GHANA-USA

A G csoport második találkozójára kerül sor 0:00-ás kezdéssel. A csoport első összecsapását Németország 4:0-ra nyerte a portugálokkal szemben. A Vb halálcsoportjának másik két együttese Gána és Usa nagy előrelépést tehet a továbbjutással kapcsolatosan ha ma ki tudja vívni a győzelmet. A Gánaiakat Afrika legszebben játszó csapatának tartják míg az Egyesült Államok csapata mindig masszívságáról volt elhíresült. Érdekes összecsapásra van kilátás ahol az esélyek inkább Usa válogatottja mellett szólnak.

Gána: Kwarasey;Mensah;Boye;Opare;A. Ayew;Rabiu;Muntari;Asamoah;Atsu;Gyan;J. Ayew

Usa: Howard;Beasley;Johnson,Cameron;Bedoya;Besler;Beckerman;Jones;Bradley;Altidore;Dempsey

A mérkőzést Gána kezdte. Az első percben Dempsey játszotta magát tisztára a 16-oson beül majd 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot 0:1! Az idei Vb leggyorsabb gólja esett valamint az 5. az összes Vb-t tekintve. Kwaresey-nak esélye sem volt a hárításra. a 8. percben Howard lépett jól ki kapujából s kaparintotta meg a labdát J. Ayew elől. A 15. percben Howard Kaparintotta meg második szándékból a labdát s ezzel megmentve csapatát az egyenlítő góltól. A 17.percben megint Howard volt munkában ezúttal kiöklözte a középre ívelt labdát. A 19. percben egy amerikai kontra végén Altidore elé került a labda aki a bevetődő védőkbe lőtte a játékszert. Opare jobb oldali beadását húzta le Howard a 20. percben. A 24. percben Johannson állt be a megsérült Altidore helyére,még e percben egy gánai szögletet követően Boye fejelt a kapu mellé. A 26. percben Bedoya távoli lövése ment a kapu mellé. A 27. percben újabb Gánai szöglet melyből helyzet ezúttal nem alakult ki. A 29. percben gánai szabadrúgás melyet követően Atsu lőtt az amerikai védelembe. a 30. percben Rabiu sárgult be egy szabálytalanság miatt. A 33. percben Gyan távoli bombáját védte bravúrral Howard kapus. Ghánai szabadrúgás a 36. percben,a középre ívelést az amerikai védelem fejelte a mezőnybe. A 38. percben Atsu jobb oldali beadását fejelték ki az amerikai védők. A 39. percben megint Atsu ívelt középre ezúttal Gyan fejéről ment a labda a kapu mellé. A 42. percben Johansson lőtt egy kontra végén de Kwaresey fogta a lövését. A 45. percben amerikai szabadrúgás következett a 16-os bal oldaláról,a beívelést követően Kwarasey öklözte szögletre a labdát. A hosszabbítás 5 perc,a 91 percben Bedoyah szögletét vágta ki a gánai védelem. Az 50. percben gánai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért az első félidő az állás 0:1!

A második játékrészt Usa kezdte. Besler helyére Brooks érkezett az amerikai oldalon. A 47. percben egy gánai szabdrúgást húzott le a levegőből Essien. A 48. percben megint Howardnak kellett labdába érnie egy felívelésnél. Az 53. percben Atsu lőtt távolról a kapu fölé. Az 56. percben Muntari lőtt távolról a bal kapufa mellé. Az 57. percben Gyan fejelt közelről a keresztléc fölé egy bal oldali beadást követően. Az 58. percben Gyan fejelt kapura de Howard hatalmasat védett. Boateng állt be a pályára J. Ayew helyett a 60. percben,még ebben a percben Hwoard jött ki jól egy középre adott labdánál. A 62. percben Atsu lőtt a kapu fölé . A 63. percben Jhones lőtt távolról Kwarasey kapus kezei közzé majd az ellentámadás végén Gyan lőtt a kapu mellé. Mivel lövésébe beleértek így szöglet következett,melyből azonban nem alakult ki helyzet. a 65. percben Howard fogta Gyan távoli próbálkozását. A 70. percben amerikai szöglet következett,a beívelés a kapu előtt húzott el de senki sem ért bele. A 71. percben Essien érkezett Rabiu helyére. A 74. percben gánai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 76. percben Gyan középreadása pattant le J.Ayew lábáról a védők elé akak kivágták azt a mezőnybe. A 77. percben Suzi érkezett Beoyah helyére valamint Atsu helyére Adomah érkezett. a 79. percben Dempsey lőtt 17 méterről de Kwarasey védte a próbálkozást. a 82. percben A. Ayew egy kidolgozott akció után 10 méterről lőtt a kapu bal alsó sarkába ezzel 1:1! a 84. percben Adomah középreadását tisztázta az amerikai védelem. A 86. percben amerikai szöglet következett melyből Brooks fejjel szerezte meg a vezető találatot amerika javára 1:2! A 89. percben gánai szöglet, de ebből helyzet nem alakult ki. A 90. percben amerikai szabadrúgás következett a félpálya közepéről. A hosszabbítás 5 perc,Muntari a 92. percben sárgult be. A 93. percben Muntari lőtte a kapu fölé a labdát. Ezzel véget ért a mérkőzés melyet amerika 1:2-re nyert.

Az első félidő legelején megszerzte amerika a vezetést és ezután visszább húzódott. Gána az egész mérkőzést végig támadta és amikor végre sikerült kiegyenlítenie akkor 2 perccel később újabb gólt kapott. Egy szenzációs iramú mérkőzést láthattunk ahol ugyan Gána érdemelte volna meg a győzelmet ám az ehhez szükséges gólokat amerika lőtte.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.