FOCI VILÁGBAJNOKSÁG 3. NAP

A Világbajnokság 3. napján mutatkozik be a C valamint a D csoport. A C jelű négyesben a Francia Ausztrál Peru és Dán négyes kapott besorolást, míg a D jelű négyesben Argentína Horvátország Izland és Nigéria foglal helyet. A mai napon 4 mérkőzést rendeznek így a VB csoportok első körének fele a mai napon már le is zajlik.

FRANCIAORSZÁG – AUSZTRÁLIA

A C csoport első mérkőzését megelőzően mindenki a Francia válogatott erejét méltatta s többen is a VB egyik esélyeseként kezelik ezen szupersztárokkal teli tűzdelt válogatottat. Többek között mi is ezen a véleményen vagyunk ám mindig is kétséges egy posztonként két klasszist felsoroltató válogatottnál, hogy vajon a szövetségi kapitány miként tudja a maximumot kihozni csapat szinten. A csoport favoritjaként elvárható minimum két győzelem és egy esetleges döntetlen természetesen csoport elsőséggel. A többi válogatott Ausztrália Peru és Dánia úgy hisszük hatalmas harcot fognak vívni a továbbjutó helyért.

Az első játékrészben a franciák kezdtek jobb s veszélyeztettek többet ám találatig nem jutottak. Az ausztrálok is megszerezhették volna a vezetést ám Lloris tett róla, hogy ez ne így történjen. Ezen kívül M’bappénak volt még egy veszélyes kísérlete.

A második játékrészben végre láthatjuk a VAR rendszer (videóbíró) létének jogosultságát. Előbb Griezmann esett a 16-oson belül s a visszanézést követően büntetőt fújtak melyet a sértett be is lőtt 1:1! Ezt követően Umtiti volt fegyelmezetlen s belekapott egy szabadrúgásba s a videóbíró alapján a jogos 11-est Jedinak belőtte 1:1! A cseréket követően fokozták a nyomást a franciák s Pogba révén a 81.percben egy gyönyörű mozdulat révén meg is szerezték a vezetést. A videó bíró ekkor is szerephez jutott igaz itt a gólvonal technológia állapította meg a találatot. Ezt követően az ausztrálok még próbálkoztak de sikerrel nem jártak. Összességében Igazságos eredmény született!

PERU – DÁNIA

A C csoport másik mérkőzésén két teljesen más focikultúra mutatkozik be akik hivatalos mérkőzésen nem is játszottak egymás ellen. Az előzetes esélyek alapján Dánia tűnik erősebbnek ám Peru mint a Dél-Amerikai államok mindig veszélyt jelenthetnek nevesebb riválisuk számára.

Az első játékrészben némi meglepetésre a peri legénység kezdett jobban s gyakorlatilag az első játékrészben végig jobban focizva sakkban tartották Eriksen-éket. Farfan több esetben os gólt szerezhetett volna ám a szerencse nem állt mellé illetve a gyorsasága megkopott így maradt le egy egy veszélyes labdáról. A félidő végén egy videóbírót követően joggal kapott büntetőt Peru válogatottja ám Chuva az egekbe lőtte a labdát. Ezzel ért véget az első félidő.

A második játékrészben Dánia ébresztőt fújt. Ugyan Peru is alakított ki kisebb helyzeteket ám egyre több és több dán támadás jelentett veszélyt a perui kapura. a félidő derekán egy kontra végén Poulsen lőtt a kapuba ziccerből 1:0! Ezt követően mindkét együttes kitűnő iramot diktált s több veszélyes helyzetet is kialakítottak. Több gól már nem esett a találkozón így Dána megszerezte a 3 pontot mellyel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A C csoport állása:

1.Franciaország 2.Dánia 3.Peru 4. Ausztália

ARGENTÍNA – IZLAND

A D csoport első mérkőzésén egy VB újoncot köszönthetünk Izland személyében akik nem kisebb ellenféllel szemben mint Argentína mérkőznek meg. a Messi fémjelezte Dél-Amerikai válogatottat többen is VB esélyesnek tartanak igaz korábban talán erősebb válogatottal rendelkeztek. Izland ellen mindenkinek kellemetlen játszani így érdekes lesz hogy a támadó Argentínok hogyan menedzselik le a ma összecsapást. Az esélyek az Argentínok sikerét ígérik ám egy döntetlen is benne lehet a mai meccsben.

Az első félidőben Argentína jól kezdett ám a vezetést egy védelmi hibát követően majdnem Izland szerezte meg. Ezt követően a sorozatos Argentín támadások közül Aguero lőtte be az egyiket 1:0! Izland nem rémült meg s ugyan abban a ritmusban játszottak majd egy újabb védelmi hibát már ki is használtak Finnbogason révén 1:1! Az első játékrészben több gól nem esett hiába a kósza Argentín próbálkozások.

A második játékrészben Izland bebunkerezte magát a kapuja elé. A sorra érkező Argentín támadásokat jól állták ám egy védelmi hibát követően 11-est kaptak Messi-ék ám a büntetőt Messi kihagyta. Ezt követően Argentína mindent megtett a győzelemért ám szerencséjük nem volt ezen a napon s kissé sablonos játékuk nem vezetett eredményre. Igazságos eredmény született a látottak alapján.

HORVÁTORSZÁG – NIGÉRIA

A D csoport második összecsapás is kitűnő mérkőzésnek ígérkezett ahol Horvátország mérkőzik meg Nigéria együttesével. A D csoport egyfajta halálcsoport lehet ugyanis a fenti eredmény miatt Argentína máris pontokat veszített mely sokba kerülhet a csoportkör végén. Horvátország kitűnő erőkből áll míg Nigériánál is akad egy-egy Premier League játékos. Az esélyek a horvátok győzelmét jövendölik.

Az első játékrészben a horvátok egyfajta erődemonstrációt tartottak. Kitűnően járatták a labdát s kapura is veszélyesek voltak. Igaz Nigéria is veszélyeztetett ám csak kisebb helyzeteket tudtak felmutatni. A félidő derekán egy szerencsének mondható góllal megszerezték Modric-ék a vezetést.

A második félidőben még nagyobb különbség mutatkozott a horvátok javára. egyre szebb és pontosabb támadásokat vezettek melyek közül több is gólt érdemlő volt. A mérkőzést egy jogos 11-es döntötte el végleg ahol Mandzukic-ot lerántották, a büntetőt Modric értékesítette 2:0! Az eredmény nem feltétlenül tükrözi a két válogatott közti különbséget.

A D csoport állása:

  1. Horvátország 2. Argentína 3.Izland 4. Nigéria

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.