FRANCIAORSZÁG-NIGÉRIA

A Vb Nyolcaddöntői ma 18:00-tól folytatódnak. Franciaország Nigériával csap össze. A francia válogatott az E csoportot nyerte meg miután Hondurast 3:0-ára majd Svájcot 5:2-re győzte le és Ecuador együttesével játszott döntetlent,ezzel 7 pontot gyüjtöttek. Nigéria az F csoport második helyén jutott tovább Argentina mögött. Nigéria Iránnal játszott döntetlent majd némi meglepetésre megverte a Bosnyák válogatottat és Argentínától szenvedett vereséget,így 4 pontot tudtak össze gyűjteni. Érdekes összecsapás előtt állunk melynek esélyese Franciaország.

Franciaország: Lloris;Koscielny;Varane,Evra;Debuchy;Matuidi,Cabaye;Pogba;Valbuena;Benzema;Giroud

Nigéria: Enyeama,Ambrose,Yobo;Omeruo,Oshaniwa;Musa;Mikel;Onazi;Moses;Emenike;Odemwingie

Az első félidőt Nigéria kezdte. A 4. percben nigériai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 5. percben francia szöglet következett melyet követően a beívelt labdát a nigériai védelem fejelte ki a labdát. a 6. percben a jobb oldalról Ambrose adta középre a labdát de a francia védelem a mezőnybe lőtte a játékszert. A 12.percben egy nigériai lövést blokkolt a francia védelem. A 16-os bal oldaláról nigériai szabadrúgás következett,a beívelést után Onazi fejelte a labdát Lloris kezeibe. A 15.percben egy jobb oldali francia akciót követően a nigériai védelemnek kellett felszabadítani. A 17. percben nigériai szabadrúgás melyet Emenike lőtt a kapu fölé. a 19.percben Musa adott középre ahol Emenike érkezett és lőtt a kapuba,azonban a támadó lesen helyezkedett így a gól érvénytelennek bizonyult. A 20. percben Valbuena ívelt a jobb oldalról középre Benzema elé aki azonban lesen helyezkedett. A 22.percben egy szenzációs támadás futott a jobb oldalon majd Valbuena ívelt középre de Enyama hatalmasat hárított Pogba közeli lövését követően. Szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 24.percben nigériai szöglet a jobb oldalról melyet követően Emenike fejelt a kapu felé de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 26. percben nigériai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 27.percben Debuchy adott jobbról középre de labdájáról mindenki lemaradt. A 30. percben egy nigériai lövést blokkolt a francia védelem. A 32. percben francia szöglet következett egy bal oldali blokkolt beadást követően. A 34.percben Debuchy lőtt egy jó keresztlabdát követően a kapu mellé. A 35. percben egy tetszetős francia támadás végén Pogba ugratta ki Benzemát ám a támadót lesen állították meg. A 38. percben Varane rúgta ki a labdát az alapvonalon túlra. Szöglet következett melyet Musa ívelt középre de a labda mindenki feje fölött elszállt. A 40. percben Valbuena passzolt Bebuchy elé egy villámgyors kontrát követően de a támadó rosszul találta el a labdát így az a kapu mellett húzott el. A 41.percben Evra adta a bal oldalról középre a labdát de nigériai védelem tisztázni tudott. A 42. percben Debuchy adott be a jobb oldalról egy labdát melyet épphogy elért ám arra középen senki sem érkezett a csapattársai közül. A 44. percben Lloris védett hatalmasat egy távoli bombát követően,a kipattanó labdát Moses kezelte le így a franciák jöhettek szabadrúgással. A 45.percben Valbuena adta a labdát Benzema elé aki rosszul ért bele így az Enyema kezében kötött ki. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47. percben francia szabadrúgás melyből helyzet már nem alakult ki,ezzel véget is ért az első játékrész melynek eredménye 0:0!

A második félidőt Franciaország kezdte. A 48.percben nigériai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 51.percben francia szöglet a jobb oldalról,a beívelést követően az afrikai védők ki tudták fejelni a játékszert. Az 52. percben Moses cselezgetett a 16-oson belül majd kipasszolt a jobb oldalra melyet Ambrose adta megint középre de Varane szögletre tudott tisztázni Emenike elől. A szögletet követően nem alakult ki gólhelyzet. Az 55. percben Matuidi sárgult be egy szabálytalan belépőért. Az 58. percben nigériai szögelt melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 60. percben Emenike lőtt a kapu fölé távolról. A 62. percben Giroud helyére Griezmann érkezett.A 64. percben Odemwingie cselezett a 16-os előterében majd lőtt kapura de Lloris nagy bravúrral védett. A 65. percben egy jobb oldalról beadott labdát ütött ki a kapu elől Enyeama. Az 59. percben nigériai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 60.percben egy szép kényszerítőt követően Benzaema lőtte Enyeama hasa alatt a labdát ám a gólvonalról menteni tudott a nigérai védelem,óriási helyzet volt. A 72. percben Griezmann lőtte középre a labdát de Enyeama Valbuana elé fejelte a labdát aki azonban a védelembe lőtte azt. A szögletet egy újabb követte de ezúttal a jobb oldalról, a beívelt labdát előbb a gólvonalról lőtték ki a nigériaiak majd az ismétlés pedig a kapufáról vágódott le. A 79. percben Enyeama védett hatalmasat egy közeli kísérletet követően. A szögletet követően Enyeama jött ki rosszul és ezt kihasználva Pogba fejelte közelről a labdát a kapuba. A 84. percben Griezmann kapott nagyon jó labdát majd lőtt 16 méterről a kapura de Enyeama nagyot védett szögletre,a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 85. percben nigériai szöglet melyet Odemwingie adott középre de helyzet helyett a franciák jöhettek támadással ám helyzetet már nem tudtak belőle kialakítani. A 89. percben Moses helyére Nwofor érkezett. Francia szöglet a 90. percben,a kis szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 5 perc,a 91.percben Matuidi adott középre de labdájáról mindenki lemaradt. A 92. percben egy szögletet követően Griezmann lőtt volna a kapuba ha nem előzte volna meg Yobo így 2:0 a franciáknak. A mérkőzés végleg eldőlt. A 93. percben Sissoko érkezett Valbuena helyére a franciáknál. Véget ért a találkozó melynek végeredménye 2:0!

A Vb legnagyobb iramú mérkőzését láthattuk e mérkőzésen. Az első félidőben a két válogatott labdarúgói hol az egyik hol a másik kapu előtt zajlottak az események. A várakozással ellentétben Nigéria nem húzódott be és nem bunkerfocit játszott hanem felvállalta a nyílt sisakos támadójátékot. A második játékrészben kissé alább hagyott a felek lendülete. A franciák a mérkőzés előrehaladtával egyre inkább veszélyeztették a nigériai kaput ám ekkor még nem tudták begyötörni a vezető találatot,ahhoz egy elképesztő nagy Enyeama hiba kellett melyet Pogba használt ki. Ezt követően Nigéria mintha megtört volna a támadásokat a franciák vezették és igaz egy öngól révén de végleg el is döntötték a mérkőzést a hosszabbításban. Összességében egy kitűnő találkozót láthattunk melyet Franciaország megérdemelten nyert meg. és jutott a legjobb 8 közé.

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.