FOCI VILÁGBAJNOKSÁG 18. NAP

A labdarúgó VB nyolcaddöntői immáron túl jutottak az első 4 mérkőzésen. A mai játéknappal már 6 együttes lesz meg a lehetséges 8 továbbjutóból. Az eddigi mérkőzések megannyi meglepetést hoztak számunkra s minden bizonnyal még lesz néhány hacsak a nyolcaddöntőre gondolunk. A mai napon előbb két Dél Amerikai ország Brazília és Mexikó csap össze majd az este folyamán Belgium mérkőzik meg Japánnal. Nem feltétlenül a mai játéknaptól várhatjuk a nagy meglepetéseket ám ha valamely meccsen meglepetés születik annak mértéke az Orosz továbbjutáshoz lesz mérhető. szórakoztató játéknap előtt állunk.

BRAZÍLIA – MEXIKÓ

Brazília az E jelű négyest nyerte meg. Első mérkőzésükön egy nagyon nehéz mérkőzésen játszott döntetlent Svájc együttesével, majd az ezt követő Costa Rica elleni összecsapáson szintén szint szenvedve nyertek végül 2:0-ra. A harmadik mindent eldöntő csoportmeccsükön már kiegyensúlyozottabb játékkal Szerbiát győzték le szintén 2:0-ra. Mexikó az F csoportból került a legjobb 16 közé mégpedig a második helyen, előbb hatalmas meglepetésre Németországot verték meg 1:0-ra majd a második összecsapásukon 2:1-re verték meg Dél Korea együttesét. Az utolsó csoportmeccsen Svédországtól némi meglepetésre 3:0-ra kaptak ki, így a csoportot a Svédek nyerték. A mai mérkőzés esélyese a Brazil válogatott főként ha a Mexikóiak eddigi továbbjutásait vesszük alapul, hiszen eddig 7 alakalommal amikor továbbjutottak a nyolcaddöntőben búcsúztak. Brazília pedig egyre összeszedettebb játékot mutat ha a VB folyamát vesszük alapul. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Brazília: Alisson;Luis;Miranda;Silva;Fagner;Paulinho;Casemiro;Neymar;Coutinho;Willian;Jesus

Mexikó: Ochoa;Alvarez;Ayala;Salcedo;Gallardo;Guardado;Marquez;Herrera;Vela;Hernandes;Lozano

Az első játékrészben Mexikó kezdett jobban s az első 15 percben több veszélyes támadást is tudtak vezetni. Brazília a 20. perc környékén ébredt majd a 25.percben Neymar révén ki is alakította a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét. ezt követően felváltva támadtak az együttesek a 33.percig amikor is Jesus került helyzetbe ám azt elhibázta. A félidő végéig több nagy helyzet nem alakult ki.

A második játékrészben Brazília úgy döntött erőteljesebben kezdett támadni. Előbb Coutinho lőtt kapura amit Ochoa védeni tudott majd a következő nagy helyzetből már Neymar lőtt gólt Willian passzát követően. Mexikó természetesen rögtön tempó emelt s több támadást igyekezett indítani melynek eredménye egy nagy Brazil helyzet lett az 59.percben amit Paulinho lövését követően Ochoa védése zárt le. Brazília vissza szerezte a kezdeményezést s Willian helyzete jelzett. A mérkőzés végéig Brazília nyomott s előbb Neymar lövését védte Ochoa majd a kipattanót Firmino lőtte a hálóba 2:0! Ezt követően nem alakult ki több helyzet így Brazília jutott tovább.

BELGIUM – JAPÁN

Belgium a VB egyik esélyeseként érkezett Oroszországba. A csoportkörből való továbbjutást szinte alapként várták el e kitűnő erőkből álló válogatottól. Az első mérkőzésükön Panama ellen egy meglehetősen nehezen induló mérkőzés végén végül 3:0-ra győztek. A második mérkőzésükön már jobb játékkal s 5 lőtt góllal nyertek 5.2-re. A harmadik csoportmeccsükön már csupán a csoport győzelem volt a cél melyet Anglia ellen egy gyönyörű Januzaj góllal ki is vívtak. Így kerültek Japánnal szembe a nehezebbnek ítélt ágra. Japán a H csoport második helyezettjeként jutott tovább. Első mérkőzésükön némi meglepetésre megverték Kolumbia együttesét 2:1-re. Ezt követően játszottak Szenegál ellen 2:2-es döntetlent majd a harmadik csoportkörben némi meglepetésre Lengyelországtól szenvedtek 1:0-ás vereséget. Így végül a Fair Play pontok tekintetében előzték meg Szenegál válogatottját a VB-k történetében először jutott egy ország így az egyenes kieséses szakaszba. A ma esti meccs esélyese Belgium ám láttunk már csoda számba menő továbbjutást ezen a VB-n.

Belgium: Courtois;Vertinghen;Kompany;Alderweireld;Menuier;De Bruyne;Witsel;Carrasco;Hazard;Lukaku;Mertens

Japán: Kawashima;Sakai;Yoshida;Shoji;Nagamoto;Shibasaki;Hasebe;Haraguchi;Kagawa;Inui;Osako

Az első félidőben Belgium kezdett erősebben. Ahogy az várható volt Japán ugyan igyekezett a labdát birtokolni ám erre nem sok esélyük mutatkozott. A Japán támadások ugyan elhaltak s nem is volt túl sok belőlük ám némi meglepetésre talán nagyobb helyzetig jutott mint maguk a belgák. A taktikai csatát az első félidőben Japán nyerte ugyanis a veszélyes belga támadásokat kitűnően szűrték meg s gyakorlatilag két említésre méltó belga helyzetet tudtunk feljegyezni.

A második félidőben Japán kezdett jobban s Haraguchi révén egy pontos erős lövést követően meg is szerezte a vezetést. Az ezt követő támadásból Hazard lőtt a kapufára. Az 52.percben Inui távoli lövése a kapuban landolt 2:0! Belgium ezt követően mindent megpróbált ám a mérkőzés végéig nem sok minden  A 62.percben Lukaku fejelt centikkel a kapu mellé.  A 66.percben újabb Japán helyzet ám ez kimaradt. A 70.percben Verthongen szépített egy véletlen de szép találattal 1:2! A szépítést követően Belgium mindent beleadott. A 74.percben egy szögletet követően Belgium egyenlített ki Fellaini góljával 2:2! A 85.percben Kawashima kapus mutatott be két hatalmas bravúrt előbb Chadli majd Lukaku fejesénél. A 90.percben Courtois mentett Witsel lecsúszó lövésénél. A hosszabbításban Courtois védte Honda bombáját. Az ezt követő szögletből belga kontra következett melyet De Bruyne indított s Chadli fejezett be góllal 3:2! Ezzel ért véget a találkozó! Belgium összességében jobban megérdemelte a továbbjutást mint Japán ám Japán több korábban már továbbjutó együttesnél többet mutatott a pályán!

A negyeddöntőben Brazília ellenfele Belgium lesz.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.