GÖRÖGORSZÁG – ELEFÁNTCSONTPART

A Vb 13.napjának 22:00-kor kezdődő mérkőzésén Görögország mérkőzik meg Elefántcsontpart együttesével. Görögország a kiesés szélén táncol ugyanis a japánokkal 0:0-ás döntetlent játszott a Vb egyik legunalmasabb mérkőzésén míg Kolumbiától némi meglepetésre sima 3:0-ás vereséget szenvedett. Elefántcsontpart jól kezdte a vb-t ugyanis hátrányból fordítva 2:1-re győzte le Japán együttesét azonban Kolumbiától 2:1-es vereséget szenvedett el. Jó mérkőzés előtt állunk ahol mindkét együttes a továbbjutásért száll harcba. Az összecsapás esélyese az afrikai válogatott.

Görögország: Karnezisz; Manolasz; Szokratisz; Holebasz; Toroszidisz; Kone; Karagunisz; Maniatisz; Szalpingidisz; Szamarasz; Christodoulopoulos

Elefántcsontpart: Barry; Bamba; Boka; Aurier; K.Touré; Y.Touré; Die; Tioté; Kalou; Gervinho; Drogba

A mérkőzést Elefántcsontpart kezdte. A 2. percben a bal oldalról Holebas adott középre de Barry fogta a labdát. Az 5. percben Görög szabadrúgás melyet Kone adott középre de helyzet nem alakult ki a kapu előtt. A 6. percben Drogba vezette a labdát de a görög védelem szerelni tudta őt a kipattanó labda pedig Touréról ment ki az alapvonalon túlra. A 9.percben egy elefántcsontparti kontrát állított meg a görög védelem,szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 12.percben Samaris állt be Kone helyére.A 13. percben Karnezisz kapta el a labdát egy jobb oldali beadást követően. A 14. percben Barry kapott el egy jobb oldalról beérkező labdát. a 15. percben Drogba csúsztatott egy labdát Gervinho elé aki azonban a kapu mellé lőtte a játékszert. A 16. percben Szalpingidisz adott a jobb oldalról középre ám labdája magasnak bizonyult. A 23. percben Toure passzolt a 16-oson belül Drogba elé aki azonban nem érte utol a labdát. A 24. percben Karnezisz helyére Glikos állt be. A 25. percben Görög szabadrúgás melyet az elefántcsontparti védők rúgtak ki a mezőnybe. A 32. percben elefántcsontparti szöglet melyet Toure lőtt középre ám a görög védelem ki tudta fejelni azt. A 34. percben egy csodás görög kontrát követően Holebas lőtte szét a keresztlécet 23 méterről,még ebben a percben görög szabadrúgás 18 méterről,Karagunis pont Barry kezébe lőtte a labdát. A 36. percben Barry ütötte ki a 16-oson kívülre egy jobb oldali beadást követően. A 37. percben Drogba sárgult be egy ütemtelen belépőt követően. A 41. percben egy Gervinho Kalou összjátékot követően Glikos fogta a labdát,még e percben Boka adott középre de Glikos lehúzta a levegőből a labdát. A 42. percben egy óriási elefántcsontparti védelem melyet követően Samarisz csapott le a labdára majd 14 méterről lőtt a kapu közepébe 1:0! A 45. percben Touer cselezett a 16-oson belül de a görög védelem szerelni tudta. A hosszabbítás 4 perc a félidő végén,a 49. percben görög szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. Véget ért a félidő az állás 1:0!

