FRANCIAORSZÁG – PORTUGÁLIA

Elérkeztünk az Európa Bajnokság utolsó s egyben mindent eldöntő mérkőzéséhez, ahol a házigazda Franciaország küzd meg Portugália együttesével. A házigazdák selejtező mérkőzések nélkül kerültek a 24 válogatottra bővített főtáblára ahol az A csoport várt rájuk. Az első mérkőzésükön nyögve nyelősen verték meg Románia együttesét majd hasonló csatában az Albánokat. Az utolsó csoportkörben Svájc együttesével játszottak döntetlent s így jutottak  a legjobb 16 közé ahol Írországot búcsúztatták. A legjobb 8 között Izland várt a franciákra akiket simán győztek le, ezt követően az eddigi legnehezebb ellenfelet a Németeket is legyőzték s így jutottak a döntőbe. Portugália a selejtező körből jutott a főtáblára ahol az F jelű négyesben kapott helyet ahol a mi fiaink is szerepeltek. Első mérkőzésükön meglepetésre Izland-al játszottak döntetlent majd Ausztriával is szintén. A harmadik csoportkörben a mi fiaink ellen játszottak 3:3-as döntetlent s így csoport 3.-ként jutottak tovább ahol a horvátokat verték meg hosszabbításban. A legjobb 8 között a meglepetés lengyel válogatottat ütötték el,hogy aztán az elődöntőben Wales együttesét győzzék le az EB-n először rendes játékidőben ráadásul két góllal. A mai mérkőzés esélyese a hazai együttes, a Portugálokon kívül nemzet még nem vesztett nagy világesemény döntőjében ha a rendező ország válogatottja bekerült a fináléba. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Franciaország: Lloris;Sagna;Koscielny;Umtiti;Evra;Matuidi;Pogba,Sissoko;Griezmann;Payet;Giroud

Portugália: Patricio;Guerrerio;Fonte;Pepe;Cedric;Carvalho;Sanchez;Silva;Mario;Nani;Ronaldo

A mérkőzést Portugália kezdte. A 10.percben Griezmann próbálkozását Patricio védte bravúrral. Az ezt követő szögletből Giroud fejelt kapura de Patricio védeni tudott. A 7.percben Ronaldo sérült meg s mint kiderült nem is tudta folytatni a játékot helyére a 25.percben Quaresma állt be. A 31.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 34.percben Sissoko próbálkozását Patricio védte. A 34.percben Cedric sárgult be. A 38.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 42.percben ismét vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt Franciaország kezdte. Az 53.percben Griezmann szögletét Patricio fogta. Az 56.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 58.percben Payet helyére Coman állt be. A 62.percben Mario sárgult be. A 64.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 66.percben Coman labdáját Griezmann fejelte a felső lécre, ezt követően Silva helyére Moutinho állt be. A 73.percben hazai szöglet következett de helyzet ezúttal sem alakult ki belőle. A 76.percben Giroud lőtt Patricio ölébe. A 78.percben Giroud helyére Gignac állt be illetve Sanchez helyére Eder érkezett. A 80.percben Umtiti sárgult be. A 84.percben Sissoko lőtt centikkel a kapu mellé. A hosszabbítás 2 perc, a 92.percben Gignac 3 méterről lőtt a jobb kapufára hihetetlen mi maradt ki. ezzel ért véget a rendes játékidő.

A hosszabbítást Franciaország kezdte. A 95.percben Pepe talált a hazai kapuba de lesről így maradt a 0:0! A 96.percben Guerreiro sárgult be majd kisvártatva Carvalho is. A 100.percben a hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 103.percben egy vendég szögletet követően Eder fejelt a kapu mellé. ezzel véget ért az első 15 perc.

A hosszabbítás második félidejét Portugália kezdte. A 107.percben Koscielny sárgult be. A 108.percben Guerreiro szabadrúgása a lécen csattant. A 109.percben Eder 23 méteres lövése akadt be a kapu jobb alsó sarkába 0:1! Óriási gól ámbár Lloris kissé mintha későn mozdult volna a labdára. A 110.percben Martial állt be Sissoko helyére. A 113.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakalt ki belőle. A 115.percben Pogba sárgult be. A 119.percben Fonte is besárgult. A 120.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 123.percben Patricio sárgult be időhúzásért, s ezzel ért véget a döntő valamint az Európa Bajnokság. Portugália együttese óriási meglepetésre nyerte meg a döntőt. Gratulálunk!

Az első játékrészben a hazai együttes irányított míg a vendégek egyértelműen a kontrákra rendezkedtek be. Ronaldo sérülése mindkét együttest sokkolta így ezt követően szinte helyzet sem alakult ki. A második játékrészben mindkét együttes többet játszott ám helyzetet szinte csak a hazaiak alakítottak ki ám az összeset sikerült elpuskázniuk. A hosszabbításban a portugál együttes játszott higgadtabban, rajtuk nem látszott az a nyomás okozta kényszer ami a hazaiakra mindvégig igaz volt. Összességében a Luzitánok nem érdemtelenül nyerték meg a tornát még ha akadt meggyőzőbb teljesítmény is. Kitűnő Európa Bajnokságot láthattunk s szerencsére ennek szerves részét képezte a Magyar válogatott is!!!!!!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.