebben s alakított ki több helyzetet is ám érvényes gólt nem sikerült szerezniük. A vendég együttes kicsivel később ébredt s előbb les találattal jelezték,hogy a pályán vannak majd Mandzukic révén már a vezetést is megszerezték. Az első játékrész jó tempót hozott helyenként azonban akadtak üres járatok. A második félidőben a hazaiak még nagyobb erőket mozgósítottak melynek eredménye az egyenlítés lett. Ezt követte 2 perc múlva a vendégek győztes találata. A hazaiak ember feletti erővel támadtak tovább de Kalinic az összes helyzetet beleértve a büntetőt is kihagyta. Összességében jó meccset láthattunk ahol a pontosabban játszó csapat szerezte meg a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.