FOCI VILÁGBAJNOKSÁG 14. NAP

A Világbajnokság lassan két hete tart. A mérkőzések több mint felét már lejátszották s az egyenes kieséses ág is kezd kirajzolódni. Az elmúlt két játéknapon több drámát láthattunk mint adott esetben egy színházi szezonban. A papírforma eddig nagyrészt érvényesülni látszik, igaz több kérés is felmerült, hogy vajon miért épp a top válogatottak meccsein vannak vitatott büntetők ezen válogatottak javára vagy éppen miért maradnak el a kisebb nevű válogatottak részére. Ezen kérdéseket leszámítva jól teljesít a videó bíró amennyiben igénybe veszik a segítségét. A mai napon már az utolsó előtti két csoport is eldönti kik esnek ki s mely válogatottak jutnak tovább. A délután folyamán az F csoport mérkőzéseit szemlélhetjük ahol Németország Dél-Korea együttesét ha legyőzi minimum két góllal akkor tovább is juthat míg Mexikó és Svédország egymást közt dönthetik el melyik együttes mehet tovább. Az este folyamán pedig Costa Rica csap össze a továbbjutásra jó eséllyel pályázó Svájccal illetve a túlélésért harcol Brazília és Szerbia, talán a csoportkör legkiélezettebb mérkőzéseit emiatt a mai napon ezen csoportban láthatjuk. Kitűnő nap előtt állunk.

F csoport:

Az együttesek közül hárman is továbbjuthatnak, a legjobb esélyekkel Mexikó indul akik két mérkőzést nyertek meg, ám nem dőlhetnek hátra hiszen ha ma Svédországtól nagy gólaránnyal kiesnek s Németország is nyer akkor a legtöbb pontot gyűjtött kieső címéért lesznek nagy versenyben. Svédországban a továbbjutáshoz minden képen le kell,hogy legyőzze a mexikóiakat, egyedül Dél-Korea esélytelen a továbbjutásra.

NÉMETORSZÁG – DÉL KOREA

Az első félidőben Németország próbálkozott először kapura lövéssel ám Reus kísérlete a kapu mellett húzott el. Ezt követően is a németek irányították a mérkőzést ám nem erőltették túl a támadásokat. A 25.percben Son lőtt kevéssel a kapu mellé. A németek ezt követően sem erőltették túl a támadásokat ám a a labdabirtoklást nem engedték át Korea számára. A 41.percben Cho védte bravúrosan Hummels lövését. A félidő végén a hosszabbításban helyzet már nem alakult ki.

A második félidőben Goretzka révén már a 48.percben megszerezhette volna a vezetést de lövése a kapu mellé ment. Az 51.percben Werner lőtt 5 méterről a kapu mellé. A németek ezt követően is nyomtak egészen a 64.percig amikor is Moon lövését blokkolta a német védelem. A 71.percben Gomez lövését blokkolta a koreai védelem. A 79.percben ismét Moon került helyzetbe ám lövése a kapu mellé ment. Ezt követően a németek egyre több támadást vezettek. Sorra jöttek a nacionalelf helyzetei előbb Özil labdáját Hummels fejelte a kapuba. A 88.percben Kroos lövése tévesztett célt. A hosszabbításban a videóbíró segítségével Korea jutott vezetéshez egy vitatott les szituációt követően 0:1! A 96.percben Neuer veszített labdát melyet Son kapott meg aki 3 méterről az üres kapuba lőtt 2:0! A mérkőzés eldőlt s Németország megszégyenülve Világbajnokként már a csoportból búcsúzott mindössze 2 rúgott góllal, mely még VB-n szereplő német válogatottal nem történt meg, sem ilyen kevés lőtt gól sem pedig a csoportból történő kiesés.

MEXIKÓ – SVÉDORSZÁG

Az első játékrészben a mérkőzést a svédek kezdték jobban, s Forsberg lőtt kapura ám Ochoa védeni tudott. A 12.percben Berg elé került a labda akinek közeli lövése a kapu mellé ment. Ezt követően Vela lőtt kevéssel lőtt kapu mellé. 18.percben már Forsberg lőtt kapásból a kapu mellé. A 30.percben egy vitatott esetet nézett vissza videóbírón  játékvezető, Hernandez kezéhez ért a labda ám a bíró nem szándékos kezezést látott így elmaradt a büntető. A 31.percben ismét Berg került helyzetbe ám találat ebből sem született. A félidő végén Berg próbálkozott még egyszer ám ezen lövése is kaput tévesztett.

