FOCI VILÁGBAJNOKSÁG 8. NAP

A foci Világbajnokság 8. játéknapjához érkeztünk. A második csoportkör tovább folytatódik s talán a forduló legnagyobb mérkőzése következik ahol Horvátország néz farkasszemet Horvátország-gal a D csoport rangadóján. Emellett a mai napon a C csoportból Franciaország – Peru és Dánia-Ausztrália összecsapást láthatunk. Egyre inkább élesedik a helyzet s egyre feszültebb és feszültebb mérkőzéseket láthatunk.

DÁNIA – AUSZTRÁLIA

A C csoportban előbb Dánia és Ausztrália kezdte meg a játéknapot. E mérkőzés gyakorlatilag a borítékolt döntetlent testesíti meg. Mindkét együttes elmarad a csúcs válogatottak játékától ám messze nem nevezhetők hatástalan válogatottaknak. Érdekes mérkőzés vár ránk.

Az első játékrészben Dánia kezdett határozott játékkal s gyakorlatilag két kisebb helyzetet követően a harmadikból már gólt szereztek Eriksen révén egy zseniális lekészítést követően. Ezt követően Ausztália vette át a mérkőzés irányítását s egyre jobban nyomott. A 25.percben egy Dán helyzet borzolta a kedélyeket ám találat ebből nem született. Ezt követően egy videóbírót követően büntető következett melyet Jedinak lőtt a hálóba, ismét jogos büntetőt láthattunk a felvételek alapján. Ezt követően az első játékrészben nem alakult ki több helyzet.

A második félidőben az együttesek mintha elfáradtak volna. Akadozott a támadójáték s emellett mindössze 2 Ausztrál és egy Dán helyzetet jegyezhettünk fel. Összességében igazságos döntetlen született.

FRANCIAORSZÁG – PERU

A Vb egyik legerősebb keretével rendelkező Francia válogatott lép pályára a rendkívül szimpatikus ám a végén kissé pontatlan Peru válogatottja ellen. A mérkőzés egyértelmű esélyese a francia együttes ám Peru minden bizonnyal nagyon nehéz feladatot állít M’bappe-ék elé.

Az első játékrészben Peru kezdett jól s egy helyzetet ki is alakítottak. Ezt követően ébredtek Pogbá-ék s Griezmann révén helyzetet is dolgoztak ki. Ezt követően egyre több kisebb francia helyzet alakult ki. A 30. percben Gerrero került helyzetbe ám végül találatig nem jutott. A 34.percben M’bappe lőtt a hálóba közelről Giroud labdáját követően. Ezt követően még Lucas-nak akadt még egy helyzete de az állás nem változott.

A második félidőben Peru kezdett jól s Sanchez révén még kapufát is lőtt. Ezt követően Peru percei következetek s Locadia révén ismét helyzetbe kerültek ám ezúttal is hiányzott a precizitás. A mérkőzés végére a Francia válogatott kissé megrázta magát s Dembele révén nagy lehetőséget hibázott. Ezt követően is inkább a franciák birtokolták a labdát s jegelték a játékot. Összességében megérdemelten nyertek a gall kakasok. Peru ezen vereségével búcsúzott a Világbajnokságtól.

A C csoport állása:

1.Franciaország 2.Dánia 3. Ausztrália 4. Peru

A D csoportban található talán a legerősebb 4-es a VB csoportjai közül. Izland mindenki számára hatalmas összpontosítást igényel. Nigéria kiszámíthatatlan együttes aki bárki ellen okozhat meglepetést. Argentína a VB egyik esélyese igaz volt már erősebb válogatottja is a Dél-Amerikaiaknak. Horvátország tele klasszis játékosokkal akik a VB-n titkos favoritként vannak jelen. Az első kör tükrében pedig igazi csemege vajon mi következhet a második fordulóban.

HORVÁTORSZÁG – ARGENTÍNA

A mai nap csúcs rangadója gyakorlatilag a csoportkör legjobban várt összecsapása. Az Argentínok lépéskényszerben vannak miután az első összecsapásukon meglepetésre 1:1-es döntetlent játszottak Izland együttesével. Horvátország a papírformát érvényesítve 2:0-ra legyőzte Nigériát. Kitűnő mérkőzés előtt állunk melynek esélyese Horvátország

Az első játékrészben szomszédaink kezdtek jobban. Már az 5. percben megszerezhették volna a vezetést ám Caballero hatalmasat védett. Ezt követően Argentínának is akadt több veszélyes helyzete melyet nem tudott kihasználni. A félidő tempója elmaradt talán a várt iramtól ám helyzetekben agy sem szenvedtünk hiányt. Ami meglepetést okozott az a tudatosság hiánya az Argentínok oldaláról. Messi mintha a pályán sem lett volna. A horvát válogatott veszélyes helyzetei is kimaradtak pedig 3 s akadt belőlük.

A második félidőben mindkét együttes ébresztőt fújt. Caballero hibáját követően Rebic lőtt gyönyörű mozdulattal a hálóba. ezt követően kissé eldurvult a mérkőzés, egyre nagyobb szabálytalanságokat láthattunk. A rugdosódást a horvátok unták meg s inkább a játékra összpontosítottak. Az Argentín együttes ugyan alakított ki helyzetet ám a horvát védők több alakalommal is szépen csúsztak be a kapu előtt. A cserék sem frissítették fel az Argentín együttest. Sőt Modric révén s mérkőzés is eldőlt egy csodás találattal. Argentína a padlóra került e egy kontrát követően szinte megalázó gólt lőtt Rakitic 3:0! Az eredmény a mutatott játékot illetően megérdemelt eredmény született.

A D csoport állása:

1.Horvátország 2. Izland 3.Argentína 4. Nigéria

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.