GÖRÖGORSZÁG -MAGYARORSZÁG

Elérkeztünk az F Csoport az az a számunkra legfontosabb selejtezős csoport utolsó játéknapjához. Hazánk fiai az eddigi eredményeik alapján a csoport 3. helyét foglalják el a már csoportgyőztes Észak-Írek valamint a Román válogatott mögött. Eddig elért 4 győzelem 4 döntetlen és 1 vereség 16 pontot hozott a „konyhára” ami 1 ponttal kevesebb mint amennyit a Román válogatott gyűjtött. A Görög együttes a legnagyobb negatív meglepetés az egész EB selejtezőt tekintve ugyanis eleddig mindössze 3 döntetlent sikerült kiharcolniuk 6 vereség mellett. Így elmondható,hogy a Görög foci legalább akkora válságban van mint maga az ország gazdaságilag. A ma esti eredményektől függetlenül válogatottunknak mindenképpen győzni kell,hogy a 2. hely elérhetővé váljon persze ez nagyban függ a Románok ma esti eredményétől. ezen kívül országunk válogatottja kijuthat mint legjobb 3. helyezett az EB-re ám ehhez szükséges az,hogy Hétfőn az Ukrán válogatott döntetlennél jobb eredményt ne érjen el a már EB résztvevő Spanyolokkal szemben. Érdekes este előtt állunk.

Görögország: Karnezis;Stafylidis,Moras;Papastathopoulos;Kitsiou;Mantalos;Samaris;Tachtsidis;Pelkas;Fortounis;Mitroglu

Magyarország: Király;Fiola;Juhász;Kádár;Leandro;Lovrencsics;Gera;Elek;Dzsudzsák;Németh;Böde

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2.percben egy vendég szabadrúgás következett de a játékszert a hazai védők vágták ki. Az 5.percben a hazaiak szerzeték meg a vezetést egy gyönyörű támadás a végén a gólszerző Stafylidis 1:0! A 6.percben hazai szögelt következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 10.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Böde elé került a labda akt azonban a 16-oson belül szerelni tudtak. A 11.percben Leandro bal oldali beadását követően a hazaiak fejelték ki a labdát. A 13.percben hazai szöglet következett melyet követően Samaris fejelt a kapu mellé. A 15.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Karnezis szerezte meg a labdát. A 22.percben Dzsudzsák bal oldali beadását követően Böde ért a labdába ám a labda a kapu helyett a jobb kapufa mellett ment el maradt az 1:0! A 24.percben egy gyors hazai akció végén Pelkas lőtt 15 méterről a kapu fölé, Királynak nem kellett beleérnie. A 26.percben egy jobb oldali Kádár beadást követően Lovrencsics emelkedett a magasba s fejelt a kapu jobb alsó sarkába 1:1! A 31.percben hazai szöglet következett  melyet követően egy újabb következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 32.percben Dzsudzsák keltett zavart a hazai védelemben így szöglet következett melyet követően Juhász lőtt a kapu mellé centikkel. A 35.percben Stafylidis helyére Holebas lépett pályára. A 36.percben Juhász sárgult be. A szabadrúgást követően az oldalvonalon túl ment ki a labda. A 42.percben Elek sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki . A szabadrúgást követően Holebas sárgult be. A 45.percben Moras is sárga lapot kapott egy szabálytalanságot követően, Lovrencsics lövése centikkel kerülte el a hazaiak kapuját melybe egy hazai védő lépett bele így vendég szöglet következett amiből gólveszély nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 46.percben Németh sárgult be, ezzel véget is ért a félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. Az 50.percben Kádár zseniális becsúszását követően hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki. Az 55.percben vendég szöglet következett melyet követően Németh ért jól a labdába s így 1:2 Magyarország javára. Az 57.percben a semmiből jött Görög kontrát követően Tachtsidis révén kiegyenlített a hazai együttes 2:2! Királynak esélye sem volt. A 61.percben Lovrencsics helyére Nikolics állt be a vendégeknél. A 62. percben Elek vesztette el a labdát majd Tachtsidis lőtt a keresztléc fölé. A 63.percben Tzanetoupoulos érkezett Papastathopoulos. A 65.percben Mitroglou lőtt a kapu fölé. A 67.perceb hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 69.percben Németh jobb oldali beadását követően Elek fejelt Karnezis kezébe. A 69.percben Dzsudzsák lőtt a kapu mellé 18 méterről. A 71. percben Dzsudzsák helyére Kalmár érkezett, valamint Gera helyére Nagy jött pályára. A 73. percben  Mantalos helyére Kone érkezett. A 75. percben Kalmár tört be a 16-oson belülre, adta át a labdát Némethnek aki magabiztosan lőtte a labdát a keresztléc alá, 2:3! A 78. percben Böde sárgult be. A 80. percben egy középre érkező labdát Mitroglou lőtt egyenesen a kapuba, ezzel 3:3! A 81. percben hazai szöglet következett, melyet követően egy vendég védő rúgta ki a labdát az alapvonalon túlra. A 83. percben  egy bal oldali beadást követően Nikolics fejelt a kapu fölé. A 86. percben egy bal oldali beadást követően Kone fejelt a kapuba, 4:3! A 89. percben Fiola sárgult be. A hosszabbítás 4 perc. A 93. percben Nádort rúgták fel, vendég szabadrúgás következett, Kalmár beadását követően Fiola lőtte a labdát a kapus kezébe. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 4:3!

Az első félidőben mind két együttes igyekezett támadó focit játszani melynek eredménye képen 1:1 találatot tudtak szerezni. A második játékrészt a magyar válogatott kezdte jobban és Németh góljának köszönhetően meg is szerezték a vezetést, mely tiszavirág életűnek bizonyult, ugyanis a hazaiak egyenlíteni tudtak. Az egyenlítést követően ismét a magyar válogatott játszott gólra törőbben, melynek eredménye képen Németh ismét megszerezte a vezetést. Ám a hazaiaknak erre is volt 3 perccel később válaszuk, sőt a 86. percben a győztes gólt i meg tudták szerezni. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, ahol mind két csapaton érezhető volt, hogy nincs nyomás a vállukon. Mivel Románia 3:0-ra verte Feröer-szigetek csapatát, így a magyar együttes a csoport harmadik helyén végzett. Hogy válogatottunk kijut e az Európa Bajnokságra legjobb harmadikként az a holnapi Ukrajna-Spanyolország mérkőzésén dől el. Amennyiben az Ukránok győznek abban az esetben ők az EB résztvevői, minden más eredmény esetében a magyar válogatott.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.