A második félidőben a svédek folytatták a presszionálást. Az 50.percben Augustinsson egy kipattanót lőtt a hálóba 0:1! Az 52.percben Forsberg lőtt kevéssel a kapu fölé. A 60.percben Moreno hozott össze egy büntetőt melyet Granquist lőtt a hálóba 2:0! Svédország már csoportelső. Mexikót sokkolták a bekapott gólok s alig tudtak értelmes támadást vezetni. A 74.percben Velazquez ráadásul saját kapujába gurította a labdát véletlen mozdulatból 3:0! Svédország megnyerte a mai mérkőzést. A 81.percben Vela került helyzetbe ám a kapu mellé szállt lövése. A meccs hátralevő részben helyzet már nem alakult ki. Svédország ezzel megnyerte csoportját Mexikó előtt.

Az F csoport végeredménye:

1.Svédország 2. Mexikó 3. Dél Korea 4.Németország

E csoport:

Az E jelű négyes is rendkívüli izgalmakat tartogat számunkra csakúgy mint az F csoport. Brazília továbbjutása reálisnak tűnhet ám egy esetleges Szerbektől elszenvedett vereség a végét is jelentheti a legsikeresebb válogatottnak a Világbajnokságokon. Szerbia saját magát sodorta nehéz helyzetbe Svájc ellen amikor is a vezetésüket követően nagyon bebunkerezték magukat. A mai este még Kolarov-ék is továbbjuthatnak ám ehhez éppen Brazíliát kellene legyőzni ami nem mutatkozik egyszerű feladatnak. A mások mérkőzésen a már biztos kieső Costa Rica ütközik meg a továbbjutás szempontjából jó helyzetben levő Svájc együttesével. Svájc akár egy döntetlennel is tovább léphet ám ehhez szükséges egy Brazil győzelem így ha nem akarnak lutrizni akkor legalább egy találattal meg kell verjék Cotsa Rica-t. Kitűnő este elé nézünk.

BRAZÍLIA – SZERBIA

Az első félidőben Brazília kezdett határozottabban. Igaz ebből nagy helyzet nem alakult ki. Szerbia is kialakított kisebb helyzeteket ám találatig ebből nem jutottak. a 20.percet követően egyre fokozódott a Brazil nyomás, előbb Neymar bombáját védte a szerb hálóőr míg a 29.percben Jesus lövését blokkolta a szerb védelem. A 36.percben Coutinho remek labdáját Paulinho emelte a kapuba 1:0! Gyönyörű gólt volt. ezt követően az első játékrészben nagy helyet már nem alakult ki.

A második félidőben Brazília kezdett veszélyesebben. Az 52.percben Willian lőtt a kapu mellé. Az 57.percben Neymar kapott kitűnő labdát majd lőtt kapura de Stojkovic magabiztosan védeni tudott. A 61.percben Mitrovic szépíthetett volna ám fejesét a védelem blokkolta. A 65.percben Alisson védett nagyot Mitrovic helyzeténél. A 68.percben egy szögletet követően Silva helyezkedett jól s fejelt a kapuba 2:0! A mérkőzés a továbbjutás és úgy fest a csoport elsőség is eldőlt. A 71.percben Stojkovic védte Luis lövését. A 82.percben Neymar lőtt a kapu fölé egy bal oldali lecsorgó labdát. 86.perc: Neymar próbálta átemelni Stojkovic-ot ám a kapus nagyot mentett. A 89.percben Neymar előle a védelem mentett hatalmasat.  91.perc: Zivkovic lőtt távolról a kapu mellé. 93.perc egy csodás akció végén Neymar hibázott ismét ziccerben. ezzel ért véget a találkozó.

SVÁJC – COSTA RICA

Az első félidőben Costa Rica kezdett veszélyesebben, előbb Borges került helyzetbe majd egy perccel később Gamboa veszélyeztette Sommer kapuját. A 10.percben Colinders lőtt kapura ám „csak” a felső lécet találta el. A 20.percben ismét Colinders volt akcióban ám gól helyett szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 24.percben szintén Costa Rica hagyta ki adódó helyzetét. A 31.percben Embolo vissza fejelt labdáját Dzemaili lőtte a hálóba 1:0! A félidő második részében inkább Svájc irányított ám több veszélyes helyzet nem alakult ki.

A második félidőben Costa Rica kezdett aktívabban, s Campbell révén a keresztléc fölé lőtt kevéssel. Costa Rica ezt követően is némi nyomást helyezett a Svájci védelemre s az 56.percben Campbell révén Manley a hálóba fejelt 1:1! A találatot követően Costa Rica folytatta presszióját ám veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A 78.percben Drmic fejese landolt az oldalhálóban. a 79.percben Borges lőtt Sommer kezébe. A 88.percben Drmic lőtt kapura ám ez már jobban sikerült mint az előző 2:1! A 93.percben egy büntetőnek köszönhetően Ruiz egalizálta a mérkőzés állását. Ezzel Svájc bebiztosította második helyét.

Az E csoport végeredménye:

1.Brazília 2.Svájc 3.Szerbia 4.Costa Rica

A nyolcaddöntő párosításai:

Brazília – Mexikó

Svédország – Svájc

Argentína – Franciaország

Horvátország – Dánia

 

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.