A második félidőt Görögország kezdte. A 46. percben Bamba blokkolt egy görög átlövést. A szögletnél Barry jött ki rosszul a kapuból így újabb görög szöglet következett. A 48. percben Drogba ütközött Glikossal így a görögök jöhettek szabadrúgással. A 49.percben Titoe lőtt egy szép elefántcsontparti akciót követően Glikos kezébe 18 méterről. Az 50. percben Gervinho tört a 16-oson belülre de a görög védők szerelni tudtak. Az 52. percben elefántcsontparti szöglet Toure ívelt középre Kolo Toure fejére de helyzet nem alakult ki belőle. Az 54. percben Lazaros küldte el védőjét sóért de lövése végül elkerülte a kaput,nagy helyzet maradt ki. Az 55. percben Drogba adott középre de helyzet végül nem alakult ki. Az 56. percben Manolasz mentett Kalou elől,szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. Az 59.percben Szalpinkidisz lőtt 22 méterről kapura de Barry nagyot úszva mentett a levegőben,szöglet következett melyet az elefántcsontparti védők lőttek ki a mezőnybe. A 61. percben Tiote helyére Bone állt be. A 62. percben egy görög kontrát követően szabálytalanul állították meg őket az elefántcsontparti védők így szabadrúgással jöhettek a görögök. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 67. percben Kalou cselezte be magát a 16-oson belülre majd lőtt gyönyörű mozdulattal a kapu jobb oldala mellé. A 68. percben Karagunisz lőtt 28 méterről a kapura de a labda a keresztlécen csattant,Barrynek esélye sem lett volna a hárításra. A 69. percben egy szép elefántcsontparti támadás végén Drogba lábáról lopták le a labdát. A 70. percben Serey sárgult be egy lerántás miatt,görög szabadrúgás következett 25 méterre a kaputól de végül a lövés a kapu fölé ment centikkel. A 72. percben elefántcsontparti szöglet melyet Toure adott középre ahol Bamba érkezett és fejelt a kapu mellé. A 74. percben egy csodás akciót követően Bony talált a hálóba  Gervinho passzát követően 11 méterről a hálóba 1:1! A 76. percben görög szöglet,a középre adást követően Drogba fejelte fel az égbe majd Barry húzta le a levegőből a labdát. A 77. percben Karagounis helyére Gekasz érkezett. A 79.percben Diomande váltotta Drogdbát. A 80.percben Toroszidisz lecsúszott lövése ment ki a kapufáról az alapvonalon túlra. A 83. percben Gervinho helyére Sio érkezett. A 84. percben egy görög bomba húzott el a bal kapufa mellett. A 85. percben egy elefántcsontparti kontrát követően Kalou lőtte a labdát védőjébe,szöglet következett melyet Toure lőtt középre ahol lefejelték a labdát majd kapura pöckölték de Glikos el tudta azt kapni. A 87.percben Szalpinginisz tört a 16-oson belülre és adott jobbról középre ám a kapu előtt senki sem ért labdájába. A 90. percben egy görög szabadrúgást követően indultak meg az elefántcsontpartiak ám emberfölényüket nem tudták kihasználni. A hosszabbítás 3 perc,a 91 percben egy jobb oldali beadást követően Samarast buktatták a 16-oson belül így a görögök büntetővel jöhettek. A 92.percben Samaras lőtte a labdát a kapu jobb oldalába a labdát ezzel 2:1!

A Vb egyik legjobb meccsén vagyunk túl,amely hihetetlen forgatókönyv szerint zajlott. Az első félidőben a görögök igyekeztek megszerezni a vezetést melyet végül a félidő végén sikerült is megszerezniük. Az elefántcsontpartiak a második félidőben azzal a tudattal játszottak,hogy számukra elég egy gól elég ahhoz,hogy továbbjussanak a 16 közé. A gól jött is a félidő közepén egy gyönyörű akciót követően. A görögök azonban nem adták fel,ám ahhoz,hogy a mérkőzés így alakuljon kellett az afrikaiak hibája is mely szempontjukból nézve a legrosszabbkor jött. A görögök megérdemelten jutottak tovább a csoport második helyén. Összességében egy szenzációs meccset láthattunk ahol ismét megmutatkozott,hogy az afrikai csapatok szervezettsége még mindig nem éri el az európai csapatok szintjét.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.