HOFFENHEIM-F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga 2. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló nyitómérkőzését a Herta BSC vívta a Werder Bremen-nel és igazságosnak mondható 1:1-es döntetlen született. A rekordbajnok Bayern München a pontvadászatot hazai pályán kezdte a Hamburg ellen kiket 5:0-ra győztek le. A Hoffenheim idegenben a Bayer Leverkusen ellen kezdett ahol 2:1-es vereséget szenvedtek a vendégek. A mai mérkőzés egyértelmű esélyese a vendég egyesület melyet a múlt eredményei még inkább alátámasztanak. A hazaiaknak kisebb fajta csoda lenne egy esetleges pontszerzés. A Bayern München-ben az új igazolások bemutatkoztak s Costa egy gólpassz mellett gólt is lőtt, Vidal pedig egy győztes mérkőzésen mutatkozott be ahol nagyon sok  passzolt. A hazai együttes kispadján foglal helyet szalai Ádám honfitársunk aki az előző idény után sajnos nem számíthat arra,hogy egy ilyen szintű ellenfél ellen mint a Bayern München a kezdőben kapjon helyet.

Hoffenheim: Baumann;Kim;Süle;Schar;Kaderabek;Schmid;Schwegler;Polanski;Zuber;Kuranyi;Volland

Bayern München: Neuer;Alaba;Boateng;Benatia;Lahm;Alonso;Costa;Vidal;Müller;Robben;Götze

A mérkőzést a vendégek kezdték. Az első percben Volland egy félre sikerült passzot követően csapott le a labdára s lőtte azt az üres kapuba 1:0! A 7.percben egy vendég szögletet követően a hazaik szerezték meg a labdát. A 12.percben Robben lövését blokkolták a hazai védők. A 13.percben Costa csinált magának helyet majd lőtt az oldalhálóba. A 17.percben Müller középre adott labdáját fejelték ki  a hazai védők. A 18.percben Robben próbálkozását blokkolták a hazaiak. A 19.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 24.percben egy bal oldali beadást hatástalanított Alaba jó helyezkedésével. A 25.percben ismét egy pontos labda érkezett a bal oldalról de Kuranyi csak levenni tudta a labdát lőni már nem tudott. A 33.percben egy jobb oldali beadást követően Müller fejelt kapura de Baumann hatalmasat védett. A 34.percben Müller lőtt éles szögből kapura ám a kapufa ezúttal kisegítette Baumann kapust. A 37.percben Rafinha érkezett a sérült Benatia helyére a vendégeknél. A 38.percben Costa adta be a játékszert de a hazai védők menteni tudtak. A 40.percben Costa lövését blokkolták a hazaiak. A 41.percben Costa ment el a bal oldalon majd lőtt kapura ezt még Baumann ki tudta öklözni de éppen az érkező Müller elé aki a kapuba combozta a labdát 1:1! A 45.percben egy bal oldali beadást követően Götze és Müller zavarták egymást a kapu előtt, a kipattanó labdát Robben lőtte a kapu mellé. Ezzel véget ért a félidő melynek állása 1:1!

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 47.percben Zuber lövését blokkolták a vendég védők, a sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 48.percben egy hazai szabadrúgás után Zuber elé került a labda aki a 16-os vonaláról lőtt a földön fekvő Lahm hátába. Az 50.percben vendég szabadrúgás következett melyet Alaba lőtt a sorfalba. Az 52.percben egy gyors vendég kontra végén Costa lőtte az egekbe a labdát. A 55.percben hazai szögelt következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. Az 58.percben Thiago érkezett Robben helyére. A 60.percben Baumann szerezte meg a labdát Götze előtt. A 64.percben Süle vágta ki Costa elől a labdát. A 63.percben vendég szögelt következett de helyzet nem alakult ki. A 64.percben Schwegler sárgult be. A 65.percben Schmid helyére Rudy érkezett. A 65.percben Costa bal oldali beadását Baumann szedte fel. A 66.percben Vidal távoli bombája csattant a felső lécen. A 67.percben Lahm helyére Lewandowski állt be. A 68.percben Müller távoli lövését Baumann fogta magabiztosan. A 69.percben Uth érkezett Kurányi helyére. A 70.percben Lewandowski lövését Baumann hárította, még e percben Müller lőtt a kapu mellé egy bal oldali beadást követően. A 71.percben hazai szabadrúgás következett, Boateng a szabálytalanság miatt besárgult. A szabadrúgást Uth lőtte a sorfalba ahol Boateng kézzel ért a labdába, így 11-es következett valamint Boatenget kiállították. A Büntetőt Polanski lőtte a kapufára amit a vendég védők kivágtak. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 75.percben Müller sárgult be egy utánrúgást követően. A 77.percben Kim sárgult be rátartás miatt, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 78.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 80.percben Uth lőtt távolról a bal alsó sarok mellé. A 81.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 82.percben Müller talált a kapuba azonban mivel a kezével vette le a labdát így a gól érvénytelen volt. A 83.percben Rafinha is besárgult egy lökést követően. A 88.percben egy elképesztő vendég kontra végén Baumann védet földön túli bravúrral, az ezt követő szögeltet követően Baumann a testével hárította Götze próbálkozását. A 89.percben Polanski sárgult be utánrúgásért. A 90.percben Costa indult be a jobb szélen majd adott középre ahol Lewandowski érkezett s lőtt az üres kapuba 1:2! A 91.percben Schar helyére Fuchs érkezett. A hosszabbítás 5 perc. A 93.percben hazai szögelt következett melyet követően a vendégek vágták ki a 16-oson belülről a labdát. A 95.percben vendég szöglet következett melyet még egy követett de helyzet nem alakult ki belőle. Több helyzet már nem alakult ki belőle így maradt az 1:2-s végeredmény.

Nagyon jó mérkőzést láthattunk. Az első félidőben majdnem Bundesliga rekord született miután a vendégek védelme kihagyott s 9 másodperc után már vezettek is a hazaiak. Ezt követően a vendégek iszonyatos nyomást helyeztek a hazaiakra akik ezt 41.percig bírták amikor is Müller egyenlített. A második félidőben egészen a 70.percig kényelmesen játszottak a csapatok amikor is Boateng gyakorlatilag kiállíttatta magát. A 11-est a hazaiak kihagyták s milyen a foci a csereként beállt Lewandowski talált a 90.percben a hálóba s ezzel beállítva a 2:1-es végeredményt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.