FRANCIAORSZÁG – BELGIUM

A 2018-as Foci Világbajnokságból mindössze 4 mérkőzés maradt hátra. A mai 22. játéknapon rendezik meg az első elődöntőt ahol Franciaország és Belgium csap össze. a Francia válogatott útja a C csoportból indult ahol első két mérkőzését egyaránt 1 góllal nyerve jutott tovább míg a harmadik mérkőzésükön Dánia ellen elég volt egy 0:0 is mellyel csoportelsőként jutottak tovább. A VB eddigi egyetlen 0:0-ás mérkőzését láthattuk ekkor. A nyolcaddöntőben Argentína válogatottjával mérkőztek ahol a VB egyik legjobb és legtöbb gólt hozó mérkőzésén 4:3-ra nyertek klasszikusan szép találatokkal. A negyeddöntőben Uruguay együttesével szemben találták magukat ám ezen a mérkőzésen is győzelemmel jutottak tovább 2:0-al. A Vb egyik sötét lovaként érkeztek a tornára ám teljesítményükkel hamar nyilvánvalóvá vált bizony Deschamps együttesével komolyan kell számolni. A másik oldalon szintén egy csoportelsővel találkozhatunk a Belgák személyében akik a G jelű négyesből jutottak tovább. Első mérkőzésüket Panama ellen simán nyerték majd Tunéziát verték meg 5.2-re. A csoport 3. mérkőzésén Angliával játszottak s egy gyönyörű Januzaj találattal győztek s így lettek csoportelsők. A nyolcaddöntőben Japán együttesével találkoztak akik meglepetésre már 2:0-ra is vezettek a mérkőzésen ám egy szerencsés Menuier fejest követően kiegyenlítettek majd az utolsó támadásukból meg is nyerték a rendes játékidőben a mérkőzést. A negyeddöntőben Brazília várt a Belgákra. Az első játékrészben tanári játékot mutatva tettek szert 2 gólos előnyre, melyet ugyan 1 gólosra csökkentett a brazil válogatott ám ennél közelebb nem tudtak férkőzni. Belgium esélyesként érkezett a tornára s a képen is játszott egészen a Japán elleni mérkőzésig. Brazília ellen 45 percig megmutatták mit tudnak ám ezt követően visszavettek. A mai napon a Franciáktól látott eddigi stabil teljesítmény elég lehet Belgium ellen ám minden képen kell hogy javuljanak Griezmannék a helyzetkialakításban és helyzetkihasználásban. Belgium-nak a magas szintű játékát ma minden bizonnyal nem lesz elég ha csak 45 percen keresztül nyújtja. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol már nincs egyértelműen esélyes alakulat.

Franciaország: Lloris;Lucas;Umtiti;Varane;Pavard;Pogba;Kante;Matuidi;Griezmann;M’bappe;Giroud

Belgium: Courtois;Alderweireldt;Kompany;Vertonghen;Chadli;Witsel;Fellaini;Dembele;De Bruyne;Lukaku;Hazard

A mérkőzést Franciaország kezdte. Belgium azonban átvette a kezdeményezést s sokat birtokolták a labdát. A 6.percben belga szöglet következett helyzet nélkül. A 13.percben francia kontra melyet Courtois fülelt le M’bappe elől. A 16.percben Hazard lőtt éles szögből a kapu előtt keresztbe. A 18.percben Matuidi került helyzetbe ám lövését Courtois húzta le. a 20.percben újabb belga szöglet helyzet nélkül. 21.perc ismét belga szöglet melyet követően Alderweireldt lövését Lloris bravúrral ütötte szögletre, amely sarokrúgásból már helyzet nem alakult ki. 31.perc: francia szabadrúgás melyet követően Giroud csúsztatott kevéssel a kapu mellé. 32.perc: Hazard cselezte ki magát a az alapvonalon kívülre. 37.perc: Griezmann ment keresztül a belga védelmen majd passzolt pontatlanul a kapu elé. 39.perc. Griezmann próbálkozását blokkolták a védők majd a vissza szerzett labdát Pavard lőtte éles szögből a kapura ám Courtois védeni tudott, az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. 44.perc. francia szabadrúgás melyet követően Griezmann lőtt a lőtt a sorfalba. 46.perc: De Bruyne beadását Umtiti vétette el ám Lukaku nem tudta kihasználni a helyzetet.

A második játékrészt Belgium kezdte. A 48.percben Lukaku került helyzetbe ám kevéssel a kapu fölé lőtt. Az 51.percben egy gyönyörű kontra végén Giroud lőtt kevéssel a kapu mellé. az ezt követő szögletből Umtiti fejelt a kapuba közelről 1:0! Az 53.percben francia szabadrúgás következett a 16-os sarkáról melyet követően a védők fejelték ki a labdát. Az 57.percben egy elképesztő csiki csuki végén Giroud hibázott a kapu torkában illetve Dembele blokkolt, zseniális támadás volt. Az 58.percben Alderweireldt lőtt a kapu fölé távolról. A 60.percben Mertens állt be Dembele helyére. 61.perc: szép belga támadás ám a végén De Bruyne rosszul találta el a labdát. 63.perc: belga szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki sőt az ellentámadást Hazard egy sárga árán állította meg. 65.perc. Fellaini fejelt kevéssel a kapu mellé. Újabb élményszámba menő francia támadás melyet ismét Giroud packázott el. A 71.percben Alderweireldt is besárgult. 78.perc: francia szabadrúgás helyzet nélkül. 80.perc: Fellaini helyére Carrasco állt be. 81.perc: Witsel lövését védte Lloris, nagy bravúrt bemutatva. 85.perc: N’zonzi állt be Giroud helyére. 86.perc: Tolisso érkezett Matuidi helyett a pályára. 87.perc: Kante sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. 89.perc. Lukaku maradt le centikkel De Bruyne labdájáról. a hosszabbítás 6 perc, 92.perc: M’bappe sárgult be színészkedésért. 93.perc: Griezmann lőtt Courtois kezébe. Vermaelen sárgult be. 96.perc: Tolisso lőtt kapura de Courtois hatalmadat védett. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki.

Az első játékrészben Belgium kezdett jobban s alakított ki több helyzetet, míg a francia válogatott a gyors ellencsapásokból veszélyeztetett. A félidő végéig ezen felállás nem is változott. Mindkét együttes egy-egy nagy helyzetet puskázott el. A második játékrészben Franciaország megszerezte a vezetést, majd kitűnő játékkal védekezett illetve kontrázott. Több találat nem született persze Belgium mindent megtett. A franciák megérdemelten jutottak a döntőbe!!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.