FOCI VILÁGBAJNOKSÁG 20. NAP

Mint arra már korábban is utalást tettünk egyre csak sokasodnak a meghatározóbbnál meghatározóbb pillanatok. A mai napon már a negyeddöntők párosításait csodálhatjuk meg. A felső ág mérkőzései Franciaország és Uruguay összecsapással indulnak majd az este folyamán Belgium és Brazília feszül egymásnak. Jobbnál jobbnak ígérkező mérkőzéseket láthatunk melyeket remélhetőleg a tét sem befolyásol túlzottan. Mindössze,  ami mérkőzéseket is beleértve 8 mérkőzés maradt a VB-ből. Ami jelzi egyben azt is,hogy egyre közelebb járunk a sport világ idei legnézettebb tornájának fináléjához, melyet a mai és holnapi eredmények erősen befolyásolnak.

FRANCIAORSZÁG – URUGUAY

A mai nyitó meccs igazi csemegének ígérkezik. Franciaország a C csoport győzteseként jutott a nyolcaddöntőbe ahol Argentínát legyőzve került a legjobb 8 közé. Pogbá-ék a VB egyik legrosszabb mérkőzését produkálták a dánok ellen (0:0)majd a nyolcaddöntőben a VB egyik leg magasabb színvonalú meccsén 4:3-ra győzték le az Argentin válogatottat. Uruguay az A csoport második helyezettjeként került a legjobb 16 közé ahol az Európa Bajnok Portugáliát győzték le egy kitűnő mérkőzésen 2:1-re.  A mai meccs esélyese a Francia válogatott akik a torna eddigi talán legstabilabb teljesítményét nyújtották. Igaz Deschamps taktikáját sokszor túl védekezőnek tartják ám a jelek szerint eddig tökéletesen működik a mester taktikája. A franciák pedig minden poszton két azonos képességű játékost is fel tudnak mutatni amely jelzi a keret erejét is. Uruguay talán a VB egyik legszimpatikusabb együttese amely nemcsak a játékuk miatt mondható el hanem a pályán mutatott alázat miatt is. A mai mérkőzésen ugyanakkor a megsérülő Cavani minden bizonnyal nem fog játszani ami növeli a franciák továbbjutási esélyeit.

Franciaország: Lloris;Pavard;Varane;Umtiti;Lucas;Kante;Pogba;M’bappe;Griezann;Tolisso;Giroud;

Uruguay: Muslera;Laxalt;Godin;Gimenez;Caceres;Nandez;Torriera;Vecino;Bentancour;Stuani;Suarez

Az első játékrészben Uruguay igyekezett meglepni Franciaországot s több támadást vezettek, a francia válogatott az első negyed óra végén ébredt s rögtön M’bappe révén hagyott ki nagy helyzetet. A 18.percben Pogba lőtt kevéssel a kapu mellé. A franciák a nyomást a későbbiekben sem hagyták s M’bappe és Pogba révén kisebb helyzetekig jutottak. Uruguay igyekezett védekezni ám a lapok a félidő vége felé már előkerültek. A 40.percben egy szabadrúgást követően Varane csúsztatott a háló jobb oldalába 1:0! Uruguay ezt követően kezdett el nyomni s a 44.percben egy szabadrúgást követően Godin lőtt 2 méterről éles szögből a kapu fölé. Több helyzet nem alakult ki az első játékrészben.

A második játékrészben Uruguay kezdett aktívan, több próbálkozásuk közül azonban egyik sem ment kapura. a francia válogatott kivárásra s a cseréket követően be is igazolódott Deschamps taktikája. A 62.percben egy pontos passzot követően Griezmann gondolta,hogy távolról kapura lő, a lövés nem tűnt veszélyesnek ám Muslera rosszul nyúlt a labdához mely így a kapuban kötött ki 2:0! ezzel úgy tűnik a továbbjutás és a mérkőzés sorsa is eldőlt. a 65.percben Rodriguez lőtt 17 méterről kevéssel a kapu mellé egy szögletet követően. A 70.percben M’bappe és Nandez akaszkodott össze s mindketten besárgultak. A 72.percben Tolisso lőtt kevéssel a kapu fölé távolról. A mérkőzés hátra levő részében Uruguay igyekezett minél többet támadni ám a francia védelem ezeket az akciókat lefülelte s egy egy gyors kontrát is vezetett. A mérkőzés végén Franciaország akár növelhette volna előnyét ám helyzeteit nem sikerült értékesítenie. Megérdemelten jutott a francia válogatott az elődöntőbe!

