Gyurta Dániel megemlékezése videóüzenetben

Norvégiában a 2012-ben tragikusan elhunyt Alexander Dale Oen tiszteletére tartottak uszodaavatót, melyre Gyurta Dániel is hivatalos volt – Erna Solberg, az ország miniszterelnök asszonya hívta meg.

A pénteki ünnepségen Dani nem tudott részt venni, mert a világkupa sorozat pekingi állomásán szerepelt, viszont egy megható videóüzenetet küldött norvégul versenytársa és egyben barátja megemlékezésére.

Dale Oen-ről Bergenben egy uszodakomplexumot neveztek el, Norvégiában nemzeti hősnek tartották.

„A pénteki ünnepségen a miniszterelnöknek és a város polgármesterének beszéde után óriás kivetítőn vetítették le Dániel vidoüzenetét. A bergeni úszóklub elnöke, Jan Allers tájékoztatása szerint az üzenet nagyon pozitív visszhangot keltett, szívhez szóló és megható volt” – mondta Gyurta Tamás, Dániel édesapja.

Dale Oen a londoni olimpia előtt edzőtáborban vett részt az egyesült államokbeli Flagstaffben, ahol szállodájának fürdőszobájában eszméletlenül találtak rá, halálát szívmegállás okozta és megrázta az egész sportvilágot. A norvég úszó 100 méteres mellúszásban világbajnoki címet, majd olimpiai ezüstöt szerzett és Európa bajnokságon is győzni tudott. A londoni olimpia nagy esélyesének tartották.

Gyurta már korábban is járt Norvégiában, tavaly januárban a 200 méteres mellúszásban szerzett olimpiai aranyérmének különleges másolatát adta át Dale Oen családjának, ahol szintén norvégul mondott beszédet és meghatotta az eseményen részt vevő 4000 embert.

Check Also

Nem kellett sokáig várni az aranyra – Hosszú máris világcsúcsot úszott

2. nap: December 4. – Csütörtök Előfutam Verrasztó Dávid a negyedik idővel, azaz 4:02.97 került …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.