FOCI VILÁGBAJNOKSÁG 16. NAP

A világbajnokság újabb mérföldkövéhez érkeztünk, ugyanis a mai napon elkezdődik az egyenes kieséses szakasz. Két mérkőzést rendeznek a mai napon, előbb a VB egyik esélyese a Franciák mérkőznek meg a meglehetősen gyengén szereplő Argentinokkal. Illetve az este folyamán Uruguay mérkőzik meg Portugáliával. Egyik párosítás érdekesebb mint a másik, a párosításokra nézve már nem mutatkoznak akkora szélsőségek mint a csoportkörben.

FRANCIAORSZÁG – ARGENTÍNA

Franciaország a C csoportot nyerte meg, Dániával játszotta a VB eddigi egyetlen 0:0-ját s egyben a legunalmasabb mérkőzését. Az első mérkőzésükön Ausztráliát győzték le 2:1-re illetve ezt követően Peru együttesét 1:0-ra. Deschamps együttesét meglehetősen nehéz legyőzni pláne ha a vezetést megszerzi együttese. Ugyanakkor rengeteg kritika is éri a Francia együttest ugyanis annak ellenér mennyire erős a keret meglehetősen vissza fogott játékot produkálnak. Ettől függetlenül elképesztő gyorsasággal rendelkeznek. Az Argentín válogatottnál ugyanakkor a továbbjutásuk ellenére is áll a bál. A jelek szerint Messi dirigál az öltözőben amely erősen meglátszik az együttes teljesítményén is pláne úgy,hogy az Argentin nem egy vezető típus s a Barcelna együttesén kívül nem sok címet nyert válogatottságával. Az Argentínok a keret erejéhez képest rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottak eddig, gólt nehezen lőttek s a Horvátok elleni mérkőzésen egy erősebb válogatott ízekre szedték őket. Nem csoda, hogy a D csoportot a Horvát válogatott nyerte megérdemelten illetve mögöttük végeztek az argentinok. Nigéria lett a 3. és Izland a 4. Nigériát legyőzték az argentinok míg Izlanddal döntetlenre végeztek. A mai összecsapás esélyese a Francia válogatott.

Franciaország: Loris;Lucas;Umtiti;Varane;Pavard;Kante;Pogba;Matuidi;Griezmann;M’bappe;Giroud

Argentína: Armani;Marcelo;Otamendi;Rojo;Tagliafico;Banega;Mascherano;Perez;Pavon;Mesi; Di Maria

Az első játékrészben a Franciák kezdtek erősebben, több veszélyes kontrát is vezettek s előbb Griezmann lőtt a keresztlécre majd M’bappé-t rúgták fel a 16-oson belül. a büntetőt Griezmann lőtt a kapuba 1:0! Ezt követően Argentína kezdte járatni a labdát, ám ebből M’bappe révén több alkalommal kontráztak Pogbá-ék. Az egyik ilyen esetet követően a 16-os vonaláról következtek szabadrúgással melyet Pogba lőtt a kapu mellé. A meglehetősen halovány napot kifogó Messi mintha a pályán sem lett volna, ettől függetlenül a tára igyekeztek veszélyes támadásokat kialakítani. A 42.percben a betömörülő franciák ellen Di Maria eresztett meg egy elképesztő lövést mely a kapuban is landolt 1:1! Több helyzet nem is alakult ki a félidőben.

A második félidőben Argentína kezdett jobban. Egy szögletet követően Messi lőtt kapura majd Mercado ért bele szerencsésen és az így a kapuban landolt 1:2! Nagy fordulat! Franciaország kezdett el nyomni s ennek következtében Fazio hozott össze majdnem egy gólt mert nem értették meg egymást Armani kapussal. A 61.percben Pavard talált el elképesztően jól egy labdát s lőtt a hálóba 2:2! A Francia válogatott nyomott majd a 65.percben M’bappe lövését Armani nem tudta kiszedni a hálóból 3:2! Kitűnő mérkőzés. A 69.percben Giroud ment el a bal oldalon majd M’bappe elé passzolt aki a kapuba lőtt 4:2! Lehet, hogy a mérkőzés eldőlt. 71.perc: Pogba indult meg s kitűnő passzát Giroud végül az oldalhálóba lőtte 4:3! . A 93.percben Aguero kapott Messi-től kitűnő labdát s fejelt 6 méterről a kapuba 4:3! Több helyzet már nem alakult ki így egy elképesztő mérkőzésen a kieséses szakasz talán a legtöbb gólt hozó mérkőzését láthattuk.

PORTUGÁLIA – URUGUAY

A második nyolcaddöntőt Portugália és Uruguay játssza. Portugália a B jelű csoportból jutott tovább a második helyen miután Spanyolországgal a VB egyik legjobb mérkőzésén 3:3-at játszottak majd Marokkót verték meg 1:0-ra majd az utolsó körben Iránnal játszottak 1:1-et s így kevesebb lőtt góllal jutottak tovább a Spanyolok mögött a második helyen. Ronaldo Messivel ellentétben tündököl, 4 gólt szerezett egymaga míg a Portugálok összesen 5-öt. Uruguay a meglehetősen rögösnek ígérkező A csoportot nyerte meg. Az addig remek Oroszországot verte meg 3:0-ra gaz ebben egy kiállítás s segítette. Ezen kívül Szaúd Arábiát 1 góllal verték meg illetve Egyiptomot is. Cavani és Suarez révén valamint Godin és Gimenezzel a fedélzeten meglehetősen masszív együttest alkotnak. Az esélyekről nehéz megfogalmazni bármit is. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol ha a csapategységet nézzük Uruguay talán jobban áll ha az egyéni képességeket vesszük górcső alá talán a Portugál együttes fest jobban. A hosszabbításig sőt büntetőkig is elhúzódhat a párharc.

Portugália: Patricio;Pereira;Pepe;Fonte;Guerrero;Mario;Silva;Carvalho;Slva;Gudes;Ronaldo

Uruguay: Muslera;Laxalt;Godin;Gimenez;Caceres;Nandez;Torreira;Vecino;Bentancour;Cavani;Suarez

Az első félidőben Portugália kezdett aktívabban, ám a 7.percben egy bal oldali Suarez ívelést követően Cavani fejlt éles szögből a kapuba 0:1! A 14.percben Suarez került gólhelyzetbe ám lövését a védelem blokkolta. A szórványos támadások közül a 22.percben Suarez mutatott be remek lövést ám Patricio magabiztosan védett. A félidő végéig Portugália kezdeményezett többet ám nagy helyzetet nem tudtak kialakítani így az eredmény nem változott.

A második félidőben Portugália kezdett határozottan. előbb Guedes bombáját blokkolta Godin majd az ezt követő szögletből Pepe egyenlített fejesből 1:1! Megérdemelt volt az egyenlítés. Ezt követően sorozatos Portugál támadások következtek.  A 67.percben egy gyönyörű kontratámadás végén Cavani lőtt gyönyörű gólt 1:2! Ezt követően Portugália rengeteget támadott, ugyan kisebb helyzeteket ki is tudtak alakítani ám újabb találatig nem jutottak. A hosszabbításban több helyzet is adódott mindkét együttes előtt ám ezek kimaradtak. Így az Európa Bajnok meglehetősen hamar búcsúzott a Világbajnokságtól.

A továbbiakban Franciaország és Uruguay küzd meg a legjobb 4 közé jutásért.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.