FRANCIAORSZÁG-HONDURAS

Ma este 21:00-kor rendezik meg a Vb E csoportjának második mérkőzését Franciaország és Honduras között. A csoport első mérkőzését ha nehezen is de Svájc meg tudta nyerni így a Franciákon ott a nyomás,hogy a papíron gyengébb Hondurast meg kell,hogy verjék ső ha lehet minél többel a csoport elsőség miatt. Honduras részéről nagy bravúr,hogy egyáltalán kijutottak a Vb-re míg a Franciák az előző évek sikertelen szereplése után most igazi sötét lovakként várják,hogy újra nagyot alakíthassanak egy világeseményen. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Franciaország: Lloris;Sakho;Debuchy;Varane;Evra;Pogba;Valbuena;Matuidi;Cabaye;Benzema; Griezman;

Honduras: Valladeres;Beckeles;Figueora;Bernardez;Izaguirre;Espinosa;Palacios;Garrido;Najar;Costly;Bengston

Az első félidőt a Honduras kezdte. Az első percben egy távoli hondurasi próbálkozás pattant le Debuchy lábáról. A 6. percben Valbuena ívelte a jobb oldalról középre a labdát de ott a vendég védelem tisztázni tudott. A 8. percben Evra szabálytalankodott és sárgult be az ellenfél 16-osánál. A 10. percben Valbuena harcolt ki szabadrúgást a 16-os jobb oldalánál,a középre ívelt labdát benzema fejelte a kapu mellé. A 11. percben újabb hazai szabadrúgás szinte ugyan onnan mint az elmúlt percben,Valbuena beívelését a vendég védelem fejelte a mezőnybe. A 14. percben Valbuenat buktatták a jobb oldalon újfent; a szabadrúgást Varane ívelte be ahol Matuidi elé került a labda majd 24 méterről lőtt kapura de Vallaredes a kapufára tolta a labdát,a szögletből helyzet nem alakult ki. a 22. percben Cabaye lőtt távolról a kapu mellé. A 23. percben Evra adott középre a bal oldalról ott Debuchy érkezett és fejelt a felső lécre. a 24. percben egy vendég akciót követően a hazaiak kontrázhattak mely végén Valbuena adta középre a labdát ahol Benzema érkezett és fejelt a kapu fölé. A 26.percben Pogba rúgott ellenfele után. Az esetet követően Palacios besárgult és Pogba is csak sárgát kapott. A 34. percben Debuchy fejelte a labdát a kapura de Valleredes könnyedén fogta azt. A 37. percbe egy Matuidi középreadását blokkolt a hondurasi védelem. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 41. percben Pogba ment el a jobb szélen majd tálalt Debuchy elé azonban a vendég védelem tisztázni tudott. A 42. percben francia szöglet következett, de helyzet ebből sem alakult ki. A 43. percben Pogbát rúgták fel a 16-oson belül. a szabálytalanságot Palacios követte el aki így megkapta 2. sárgáját,tehát piros lappal mehetett zuhanyozni. A büntetőt Benzema végezte el s lőtte a labdát a kapu közepébe ezzel 1:0 a franciáknak. A hosszabbítás 3 perc,a 47. percben Cabaye sárgult be egy szabálytalanság miatt. A 48.percben Matuidi középre tett labdáját vágta ki a vendég védelem,még ebben a percben Evrát rúgták fel a 16-os bal oldalánál,a szabadrúgást Valbuena tekerte a kapura de Vallaredes védte a próbálkozást. Ezzel véget ért az első félidő.

A második félidőt  a franciák kezdték. Garcia és Chaves állt be Bengston és Bernardez helyére. A 49.percben Benzema elé került a labda a jobb oldalról aki a kapufa segítségével lőtt a gólvonal mögé ezzel 2:0! Az 55. percben Benzema lövését védte Valladares nagy bravúrral. Az 57. percben Pogba helyére Sisokko érkezett. Az 59.percben Najar helyére Carlos érkezett. A 64. percben Evra tört előre a bal szélen majd tálalt Matuidi elé aki azonban az oldalhálóba lőtte  a labdát. A 65. percben Mavuba váltotta Cabeyet. a 67. percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 68. percben egy hazai védelmi megingást használt ki Figueroa de lövése Lloris kezében akadt el. A 69. percben Varane végzett el szögletet melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. a 71. percben Valbuénát buktatták a 16-os jobb oldalán így hazai szabadrúgás következett,a sértett végezte el a szabadrúgást melyből végül Benzema talált be egy lepattanó labda után cinballon szögből 3:0! A 75. percben egy vendég próbálkozás ment el a kapu fölött. Hazai szöglet a 76. percben,de helyzet ebből nem alakult ki. A 77. percben Giroud érkezett Valbuena helyére. a 83. percben Garrido sárgult be. A 84. percben hazai szöglet melyet követően Honduras szerezte meg a labdát. A 86. percben Varane hibázott egy egyszerű labdánál ám Lloris végül meg tudta fogni a labdát. A 87. percben egy Grizman szabadrúgást követően a hondurasi védelem fejelte ki a labdát a mezőnybe. A hosszabbítás 3 perc,a 91.percben Benzema ugratta ki hosszan Giroudot. a 92. percben Matuidi lőtt távolról a kapu fölé. Ezzel véget ért a mérkőzés.

A Vb talán eddigi legunalmasabb meccsén vagyunk túl. A franciák a biztosra mentek és kihasználták a hondurasiak hibáit. A z első játékrészben a piroslap és büntető gyakorlatilag eldöntötte a találkozó sorsát. A második játékrészben a franciák továbbra sem erőltették túlzottan a támadásokat de így is Benzema jóvoltából igaz vitatott körülmények között sikerült növelni előnyüket majd még egyszer betalálni. Összességében egy gyenge iramú ugyanakkor nagyon sima találkozót láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.