BELGIUM – BRAZÍLIA

Belgium a G csoport győzteseként jutott a legjobb 16 együttes közé ahol óriási csatában a VB egyik legjobb mérkőzésén 2:0-ás hátrányból fordítva 3:2-re verte meg Japán együttesét. Igaz Japán kitűnő taktikával játszott ám a meccs végére felőrölte őket  Belga támadósor. A mérkőzés végén a belga válogatott tagjai szinte elnézést kértek a japánoktól,hogy továbbjutottak. Elképesztően szimpatikus jelenetsorokat láthattunk amely a sport nagyságát hangsúlyozta. Brazília az E csoport győzteseként jutott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben pedig az addig rendkívül eredményesen játszó Mexikó együttesét búcsúztatták 2:0-ra. Igaz a brazilok legnagyobb sztárja Neymar ám az ő egyénieskedése nagyban ront a csapat előre játékán. Sajnos Neymar góljain kívül színészi teljesítményével is felhívja olykor magára a figyelmet melyet a videóbíró ellenére sem „honorálnak” a játékvezetők eléggé. Brazília teljesítménye a VB óta felfelé ível. Kérdés a mai este során a V eddigi legjobb összecsapásának ígérkező mérkőzésen vajon a brazil együttes vajon el tudja e viselni a  belga rohamokat illetve Neymar magánszámait, beleértve nagyfokú önzőségét. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Belgium: Courtois;Alderweireld;Kompany;Vertonghen;Chadli;Witsel;Fellaini;Menuier;De Bruyne;Lukaku;Hazard

Brazília: Alisson;Marcelo;Miranda;Silva;Fagner;Paulinho;Fernandinho;Neymar;Coutinho;Willian;Jesus

Az első játékrészben kitűnő játék tempót diktáltak a felek. Mindkét együttes gyors támadásokat vezetett s a szögleteket követően mindkét oldalon veszély alakult ki. Brazília előbb kapufát ért el majd egy belga támadás végén Fellaini lövését szöglet követte ebből pedig Fernandinho fejéről a brazil hálóba került a labda 1:0! Brazília ezt követően azonnal támadásba lendült ám Courtois hárítani tudott egy távoli lövést követően. Belgium kontrákra állt be s Lukaku révén majdnem belőtték második góljukat. A 26.percben Courtois védte Marcelo próbálkozását. A 30.percben egy szabadrúgást követően Witsel blokkolt egy átlövési kísérletet. Egy brazil szögletet követően Lukaku indított szenzációs támadást amit De Bruyne lőtt a hálóba gyönyörű akció volt 2:0! 36.perc. Jesus fejelt kevéssel a kapu mellé kitűnő helyzetből. 37.perc: Courtois védett nagyot egy megpattanó lövésnél majd a szögletet követően ismét a kapus hárított. 41.perc: Belga szabadrúgás melyet a 16-os sarkáról De Bruyne lőtte kapura de Alisson védett, az ezt követő szögletből Kompany sarkazott kapura ám Alisson hárítani tudott. 46.perc: Neymar kapott kitűnő labdát ám lesen. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második játékrészben Marcelo az 50.percben lőtt egy labdát a kapu elé ám végül ne lett a helyzetből találat. Az 55.percben Courtois védett nagyot. a 62.percben Hazard lőtt éles szögből a kapu mellé. a 62.percben ismét Courtois védett nagyot. A 71.percben Costa távoli löketét Courtois védte. A 75.percben egy brazil kontra végé Courtois védett majd Alderweirled rúgta ki a labdát. A 76.percben a csereként beállt Augusto fejelt szép gólt Coutinho labdáját követően 2:1! A 78.percben Firmino lőtt éles szögből kapura ám kevéssel tévedett. A 81.percben Augusto lőtt centikkel a kapu mellé 17 méterről. A sokat álló játék miatt sok hosszabbítás várható. a 84.percben Coutinho lőtt a kapu mellé közelről. a 94.percben Courtois védett ember felettit Coutinho lövését követően. Az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. Több helyzet ne alakult ki Belgium jutott tovább!!!

Az elődöntő párosítása:  Franciaország – Belgium

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.