Two butterflies with flags on wings as symbol of relations France and Albania

FRANCIAORSZÁG – ALBÁNIA

A csoportkör második fordulójában az A csoportot vezető Franciaország mérkőzik meg Albánia együttesével. A francia együttes ha nehezen is de a románok ellen megnyerte mérkőzését így két rúgott góljának köszönhetően vezeti a csoportját. Ami az albánokat illeti ők egy gólos vereséget szenvedtek Svájc együttesétől így Romániát megelőzik kevesebb kapott gól miatt. A mai mérkőzés esélyese a hazai együttes sőt egy többgólos siker sem lenne oly meglepő a fogadó irodák szerint.

Franciaország: Lloris;Evra;Koscielny;Rami;Sagna;Kante;Matuidi;Martial;Payet;Coman;Giroud

Albánia: Berisha;Hysaj,Ajeti;Mavraj;Agolli;Kuklei;Lanjani;Memushaj;Abrashi;Lila;Sadiku

A mérkőzést az albán együttes kezdte. A 4.percben egy szabadrúgást követően Giroud fejelt a kapu mellé. A 14.percben Memushaj lőtt távolról a keresztléc fölé. A 15.percben Martial lövését blokkolta az albán védelem. A 16.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 17.percben francia szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 21.percben Martial lövését blokkolták. A 35.percben Berisha fogta Coman középre adott labdáját. A 36.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Giroud fejelt a kapu fölé. A 39.percben Lanjani fejelt egy szögletet követően de Evra mentetni tudott az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 43.percben albán szabadrúgás következett melyet követően a labda centikkel a kapu fölött húzott el. A hosszabbítás 1 perc, a 46.percben vendég helyzet alakult ki melyet követően helyzet már nem alakult ki. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a francia együttes kezdte. A félidőben Pogba váltotta Martial-t. A 46.percben Coman fejelt centikkel a kapu mellé. A 47.percben hazai szabadrúgás következett mely centikkel kerülte el a vendég kaput. Az 52.percben egy albán kontrát követően centiken múlott, hogy ne a vendégek szerezzék meg a vezetést. Az 53.percben hazai szöglet következett melyet követően  helyzet nem alakult ki. Az 54.percben Pogba lőtt kapásból 16 méterről a kapu fölé. AZ 55.percben Sadiku lövését blokkolták így sarokrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Kukeli sárgult be. Az 56.percben Coan fejesét fogta az albán hálóőr. Az 59.percben Payet kapott kitűnő labdát a 16-oson belül de végül a kapu fölé lőtte azt. A 63.percben szöglet következett melyet követően Koscielny lőtt a kapu mellé. A 65.percben hazai szöglet következett melyet követően Coman fejelt a kapu mellé. A 68.percben Coman helyére Griezmann érkezett, majd ezt követően Giroud fejese találta el a bal kapufát. A 71.percben Lila helyére Roshi érkezett a vendégeknél. A 74.percben Kukeli helyére Xhaka érkezett. A 77.percben Gignac érkezett Giroud helyére a hazaiknál. A 79.percben Sagna lövése ment a kapu fölé. A 81.percben Abrashi sárgult be. A 82.percben Koscielny fejelt a kapu mellé. A 84.percben Kante lövését blokkolták így szöglet következett, ám a szöglet előtt még Veseli érkezett Arlind helyére a vendégeknél. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 88.percben Kante is besárgult. A 89.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 90.percben Rami cselét követően a kapu elé lőtte a labdát melyet Griezmann fejelt a hálóba 1:0! Minden bizonnyal eldőlt a mérkőzés. A hosszabbítás 5 perc, a 96.percben Payet cselsorozatát követően lőtt a vendég hálóba 2:0! Úgy tűnik Payet specialitása ezen az EB-n a késő gólok szerzése. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első félidőben a hazai együttes kezdett veszélyesebben ám túl sok nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Az albánok a támadást szinte feladták s csakis a védekezésre koncentráltak ezt a félidő végéig sikerült is megvalósítaniuk sőt az utolsó 5 percben néhány veszélyes támadást is tudtak vezetni. A második félidőben a hazai együttes minden követ megmozgatott,hogy valahogy megszerezz a 3 pontot. Két meccsre elegendő helyzetet alakítottak ki ám a gól nem akart jönni. A vendégeknek egy igazi helyzetük volt a második 45 percben. A végére góllá érett az iszonyatos nyomás s a csereként beállt Griezmann betalált sőt Payet is aki így versenyben van a gólkirályi címért. Jó mérkőzést láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.