FRANCIAORSZÁG-ROMÁNIA

Egy 4 éves időszak ismét lezárul. Elérkezett a várva várt Európa Bajnokság Franciaországból melyen 44 évet követően hazánk fiai ismét részt vehetnek. Több szempontból is kirívó esemény előtt állunk. Első sorban a csapatok létszáma változott az ezt megelőző 16-hoz képest 24 együttes vetélkedik ugyan azért a kupáért. Szokás ezen eseményt kis világbajnokságnak is nevezni Brazília és Argentína nélkül. Franciaország már harmadik alkalommal ad otthont eme nagyszabású eseménynek s az előző két alkalommal el is hódította. Ami a csoportokat illeti több kimondottan izgalmas kvartett teljesítményét lehet majd megfigyelni de ami számunkra ennél is fontosabb  mi fiaink küzdelmeit! A nyitó mérkőzést ma este 21:00-tól Franciaország és Románia együttese vívja Kassai Viktor játékvezetése mellett. Az A csoport az előzetes várakozások szerint túl sok izgalmat nem tartogat legalábbis a hazai válogatott számára,  sima továbbjutás várnak a gallok-tól. A Román együttes a mai mérkőzésen gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával léphet pályára. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Franciaország: Lloris;Evra;Koscielny;Rami;Sagna;Pogba;Kante;Matuidi;Payet;Giroud;Griezmann

Románia: Tatarusanu;Sagunaru;Chirishes;Grigore;Rat;Pintilii;Hoban;Stancu;Popa;Andone;Stancu

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. Az első percben Tatarusanu fogott meg egy lecsorgó labdát. A 3.percben Pintilii lőtt távolról a kapu fölé. A 4.percben egy vendég szögletet követően Stancu lőtte Lloris lábára a labdát 4 méterről, az ezt követő sarokrúgásból helyzet már nem alakult ki. A 10.percben hazai szöglet következett melyet követően Giroud fejelt centikkel a kapu mellé Payet beadását követően. A 14.percben egy hazai támadás végén a jobb oldalról érkezett középre a labda melyet Griezmann lőtt a bal kapufára. A 16.percben Evra megpattanó lövését fogta magabiztosan Tatarusanu. A 26.percben hazai szöglet következett majd ezt követően egy újabb de helyzet egyikből sem alakult ki. A 28.percben Pogba lőtt a kapu fölé. A 36.percben Payet középre adását követően Griezmann lőtt 5 méterről a kapu mellé ám a felvételek alapján kiderült,hogy a lövést Sagunaru blokkolta. A 44.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Pogba rúgott a labda mellé a 16-oson belül. A 45.percben Rat sárgult be. A 46.percben hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 47.percben hazai szöglet következett melyből Giroud fejelt a keresztléc fölé. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a a Romaán együttes kezdte. A 48.percben Stancu lőtt félollózó mozdulattal a kapu mellé centikkel. Az 52.percben Giroud lövését Tatarusanu fogta magabiztosan. Az 57.percben Payet készített elő szépen majd Pogba lőtt középre kapásból ám Tatarusanu bravúrral hárított. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki ám a labda maradt a hazaiknál és Payet a jobb oldalról adta középre a labdát ahol úgy tűnt Tatarusanu fogja a labdát,ám az kicsúszott a kezéből s Giroud a kapuba fejelte azt 1:0! A 60.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 61.percben Andone helyére Alibec állt be a vendégeknél. A 62.percben Pogba elől mentett nagyot a vendég védelem. A 64.percben Evra 16-oson belüli szabálytalanságát követően román büntető következett melyet Stancu lőtt a kapu bal sarkába 1:1! A 65.percben Griezmann helyére Coman állt be a hazaiknál. A 69.percben Giroud sárgult be. A 72.percben Chipciu állt be Stancu helyére, a cserét követő szögletből nem alakult ki helyzet. A 77.percben Pogba helyére Martial állt be a hazaiaknál. A 78.percben Popa sárgult be. A 80.percben Popa lőtt távolról  keresztléc fölé. A 81.percben Martial lőtt távolról Tatarusanu kezébe. A 82.percben Popa helyére Torje érkezett a vendégeknél. A 84.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően a hazaik hozhatták a labdát. A 89.percben Payet elé került a labda aki 20 méterről elképesztő gólt lőtt a jobb felső sarokba 2:1! A 91.percben Payet helyére Sissoko állt be a hazaiaknál. A hosszabbítás 3 perc, a 93.percben egy hazai kontra végén Sissoko lőtt 18 méterről a kapu mellé. Ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első játékrészben a vendég együttes már a mérkőzés elején majdnem megszerezte a vezetést. A hazaiak a 15.perc környékén „ébredtek” s alakítottak ki több helyzetet. A félidő nem hozott túl látványos focit, amely a román együttes játékának kedvezett. A második játékrészben a hazai együttes úgy jött ki a pályára mint aki vért ivott. Elsősorban Payet játéka repítette a hazai válogatottat amely a vezetést meg is szerezte. A vendégek válasza nem késlekedett s úgy tűnt,hogy marad a döntetlen amikor is jött Payet lövése ami minden bizonnyal a gólszépségversenyek egyik esélyesévé lépett elő. A hazaiak összességében megérdemelten nyertek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.