GRANADA F.C.-F.C.- BARCELONA

Elérkeztünk a Spanyol Bajnokság utolsó az az 38. fordulójához. Mint  szinte minden évben az utolsó pillanatokra is maradt izgalom s ami még ennél is fontosabb,hogy idén a bajnoki cím ebben a fordulóban dől el. A Barcelona együttese a forduló előtt a tabella élén állt 1 ponttal megelőzve a Real Madrid együttesét. Ebben a fordulóban mindkét együttes idegenben lép pályára. A barca mai ellenfele a Granada együttese a akik a tabella 16. helyén állt e mérkőzést megelőzően. A hazaiak eddigi 37 mérkőzésükből 10-et nyertek meg 9 döntetlen és 19 vereség mellett. Az elmúlt 5 fordulóban 3 győzelem mellett 2 vereséget értek el. Hazai környezetben 18 mérkőzésből 6 győzelem mellett 5 döntetlen és 7 vereség mellett. Utolsó 5 hazai mérkőzésükből 2 győzelem mellett 2 döntetlen és 1 vereség szerepel. A Barcelona együttese eddigi 37 mérkőzéséből 29 mérkőzést nyertek meg 4 döntetlen mellett 5 vereség áll. Az utolsó 5 fordulóban 5 győzelmet arattak. Idegenben 18 mérkőzésből 12 őt győzelemmel abszolváltak 3 döntetlen és 3 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli találkozójukon 3 győzelmet arattak 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Az két együttes utóbbi 9 mérkőzésén 1 Granada győzelem született 8 Barcelona siker mellett. A Granada vendégeként a barca 3 mérkőzést nyert meg 1 Granada siker mellett. A mérkőzés esélyese a Barcelona amely győzelme esetén 24.-szer nyerheti meg a Spanyol Bajnokságot.

Granada: Fernandez;Lomban;Costa;Babin;Lopes;Doucoure;Perez;Penaranda;Rico;Rochia;El Arabi

Barcelona: Ter Stegen;Alves;Pique;Mascherano;Alba;Iniesta;Busquets;Rakitic;Messi;Suarez;Neymar

A mérkőzést a Barcelona kezdte. A 4.percbe hazai szabadrúgás következett melyet Ter Stegen húzta le a játékszert. A 6. percben Messi végzett el szabadrúgást melyet Suarez fejelt Fernandez kezébe. A 7.percben vendég szöglet következett melyet követően a védők tisztáztak. A 10.percben Messi lövését Fernandez fogta. A 14.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 19.percben Busquets sárgult be. A 22.percben Neymar ütempasszát követően Alba elé került a labda aki jó ütemben passzolt Suarez elé aki az üres kapura lőtt 0:1! A 25.percben Messi szabadrúgását Fernandez fogta. A 38.percben Alves kapott jó labdát melyet egyből középre adta Suarez fejére aki a kapuba fejelte azt 0:2! A 40.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 43.percben ismét vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a Granada kezdte. A félidőben Rochina helyére Cuenca érkezett a hazaiknál. Az 54.percben  Doucoure sárgult be. Az ezt követő szabadrúgást Messi lőtte a kapu mellé. Az 58.percben Rico elé került a labda aki ziccerből lőhetett kapura de Ter Stegen könnyedén hárítani tudott. a 61.percben Neymar lövését Fernandez védte bravúrral. A 62.percben Rico sárgult be. A 67.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 69.percben szintén hazai szöglet következett az előzőhöz hasonló eredménnyel. A 70.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 74.percben Fernandez és Pique is besárgult . A 75.percben Mascherano sérült meg helyére Mathieu érkezett. A 77.percben Costa sárgult be, ezt követően El Arabi helyére Barral állt be. A 79.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki, ezt követően Turan érkezett Rakitic helyére. A 80.percben ismét hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 81.percben Doria érkezett Costa helyér. A 86.percben Neymar labdáját Suarez lőtte a hálóba 0:3! A 88.percben Busquets helyére Sergi Roberto állt be. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Barral lőtt ziccerből a kapufára. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első félidőben a a hazai együttes egy-egy helyzetet ki tudott alakítani de komoly ziccerig nem jutottak. A vendégek több veszélyes szabadrúgást végeztek de ezek közül veszély nem alakult ki. Az agilis támadásoknak azonban Suarez révén kétszer is eredményes tudott lenni. A második félidőben a vendégek kissé csökkentettek a tempón a ám így is sok helyzetet alakítottak ki sőt Suarez révén 3-ra növelték előnyüket. Összességében jó mérkőzést láthattunk ahol a barca erőfölénye érvényesült. Ezzel a Barcelona a 24 bajnoki címét ünnepelhette.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.