FOCI VILÁGBAJNOKSÁG 12. NAP

Mint azt már korábbi cikkünkben is említettük az elkövetkezendő időszakban több kulcspillanatot is át fogunk élni. Miután a tegnap este folyamán lejátszották a Vb 32. mérkőzését az az lement a világbajnoki küzdelmek fele. A mai napon gyakorlatilag kis túlzással de az egyenes kieséses szakasz kezdődik meg ugyanis aki ne jut tovább már biztosan nem nyeri meg a VB-t. A délután valamint az este folyamán az A és a B csoport együttesei döntik el mely két gárda és milyen sorrendben lép tovább a következő körbe illetve mely együttesek búcsúznak a VB első szakaszától.

A csoport:

A házigazda Oroszország torony magasan vezet csoportját ha csak a gólkülönbséget nézzük, azonban pontok tekintetében éppen úgy állnak mint mai ellenfelük Uruguay épp annyi ponttal rendelkezik mint a házigazdák épp csak a gólkülönbség az amely nem kedvez számukra. Szaúd Arábia a VB-n szerzett első góljáért száll harcba illetve, hogy esetleg 1994 után meccset nyerjenek a világbajnokságon. Egyiptom pedig küzd, hogy ha már tovább biztosan nem jutnak legalább utolsó meccsükön gyűjtsék be a 3 pontot. Így ezen csoportban pusztán nüansznyi dolgok fognak ma eldőlni, a továbbjutók és kiesők már megvannak épp csak a sorrendjük nem tisztázott.

OROSZORSZÁG – URUGUAY

Az első félidőben némi meglepetésre nem Oroszország kezdett erősebben hanem a vendég Uruguay s már a 10. percben egy szabadrúgást követően Suarez révén meg is szerezték a vezetést a vendégek. Ezt követően ébredtek a házigazdák s Cheryshev révén majdnem ki is egyenlítettek. A hazaiak nyomása egészen a 23. percig folytatódott amikor is Cheryshev újabb találatot szerzett ám ezúttal legnagyobb bánatára saját kapujába talált be 2:0! Úgy fest a csoport elsőség ezzel eldőlt. A 28.percben Bentancour majdnem háromra növelte a vendégek előnyét. A 36.percben újabb hazai csapás ugyanis Smolnikov sárgult be igaz már másodjára így mehetett zuhanyozni. A félidőben több helyzet nem alakult ki.

A második játékrészben Uruguay érvényesítette emberelőnyét, egyre többet és többet támadtak. A hazaiak gyakorlatilag esélytelenül próbáltak eljutni a vendég kapuig miközben a vendégek több kisebb helyzetet is kialakítottak. A mérkőzés végén egy szögletet követően Cavani is betalált 3:0! Ezzel eldőlt, hogy a csoport első Uruguay lesz mögötte Oroszország jut tovább.

SZAÚD ARÁBIA – EGYIPTOM

Az első félidőben Egyiptom kezdett határozottan s Salah révén a 22. percben meg is szerezték a vezetést 0:1! Ezt követően még egy egyiptomi helyzet következett ám ebből nem született gól. Egyiptom továbbra is rohamozott s két nagy helyzetet is elhibázott. A félidő végén Sazúd Arábia kapott büntetőt melyet El Haddady kivédett ám kisvártatva még egy 11-est kaptak a Szaudiak. Ezt már nem hibázták el 1:1!

A második játékrészben Egyiptom hagyta ki az első helyzetet ám ezt követően Szaúd Arábia elkezdett focizni. A 70.percet követően a kapu elé szögezték az egyiptomiakat s El Haddady-nak egyre többet kellett védenie s egyre nagyobb bravúrokat kellett bemutasson. A hosszabbításban egy jobb oldali támadás végén Al Dawsari lőtt a hálóba 2:1! Szaúd Arábia megérdemelten győzött, s ezzel elkerülte a csoport utolsó helyét.

Az A csoport végeredménye:

1.Uruguay 2. Oroszország 3. Szaúd Arábia 4. Egyiptom

A B csoportban ma este csakúgy mint az A jelű négyesben eldől mely együttesek jutnak tovább. Az állás ugyanakkor már nem olyan egyszerű mint az A csoportban. A csoportot Spanyolország és Portugália vezeti holtversenyben ám a Spanyolok kevesebb kapott sárga lapjaik miatt kerülnek a vezető helyre. A papírforma Portugália és Spanyolország továbbjutását ígéri ám mindkét együttesnek nehéznek tűnő mérkőzés következik.

PORTUGÁLIA – IRÁN

Az első játékrészben Portugália kezdett mezőnyfölényben. Sorra rúgták szögleteiket ám helyzetük ebből nem alakult ki komolyabb. Az egész félidő során Portugália próbálkozott inkább gólszerzéssel s ennek a félidő végén Quaresma révén meg is lett az eredménye, ugyanis a támadó 23 méterről jobb külsővel lőtt hatalmas gólt a jobb sarokba 1:0! Ezt követően már helyzet nem alakult ki a félidőben.

A második játékrészben Portugália kezdett jobban s az 52. percben jogosnak tűnő 11-est kaptak. Ronaldo szokásával ellentétben ezúttal hibázott maradt az 1:0! A játékot ezt követően is a Luzitánok irányították ám Irán egyre veszélyesebb támadásokat vezetett. A rendes játékidőben ne született több találat, ám a hosszabbítás tartogatott még érdekességet. A 92.percben egy véleményes 11-est kaptak meg a videóbíró alapján az Irániak akik közül Ansarifard lőtt a hálóba 1:1! A 94.percben Irán majdnem a továbbjutást is kiharcolta ám végül Taremi az oldalhálót találta el. Maradt az 1:1-es végeredmény mellyel Portugália a csoport második helyén végzett.

SPANYOLORSZÁG – MAROKKÓ

A mérkőzést a spanyolok kezdték jobban s több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A 14. percben a semmiből Boutaib került helyzetbe s lőtt a hálóba 0:1! A 19.percben Iniesta tört előre majd passzolt Isco elé aki 5 méterről a kapuba lőtt 1:1! A 25.percben Boutaib került helyzetbe ám lövését De Gea védte hatalmas bravúrral. A félidő vége is a spanyoloké volt ám csak kisebb helyzetekig jutottak.

A második játékrészben Marokkó lképett ki meglepően bátran a pályára. A félidő első nagy helyzetét Amrabat hagyta ki. A 62.percben Isco révén jött a válasz igaz találat ebből sem született. A 63.percben pedig Pique helyzete maradt ki. A mérkőzés utolsó harmadát Marokkó vette komolyabban s a 81.percben meg is szerezték a vezetést egy szép Nesyri fejes révén. A spanyolok gyorsan észbe kaptak s a 91.percben egy szögletet követően Aspas sarkazott a hálóba, a bíró előbb lest ítélt ám a videóbíró helyesen gólt jelzett 2:2! A meccsen több helyzet nem alakult ki. Így maradt a végeredmény 2:2! Spanyolország így  a csoport élén végzett. Mindkét együttes remek mérkőzésen van túl s a nézők sem unatkozhattak a mérkőzés alatt.

A B csoport végeredménye:

1. Spanyolország 2. Portugália 3.Irán 4.Marokkó

Az egyenes kieséses szakaszban Portugália Uruguay-al játszik majd a nyolc közé jutásért, Spanyolország pedig Oroszországgal.

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.